به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نوذر شفیعی در خصوص این که اگر اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل به صورت حضوری برگزار میشد آیا آمریکا میتوانست از حضور برخی کشورها در این مجمع جلوگیری کند، گفت: سازمان ملل طبق توافقنامه مقر عمل میکند. توافقنامه مقر، بین سازمان ملل و دولت آمریکا است. مبنی براینکه دولت آمریکا نمیتواند به اعتبار اینکه سازمان ملل در خاک این کشور است، از ورود نمایندگان سایر کشورهایی که ممکن است خصومتی با این کشور داشته باشند، جلوگیری کند.
وی ادامه داد: بنابراین مشکلی برای ایران پیش نمیآمد؛ هرچند که ممکن بود کارشکنیهایی در بحث صدور ویزا وجود داشته باشد. ولی در بحث ورود ایران به سازمان ملل به علت اینکه «توافقنامه مقر» بر روابط کشورها و ایالات متحده و سازمان ملل حاکم است، مشکلی وجود نداشت.
شفیعی فشارهای وارد شده در هفتههای اخیر بر آمریکا را در طول تاریخ بیسابقه دانست و افزود: در طول تاریخ سازمان ملل متحد هیچ وقت آمریکا به این اندازه نه تحت فشار و نه در انزوای سیاسی بوده است.
وی ادامه داد: دقیقا سه روز قبل از این که اجلاس سالانه ملل متحد برگزار شود، شورای امنیت سازمان ملل دیدگاه آمریکا را درباره این که ایران از برجام تخطی کرده و دکترین ماشه باید اجرا شود، رد کردند. حتی دبیرکل سازمان ملل هم این موضوع را رد کرد و سایر کشورهایی که به طور انفرادی موضع گرفتند هم دیدگاه آمریکا را رد کردند.
سخنگوی پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: علت آن این است کسی در ایالات متحده آمریکا سر کار است که با مفهوم سیاست بینلملل آشنا نیست. ترامپ یک فرد تجاری است و تمام مسائل را در چارچوب مناسبات سیاسی تفسیر میکند. سیاست بینالملل عرصه قدرت است و همینطور ترامپ برای قوانین و هنجارهای بینلمللی ارزشی قائل نیست.
وی در خصوص رفتار آمریکا و شخص ترامپ در مجامع بینالمللی، عنوان کرد: سازمان ملل متحد و بخش مهمی از حقوق بینالملل با دخالت مستقیم ایالات متحده آمریکا شکل گرفتهاند. تمام نهادهایی آمریکا که شکل داده است، برای حفظ جایگاه ایالات متحده بود. آمریکا در واقع با رفتارهایش در حال از دست دادن این نهادها و حمایت سایر کشورهاست.
بیشتر بخوانید
شفیعی ادامه داد: به عنوان مثال برجام یک معاهده بینالمللی بود که خود آمریکا آن را منعقد کرده بود؛ اما خودش از آن خارج شد. این بدین معنی است که در تفکر آمریکا، توافقنامهها و پیمانها اهمیتی ندارد؛ بنابراین کشورها وقتی میبینند که آمریکا اینطور عمل میکنند، دیگر برای این کشور دیگر ارزشی قائل نیستند که رهبری آن را بپذیرند.
نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی افزود: روز به روز به اعتبار سیاسی آمریکا لطمه بیشتری وارد میشود و شما دیدید که در جریان مجمع عمومی سازمان ملل متحد، چگونه کشورها هر کدام به نوعی در موضعگیری خود رفتارهای آمریکا در ارتباط با برجام را محکوم و همچنین رفتارهای آمریکا در به کارگیری دکترین ماشه رد کردند. دلیل این موضوع نوع رفتار آمریکا در مجامع بینالمللی است.
وی در پایان تاکید کرد: سیاستهای آمریکا در صورت رأی آوردن بایدن در انتخابات آمریکا تغییری نخواهد کرد؛ چرا که سیاست ما در مقابل رفتارهای آمریکا تغییری نمیکند. تغییر سیاست ایالات متحده در گرو تغییر سیاست ما نسبت به این کشور است. مادامی که ما با آمریکا مشکل داشته باشیم، آمریکا هم با ما مشکل خواهد داشت.
منبع: خبرگزاری میزان
انتهای پیام/