کدو حلوایی یا کدو تنبل در فصل پاییز به ثمر می‌رسد، برای استفاده از خواص آن می‌توانید قلیه کدو حلوایی را امتحان کنید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، قلیه کدو حلوایی یا قلیه کدو تنبل یه غذای سنتی و محلی است که در سراسر ایران به روش‌های مختلفی تهیه سرو می شود. هر چند این غذای خوشمزه بیشتر به قلیه کدو یزدی و قلیه کدو حلوایی گیلان و یا کدو قلیه مازندرانی هم معروف است . اما مردم قزوین هم آن رو به روش خاص دیگه‌ای تهیه می‌کنند.

مثلا در این غذا رب انار، رب آلبالو و سیر می‌زنند. یا با حبوبات‌های مختلفی مثل لوبیا چیتی یا عدس تهیه میکنند. ما هم قراراست در این مطلب یک روش خیلی خوب از تهیه این غذای مقوی رو به شما آموزش بدهیم. 


بیشتربخوانید

 


مواد لازم 

کدو حلوایی کوچک ۱ عدد
ماش ۳/۴ پیمانه
لوبیا قرمز ۳/۴ پیمانه
پیاز بزرگ ۱ عدد
برنج ۱/۳ پیمانه
زعفران دم کرده ۱/۴ قاشق چایخوری
نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم

طرز تهیه قلیه کدو حلوایی

مرحله اول: خیس کردن حبوبات

برای شروع کار تهیه قلیه کدو تنبل ابتدا باید حبوبات یعنی ماش و لوبیا قرمز را چند ساعت در آب خیس کنید. بهتر است این کار را از شب قبل انجام دهید و هر از گاهی آب حبوبات را عوض کنید.

مرحله دوم: پخت حبوبات قلیه کدو حلوایی

حبوبات را به صورت جداگانه در قابلمه‌های مجزا بریزید و روی حرارت بگذارید تا با مقداری آب خوب بپزند. وقتی حبوبات کاملا پخته شد، آن‌ها را آبکش کنید و در کناری بگذارید.

مرحله سوم: پخت کدو حلوایی

در همین مدت که حبوبات در حال پخت هستند، کدو حلوایی یا کدو تنبل را خوب بشویید و پوست بگیرید. سپس آن را به مکعب‌های کوچک برش دهید. برش‌های کدو را به همراه یک الی دو پیمانه آب در قابلمه بریزید. آن را روی حرارت متوسط بگذارید تا پخته شود. حدودا ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان برای پخت کدو کافی است. دقت داشته باشید که مقدار آب در هنگام پخت کدو زیاد نباشد، چون خود کدو آب پس می‌دهد.

مرحله چهارم: مخلوط کردن مواد و پخت برنج

در این مرحله از تهیه قلیه کدو حلوایی یزدی باید کدو‌های پخته شده را در غذاساز بریزید تا خوب ریز و پوره شوند. اگر به غذاساز دسترسی ندارید می‌توانید از گوشت کوب برقی هم کمک بگیرید. سپس ماش و لوبیا قرمز را که قبلا آبکش کرده اید، به پوره کدو اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید. حالا برنج را که از قبل شسته و خیس کرده اید، آبکشی کرده و به مخلوط کدو و حبوبات اضافه کنید. همه مواد را در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا برنج خوب بپزد.

مرحله پنجم: تفت دادن پیاز

یک پیاز بزرگ بردارید. بشویید، پوست گرفته و خوب ریز کنید. مقداری روغن در تابه بریزید و روی حرارت بگذارید تا گرم شود. پیاز‌ها را اضافه کرده و با روغن تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شوند. حالا وقت اضافه کردن ادویه هاست. نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه را اضافه کرده و با هم مخلوط کنید. اگر دوست دارید در قلیه کدو حلوایی از مغز گردو و بادام استفاده کنید، در این مرحله آن‌ها را در تابه ریخته و با پیاز داغ خوب تفت دهید.

مرحله آخر: پخت و سرو

مقداری زعفران دم کرده و در کناری بگذارید. برنج را تست کنید تا از پخته شدن آن مطمئن شوید. وقتی برنج کاملا پخته شده بود، مخلوط پیاز داغ را اضافه کنید. زعفران دم کرده را در قابلمه بریزید و اجازه دهید قلیه شما به مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد. سپس آن را در ظرف سرو بکشید و با سبزی تازه و نان نوش جان کنید.

نکات کلیدی تهیه قلیه کدو حلوایی

– این غذا را می‌توان بدون برنج هم تهیه کرد. هم چنین می‌توانید کدوی پخته شده را پوره نکرده، آن را تفت دهید و به صورت برش‌های مکعبی کنار خوراک سرو کنید.

– در سرو این غذای محلی خوشمزه بسته به ذائقه افراد می‌توان از شکر یا آب لیمو استفاده کرد.

– این قلیه کدو حلوایی با ماش و لوبیا قرمز تهیه شد. اما قلیه کدو حلوایی با عدس هم تهیه می‌شود. برای تهیه قلیه کدو حلوایی و عدس به ازای یک کیلوگرم عدس حدودا ۱۲۵ گرم عدس پخته شده کافی است.

منبع: ایران کوک

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.