به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در فصل وفور اسفناج هستیم و چه چیزی بهتر از درست کردن انواع خوراکیها با این سبزی خوشرنگ، خوشمزه و سرشار از ویتامین و آنتیاکسیدانهای مفید برای بدن. دستور پخت کیک اسفنجی خیس اسفناج یا کاپ کیک و مافین اسفناج شاید در نگاه اول بسیار عجیب به نظر برسد، اما بد نیست بدانید کیک اسفناج یکی از مشهورترین و خوشمزهترین انواع کیک ساده در سرتاسر دنیاست. به خاطر استفاده از وانیل و سایر طعمدهندهها مزه اسفناج به هیچوجه در این کیک خانگی خوشمزه و اسفنجی حس نمیشود و فقط رنگ سبز خوشرنگ و چشمنواز و خواص اسفناج حسابی توی چشم است. طرز تهیه کیک اسفناج خوشمزه مجلسی فوت و فن کوزهگری کیک اسفناج با یک دستور امتحان شده را در این گزارش بخوانید.
مواد لازم
اسفناج پوره شده: ۱۲۰ گرم
شیر: ۱۰۰ میلیلیتر (۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار سر خالی)
روغن مایع: ۱۰۰ میلیلیتر (۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار سرخالی)
تخم مرغ: ۳ عدد در دمای محیط
شکر: ۲۲۰ گرم (۱ لیوان فرانسوی دستهدار)
آرد: ۲۵۰ گرم (۱ و ۲/۳ لیوان فرانسوی دستهدار)
بیکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری سرخالی
وانیل: ¼ قاشق مرباخوری (اگر عصاره وانیل دارید نوک قاشق مرباخوری یا به جای وانیل ۱ قاشق مرباخوری پودر هل سبز)
بیشتر بخوانید
طرز تهیه
طرز تهیه کیک اسفناج خوشمزه مجلسی در فر یا قابلمه با دستور امتحان شده
اما چگونه کیک اسفناج درست کنیم؟ در ابتدا ذکر این نکته ضروری است برای طرز تهیه کیک اسفنجی و خیس اسفناج خوشمزه خانگی یا هر کیک دیگری بهتر است از ترازوی آشپزخانه برای اندازهگیری مواد استفاده کنید تا یک کیک عالی و حرفهای قنادی و بدون عیب و نقص داشته باشید. فر را روشن کنید. اگر فر گازی است در دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد و اگر برقی است در دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود.
برای دستور پخت کیک خیس اسفناج خوشمزه خانگی ابتدا باید پوره اسفناج را درست کنید. برای این کار فقط برگهای اسفناج را بدون ساقه با نیمی از شیر بخارپز کنید و در میکسر یا غذاساز کاملا پوره و یکدست کنید (اگر گوشتکوب برقی دارید از آن استفاده کنید). سپس تخم مرغهای هم دما با محیط را در یک ظرف بشکنید و خوب هم بزنید. آرد و بیکینگ پودر را هم با هم مخلوط و سه بار الک کنید. (مقدار آرد و بیکینگ پودر بعد از الک باید به اندازه مقدار گفته شده در مواد لازم باشد).
به تخم مرغهای هم زده شکر را اضافه کنید و خوب با همزن بزنید تا شکر کاملا حل شده و مایه کشدار شود. حالا بقیه شیر و روغن را اضافه کنید و دوباره با هم مخلوط کنید. سپس اسفناج پوره شده را هم اضافه کنید. حالا مخلوط آرد و بیکینگ پودر را کم کم اضافه کنید و با لیسک در جهت عقربههای ساعت به آرامی هم بزنید. لازم نیست زیاد مایه کیک را هم بزنید، چون کیک خشک میشود و پف نمیکند. وقتی مایه کیک یکدست شد آن را در قالب بریزید و در طبقه وسط فر به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه بپزید. برای این مقدار مواد یک قالب ۳۰ در ۴۰ مستطیل یا قالب گرد ۲۵ الی ۳۰ را چرب کنید و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید.
برای مطمئن شدن از پخت کیک نوک یک خلال دندان یا چنگال را در کیک فرو کنید، اگر مایه کیک به آن نچسبید و تمیز بیرون آمد کیک پخته است. صبر کنید کیک خنک شود سپس آن را به صورت رولتی یا از وسط برش بزنید و با خامه فرم گرفته یا هر گاناش دیگری (مثل انواع میوه فصل و دانههای انار) که دوست دارید تزیین کنید. کیک اسفناج را معمولا با خامه زده شده تزیین میکنند.
نکته مهم کیک اسفناج خوشمزه و مجلسی این است که بعد از اضافه کردن خامه یا کرم و یا حتی کیک اسفناج ساده حتما باید به مدت ۳ ساعت در یخچال استراحت کند و سپس آن را سرو کنید. کیک اسفناج را به صورت کاپ کیک و مافین اسفناج هم میتوانید درست کنید. کیک اسفناج خانگی را بدون فر و در قابلمه هم میتوانید درست کنید. توصیه میکنیم مقاله طرز تهیه کیک در قابلمه را بخوانید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/