محمدرضا حاجی حیدری متخصص طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در تشریح علائم و علل بروز بیماری آلزایمر اظهار کرد: بیماری آلزایمر یکی از مهمترین بیماریهای دمانس یا زوال عقل است و یک بیماری پیشرونده و ناتوان کننده محسوب میشود.
او ادامه داد: شروع بیماری معمولا از سنین کهنسالی خواهد بود و هرچه سن افزایش مییابد شدت آن بیشتر میشود؛ در واقع این بیماری باعث اختلال در حافظه و عملکرد طبیعی فرد شده و ارتباطات بین فردی و اجتماعی را مختل میکند.
حاجی حیدری تصریح کرد: از دیدگاه طب سنتی ایران بیماری نسیان یا فراموشی یکی از بیماریهایی است که با آلزایمر مشابهت زیادی دارد و یکی از علل مهم این بیماری در طب سنتی افزایش سردی، رطوبت و خشکی خصوصا در مغز است که بر اساس شرح حال و علائم بیماری فرد به منظور پیشگیری و درمان آن راهکارهایی ارائه شده است.
این متخصص طب سنتی با اشاره به راهکارهای موثر برای درمان بیماری آلزایمر اظهار کرد: اگر علت بیماری آلزایمرخصوصا خشکی مزاج مغز باشد باید در درجه اول اصول سبک زندگی سالم در طب سنتی را رعایت کرد که از همه مهمتر اصلاح خواب است.
حاجی حیدری ادامه داد: اگر بیماری آلزایمر ناشی از افزایش خشکی باشد باید از مصرف غذاهای خشک مانند بادمجان، عدس، گوشت گاو، گوشت شتر، فست فود، غذاهای تند و تیز مانند زنجبیل، فلفل و خردل پرهیز و غذاهایی مانند سوپ جو، بال و گردن مرغ، نخود آب و مغزیجات خصوصا بادام درختی، فندق و مویز در برنامه غذایی گنجانده شود همچنین روغن بادام شیرین و بنفشه نیز داروهایی هستند که در تعدیل مزاج مغز به صورت موضعی استفاده میشوند و برای درمان بیماری آلزایمر مفید خواهند بود.
این متخصص طب سنتی درباره لیست غذاهای مضر و خطرناک برای تشدید بیماری آلزایمر گفت: برای پیشگیری از این بیماری لازم است تا افراد سالمند و افرادی که زمینه ابتلا به این بیماری را دارند از مصرف غذاهای سرد و مضرر مانند کلم، پیاز زیاد، گشنیز قارچ، باقلا، لوبیا و سیر پرهیز کنند.
حاجی حیدری با اشاره به مصرف غذاهای مفید برای درمان بیماری آلزایمر اظهار کرد: کم خوری و خوردن غذاهای سبک و زود هضم مانند زرده تخم مرغ ترجیحا عسلی و مغزها خصوصا مغز بادام، فندق، عسل، مویز، انجیر، بوئیدن و خوردن سیب درختی همچنین ورزش سبک، منظم و مطالعه که نوعی فعالیت برای مغز است، برای درمان آلزایمر مفید خواهد بود.
این متخصص طب سنتی در پایان یادآوری کرد: گردش در فضای مفرح و طبیعت، استفاده از دانههای معطر نظیر هل، دارچین و میخک در برنامه غذایی میتواند به پیشگیری و درمان آلزایمر خصوصا در افرادی که به دلیل افزایش سردی و رطوبت مغز دچار اختلال حافظه باشند، کمک کند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/