احسان شریفیپور متخصص مغز و اعصاب در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر میتوان از ترفندهای ساده و آسان در دوران پیش از سالمندی بهرهمند شد و به عبارتی با انجام برخی تمرینهای معمولی خطر ابتلا به این بیماری را تا حد بسیاری کاهش داد.
او افزود: انجام ورزش و حرکات ورزشی ساده و گنجاندن آن به عنوان برنامه روزانه در برنامهریزی افراد مثل پیاده روی مسیر منزل تا محل کار و بالعکس، انتخاب سرگرمی مورد علاقه در طول روز و داشتن خلاقیت در انجام آن سرگرمی از جمله راهکارهای پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر است.
این پزشک متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: تغییر چیدمان و دکور منزل و همچنین نوشتن خاطرات روزمره و ثبت آن ها نیز از جمله مواردی است که در عدم ابتلا فرد به بیماری آلزایمر تاثیر بسیاری دارد.
او گفت: فعال نگه داشتن مغز با انجام اموری مثل حل کردن جدول و گوش دادن به اخبار و تماشای تصاویر عکسهای آلبومهای خانوادگی و مرور خاطرات دوران مختلف زندگی نیز راهکاری مناسب در جلوگیری از ابتلا به آلزایمر و دچار شدن به فراموشی است.
شریفیپور ادامه داد: بهبود عملکرد مغز زمانی اتفاق میافتد که انجام یک سلسله از کارهای مفید مثل مطالعه و کتابخوانی را به کارهای روزمره خود اضافه کرده و به صورت مستمر و مداوم آنها را دنبال کنیم.
او بیان کرد: یکی از موارد مهم پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر انجام مطالعات کوتاه و منظم روزانه مانند خواندن قرآن است که در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر کمک بزرگی خواهد کرد.
شریفیپور اضافه کرد: آموزش و دنبال کردن مباحثی چون حفظ، تفسیر و تحلیل قرآن باعث پویاتر شدن فعالیتهای مغز شده و همچنین باعث بارورتر و شکوفاتر شدن ظرفیت مغز میشود. افرادی که چنین فعالیتهایی را انجام میدهند، بسیار کمتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر قرار میگیرند.
این پزشک متخصص مغز و اعصاب افزود: انجام مطالعات مطلوب و مفید مثل خواندن قرآن ضمن تقویت حافظه فرد، به سلامت مغز او و جلوگیری از زوال مغز و پیری و ابتلا به بیماری آلزایمر هم کمک میکند.
او یادآوری کرد: تعامل با دوستان و رفت و آمدهای ساده و معمول و ترک مصرف الکل، سیگار و سایر محصولات دخانی مشابه نیز در موضوع عدم ابتلا به بیماری آلزایمر بسیار تاثیرگذار است.
شریفی پور گفت: گوش دادن به موسیقی، خواندن شعر و همخوانی با آهنگها، همچنین انجام فعالیتهای روزمره به صورت گروهی و دسته جمعی و انجام کارهایی مثل شانه زدن موها و مسواک زدن با دست مخالفی که هر روز این کارها را انجام میدادهاید را هم فراموش نکنید که یکی از راهکارهای فوق العاده موثر در پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر محسوب میشوند.
این متخصص مغز و اعصاب بیان کرد: گنجاندن تفریحات سالم در کارهای روزمره و به ویژه اختصاص زمانی برای استراحت روح و جسم و دورهمیهای ساده و بیتکلف، مراقبت از تغذیه و خورد و خوراک، پرهیز از مصرف غذاهای چرب هم میتواند به پیشگیری از آلزایمر کمک کند.
آلزایمر و فراموشی یکی از بیماریهایی است که متاسفانه طی سالهای اخیر گریبان گیر برخی از افراد به ویژه سالمندان شده است و مشکلات ریز و درشت متعددی را برای مبتلایان به این بیماری ایجاد میکند. بیماری آلزایمر بیشتر گروه سنی سالمندان را مورد هدف قرار میدهد و به گفته پژوهشگران و متخصصان مغز و اعصاب برخی از مبتلایان به این بیماری با زمینه ژنتیک و از طریق وراثت به آن مبتلا شدهاند.
بروز بیماری آلزایمر در دوران سالمندی با انزوا و گوشهگیری آنها همراه میشود و برای فرد مبتلا، ترس طرد شدن، تنهایی و ترس از دست دادن عزیزانش را در او دو چندان میکند. افراد مبتلا به بیماری آلزایمر در ابتدا بیشتر از هر چیزی، افسردگی و اضطرابی فراتر از زندگی پیش از فراموشی خود را تجربه میکنند و همین امر به تدریج بر معضل گوشه گیری و انزوای آنها اضافه میشود.
از نقش غیرقابل انکار سطح تحصیلات و تاثیر آن بر عملکرد مغز و پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر هم نمیتوان چشم پوشی کرد. نوع تغذیه، سبک زندگی، نحوه فعالیت و شغلی که فرد با آن در ارتباط است از جمله مواردی است که افراد را در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر در دوران سالمندی قرار میدهد و پیشگیری از آن مستلزم رعایت موارد خود مراقبتی و اصلاح سبک زندگی است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام /
هوالشافی :
یا مَنِ اسْمُهُ دَواءٌ وَ ذِکرُهُ شَفاءٌ .
اللهم اشفی کل مریض مومنین ، مسلمین ، حزب الله ، و تک تک اعضای خانوادههاشون . آمین یا رب العالمین .