به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن حاجیميرزايی وزیر آموزش و پرورش در برنامه جمع ایرانی با اشاره به اینکه دوره تحصیلی مهم ترین دوره زندگی هر فردی است و شاکله اصلی شخصیت در این دوران شکل میگیرد، اظهار کرد: کرونا اتفاقات تلخ و ناگواری را در جامعه رقم زد و مناسبات اجتماعی را محدود کرد، اما از طرفی ما را با ظرفیت های جدیدی آشنا و وارد زیست بوم جدیدی شدیم.
او ادامه داد: دنیا سال ها در حال انتقال به این زیست بوم بود اما کرونا به یکباره سرعت انتقال را چند برابر کرد و حدود ۶۷ درصد از معلمان دنیا اولین بار آموزش مجازی را تجربه کردند.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه این زیست بوم دستاوردها و محدودیت هایی را هم به همراه داشت، گفت: مهمترین کارکرد مدرسه ارتباط با همسالان و افرایش ظرفیتهای اجتماعی و مهارت های جمعی است.
حاجیميرزايی با اشاره به اینکه با ورود کرونا مهم ترین کارکرد مدرسه یعنی حضور دانش آموزان تضعیف شد، اظهار کرد: البته در مقابل آموزش مجازی عدالت آموزشی را گسترش داد و دسترسی به آموزش را برای همگان تسهیل کرد.
او با بیان اینکه اکنون هر تبلت یک مدرسه برای دانش آموز است، گفت: دانش آموز می تواند از آموزشی یکسان بهره گیری کند و کرونا عامل این موضوع بود.
وزیر آموزش و پرورش افزود: با شیوع کرونا تعادل های قدیمی به هم خورد و تعادلی جدید شکل گرفت و بسیاری از کاستی ها را می توان از طریق آموزش مجازی جبران کرد.
حاجیميرزايی با اشاره به کارکرد شبکه شاد اظهار کرد: کار را از صفر شروع کردیم البته براساس سند تحول بنیادین قرار بود آموزش و پرورش به چنین سمتی برود، در ایام کرونا فرصت تمرین نداشتیم.
او ادامه داد: با شروع تعطیلی ها تلویزیون یه خوبی به میدان آمد البته مشکل تعامل یکسو وجود داشت بنابراین نیاز به شبکه شاد داشتیم و اکنون ۳۰۰ هزار ارتباط زنده روزانه در این شبکه داریم.
حاجیميرزايی با اشاره به اینکه با تعطیلی مدارس معلمان به سمت پیام رسان های خارجی برای آموزش رفتند، اظهار کرد: ماهیت کار خوب بود اما نمی توانستیم بر دانش آموزان نظارت کنیم در عوض سامانه شاد منحصرا سامانه آموزشی است و ارتباط میان معلم و دانش آموزان و اولیا را برقرار می کند.
او افزود: برای سال تحصیلی آینده بر این موضوع کار می کنیم که هر صفحات کتاب بارکد داشته باشد تا آموزش مجازی تسهیل شود.
حاجیميرزايی با اشاره به اینکه ۵ هزار مدرسه ما کمتر از پنج دانش آموز دارد، بیان کرد: با توجه به اینکه آموزش جز تکالیف دولت هاست بابد آموزش پایه و عمومی در دسترس همه باشد و اکنون ۱۵ میلیون دانش آموز در ۱۱۶ هزار مدرسه داریم.
حاجیميرزايی بیان کرد: مهم ترین کارکرد نظام تعلیم و تربیت آماده کردن انسان ها برای زندگی است، همه ما این تجربه را داریم که بچه ها قبل از مدرسه شگفتی ما را از حیث خلاقیت، پویایی و نوآوری بر می انگیزند اما به محض اینکه وارد مدرسه می شوند، اگر گرفتار نظام آموزشی شوند که پرسشگری را سرکوب میکند، کودک دچار مشکل می شود؛ اگر نظام تعلیم و تربیت نتواند در ارتقای توانمندی افراد موثر باشد، مسیر نزولی را طی می کند و سیر پویایی اس محدود می شود.
حاجیميرزايی بیان کرد: در دوره مدرسه مهم این است که فضا و مجال لازم برای ارتقای توانمندی دانش آموزان ایجاد شود.
وزیر آموزش و پرورش از ایجاد مدرسه مجازی ایرانیان خبر داد و گفت: مرکز این مدرسه در دبی بوده و تمام محتوای درسی در این دیتا بیس قابل دسترسی است.
حاجی میرزایی با اشاره به اینکه در ۴۳ کشور مدرسه ایرانی داریم، گفت: ۶۲ شهر با ۹۵ مدرسه پذیرای دانش آموزان ایرانی خارج از کشور هستند که ۸۲ مدرسه دولتی هستند و اخیرا شرایطی فراهم شده است که مدارس غیردولتی در خارج از کشور هم داشته باشیم.
او ادامه داد؛ همه افرادی که علاقه مند به آشنایی و تحصیل هستند از طریق این مدرسه مجازی امکان بهره مندی از آموزش ها را دارند.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: یکی از اهداف مهم ما در آموزش و پرورش این است که مفاهیم درسی را عمیق دریابند، باور جهانی وجود دارد یکی از مهم ترین مهارت های مورد نیاز هر فرد حل مسئله است که بابد در دوره ابتدایی شکل گیرد، در برخی جلسات شاهد هستیم افرادی تحصیل کرده نمی توانند مجهولات و مسائل را دسته بندی کنند.
حاجیميرزايی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش ۱۰ سال یکبار تغییراتی داشته است، گفت: سند تحول بنیادین تدوین شده براساس تجارب سال های مختلف بوده و در این سند نقاط اصلی و تکیه گاه این است که از مفهوم علم آموزی به تربیت برسیم و این موضوع فرصتی برای شکوفایی استعدادهای دانش آموزان است.
وزیر آموزش و پرورش بیان کزد: با توجه به تغییر مفاهیم، نظام ارزشیابی هم باید تغییر کند و صرفا سنجش محفوظات نباشد، در واقع به دنبال رسیدن به زندگی خود اتکا و شرافتمند هستیم.
او ادامه داد: اکنون محتوای آموزشی جای کتاب درسی را گرفته است و کلاس فقط موقعیت آموزشی نیست؛ در واقع مدرسه را یک پکیچ کامل می بینیم و این چنین مدرسه ای برای دانش آموزان جذاب خواهد بود.
انتهای پیام/