برای افرادی که داوطلب اهدای جسد هستند راهکار قانونی موجود نیست که اجساد آن‌ها بعد از فوت مورد استفاده قرار بگیرد، چرا که این مورد ادامه پیدا نکرد و متوقف شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حمید عطاران معاون پزشکی و آزمایشگاهی، پزشکی قانونی خراسان رضوی با اشاره به اینکه اهدای جسد در مشهد منتفی است،گفت: این موضوع مدتی قبل مطرح بود که افرادی که تمایل به این موضوع دارند به دفاتر اسناد رسمی مراجعه می‌کردند و در قالب یک صورت جلسه رسمی به تمایل خود رسمیت می‌دادند که جسدشان بعد از فوت برای اهداف علمی و آموزشی مورد استفاده قرار گیرد، ولی این جریان اکنون منتفی شده است.

او افزود: برای افرادی که داوطلب هستند راهکار قانونی موجود نیست که اجساد آن‌ها بعد از فوت مورد استفاده قرار بگیرد چرا که این مورد ادامه پیدا نکرد و متوقف شده است.

معاون پزشکی و آزمایشگاهی، پزشکی قانونی خراسان رضوی دلیل منتفی شدن این مسئله را محدودیت‎های شرعی برای استفاده از اجساد افراد مسلمان برای اهداف آموزشی دانست و ادامه داد: دانشگاه‌های علوم پزشکی برای آموزش با این محدودیت مواجه هستند و این امر باعث افت کیفیت آموزش می‌شود.

عطاران بیان کرد: فعلا راهکار قانونی برای این موضوع وجود ندارد که این امکان باشد وگرنه بعضا افراد متمایل به این موضوع هستند و تماس می‌گیرند و درباره چگونگی انجام این کار سوال دارند فعلا در حال حاضر مجوز رسمی و قانونی برای این مساله داده نمی‌شود.
بیشتربخوانید

 

او تصریح کرد: این مساله باعث تاثیرگذاری درکیفیت آموزش پزشکی و دانشجویان علوم پزشکی شده و دانشجویان مجبورند در بسیاری از مواقع روی مولاژ استفاده کنند و حتی دانشجویان زیادی هستند که رشته تحصیلی آن‌ها آناتومی است، اما اصلا جسد نمی‌بینند و باید روی بافت مصنوعی آناتومی را اآموزش ببینند و طبیعتا از کیفیت بالایی برخوردار نیست، ولی فعلا راهکار قانونی برای این موضوع موجود نیست.

معاون پزشکی و آزمایشگاهی، پزشکی قانونی خراسان رضوی تاکید کرد: اگر کسی هم مایل باشد این امکان وجود ندارد ابتدا باید راهکار قانونی فراهم شود تا کسی اگر مایل بود بتواند انجام دهد در آن وقت از مردم برای این مساله دعوت می‌شود در این زمینه همکاری داشته باشند، ولی فعلا این موضوع قابل اجرا نیست. اگر هم عده زیادی متقاضی باشند این امکان وجود ندارد که از اجساد آن‌ها بعد از فوت برای این منظور استفاده شود و مشکل در قانون گذاری است.

عطاران اظهار کرد: راهکارش از طریق مراجع قانونی گذاری باید پیگیری شود تا به نحوی این مشکل در جهت افزایش سطح آموزش در دانشگا‌های علوم پزشکی و رشته‌های وابسته افزایش پیدا کند و گرنه با افت کیفیت آموزشی مواجه خواهیم بود.

او افزود: بعد از حل مشکل قانون گذاری می‌توان در زمینه فرهنگ سازی در این موضوع کار کرد متقاضیانی در حدی که جوابگوی نیاز‌های مراکز آموزشی باشد وجود دارد، ولی باید راهکار قانونی اش را فراهم شود.

انتهای پیام//ز.ق

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.