به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کوفته شوید باقلا یا شبت باقلا یکی از غذاهای سنتی اصفهان است و در استان کردستان هم با کمی تفاوت از روش اصفهان پخته میشود. خوردن باقلا برای افرادی که به آن حساسیت دارند یا دچار مشکلات خاص خونی و قلبی هستند توصیه نمیشود، اما وجود آن در برنامه غذایی برای سایر افراد مفید و خوشایند است. باقلا که در زبان گفتاری به آن باقالی هم گفته میشود، حاوی مقادیر زیادی ویتامین ب۱، ب۲ و پتاسیم است و وجود پتاسیم در آن موجب انعقاد خون میشود. با این حال انعقاد خون در افرادی که سابقه غلظت خون و بیماری قلبی دارند مشکلساز است، اما در افرادی که گردش خون طبیعی دارند مشکلی ایجاد نمیکند. مصرف باقلا به خصوص به صورت خام برای کسانی که مبتلا به فاویسم هستند بسیار تهدید کننده است. باقلا دیرهضم و نفخآور است، به همین دلیل توصیه میکنیم قبل از مصرف آن را خوب در آب خیس کنید، آبش را عوض کنید و در آب حاوی سرکه و نمک چند دقیقه جوشانده و دوباره آب آن را عوض کنید و بگذارید کاملا بپزد. در ادامه همراه باشد تا طرز تهیه کوفته شوید باقلا اصیل اصفهانی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه کوفته شوید باقلا
سبزی مخصوص کوفته یک کیلوگرم
گوشت بدون چربی گوشت بدون چربی
برنج دو پیمانه
باقلا یک کیلوگرم
بلغور جو یا جو دو قاشق غذاخوری
تخم مرغ یک عدد
فلفل، نمک، زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه کوفته شوید باقلا
باقلا را میپزیم و قبل از اینکه خیلی نرم شود، در حالت نیمپز آن را آبکش میکنیم و کنار میگذاریم.
گوشت، سبزی که شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید، ترخون، مرزه، ریحون است و برنج و جو را با غذاساز یا داخل میکسر خوب خرد و مخلوط کنید. در این مرحله یک پیمانه از برنج را نگه داشته و مخلوط نکنید.
پوست باقلاها را جدا کنید. وقتی مواد خوب با هم ترکیب شد، باقیمانده برنج، باقلا پوست کنده شده و ادویه شامل نمک، زردچوبه و دارچین را به مقدار دلخواه به مواد اضافه کنید. اگر طعم ادویهها برایتان مهم است، میتوانید آن را کم و زیاد کنید. سپس مواد را با دست خوب ورز دهید. یک عدد تخم مرغ را در مخلوط شکسته و دوباره ورز دهید.
بعد از ورز دادن، یک قابلمه پهن بردارید، داخل آن یک و نیم لیوان آب و نصف لیوان روغن بریزید و بگذارید روی حرارت گاز تا جوش بیاید. از مواد کوفته اندازه یک پرتقال برداشته و آن را گرد کنید. سپس توپهایی که درست کردید را داخل یک سینی بچینید.
بعد از جوش آمدن آب حرارت را کم کرده و کوفتهها را آرام داخل آب جوش بگذارید و درب قابلمه را ببندید تا کوفتهها خوب بپزند.
نکات
جو و برنج باید از قبل خیس بخورند.
اگر کوفتههایی که درست کردید بیشتر از کف قابلمه شد، نباید آنها را روی هم قرار دهید و میتوانید بقیه را داخل قابلمه دیگری بچینید.
این کوفته آب یا سوپ ندارد، بلکه باید خوب دم بکشد و آب آن تمام شود.
میتوانید بعد از درست کردن کوفتهها آنها را داخل فریز بگذارید و زمانی که تصمیم گرفتید این غذا را درست کنید، زودتر از فریزر بیرون بیاورید تا یخ آن آب شود و بعد بپزید.
منبع: کتاب کاله
انتهای پیام/