به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ۹ ماه از شیوع ویروس کرونا در جهان میگذرد. این همهگیری رعب آور تاکنون میلیونها نفر را آلوده و صدها هزار نفر را به کام مرگ کشانده است.
در این میان، غولهای داروسازی جهان در حال تلاش برای دست یافتن به واکسن موثر برای مقابله با این بیماری هستند. براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت هم اینک بیش از ۱۷۰ واکسن برای کووید ۱۹ در سرتاسر جهان در حال توسعه است. از این میان، نزدیک به ۳۰ واکسن به مرحله آزمایش انسانی رسیده است و ۹ واکسن در مراحل پایانی قرار دارد.
به طور کلی ۴ مرحله اصلی برای آزمایش واکسن کرونا وجود دارد که یک مرحله مقدماتی و سه مرحله نهایی است. روسیه به عنوان نخستین کشور جهان چند هفته است که از واکسن کرونای خود به نام «اسپوتنیک وی» رونمایی کرده است.
با این حال، این کشور بدون انجام آخرین مرحله آزمایش واکسن کووید ۱۹ اقدام به ثبت این واکسن کرده است؛ از همین رو، سازمان جهانی بهداشت، سازمان غذا و داروی آمریکا و سازمان غذا و داروی اتحادیه اروپا، به عنوان ۳ مرجع اصلی تایید هر واکسن جدید از تایید واکسن روسیه خودداری کردند.
با این حال دانشمندان روسی اعلام کرده اند فرآیند آزمایش مرحله سوم واکسن کرونا دستکم ۶ماه به طول خواهد انجامید و همزمان با توزیع واکسن، آزمایش این مرحله را نیز انجام خواهند داد. با این وجود، تنها در طول مرحله سوم آزمایش است که واکسن کرونا روی تعدادی زیادی از افراد تست میشود و در نتیجه میتوان از کارایی و ایمنی آن اطمینان حاصل کرد.
علی رغم تایید نشدن این واکسن از سوی مجامع علمی، مسکو اعلام کرده است: تحقیقات مشترک وزارت بهداشت و درمان روسیه و وزارت دفاع این کشور نشان میدهد ۷۶ فردی که این واکسن را دریافت کرده اند همگی در بدنشان پاسخ ایمنی ایجاد شده است همچنین در خون این افراد آنتی بادی (پادتن) مشاهده شده و در سه هفته نخست، بدن آنها شروع به ساخت آنتی بادی کرده است.
در این میان، کشورهای مختلف به دنبال دستیابی به راهکاری برای مدیریت و کنترل شیوع ویروس کرونا در جامعه هستند. هند یکی از کشورهایی است که بالاترین رشد میزان مبتلایان و قربانیان را در چند هفته گذشته داشته است. تاکنون ۵ میلیون و ۱۲۰ هزار تن در این کشور به کووید ۱۹ آلوده و از این میان ۸۴ هزار تن جان خود را از دست داده اند. هند هم اکنون پس از آمریکا بالاترین تلفات و مبتلایان به کرونا را در جهان دارد.
بیشتر بخوانید
با گسترش افسار گسیخته شمار مبتلایان به کرونا در هند، دهلی نو به تازگی اقدام به خرید ۱۰۰ میلیون دوز از واکسن کرونای روسی کرده است. این اقدام پس از آن صورت گرفت که شرکت سرمایه گذاری ملی روسیه که مالک واکسن «اسپوتنیک وی» محسوب میشود، در توافقی با هندیها متعهد به تولید ۳۰۰ میلیون دوز از این واکسن در هندوستان شد.
همچنین هند متعهد شده است بخشی از آزمایش مرحله سوم واکسن روسیه در خاک این کشور انجام شود. قرار است نخستین عرضه واکسن کرونا در هند تا انتهای سال جاری میلادی صورت گیرد. منابع هندی اعلام کردند هنوز بهای واکسنهای خریداری شده از روسیه مشخص نشده است.
پس از فشار به کادر درمانی و پر شدن ظرفیت بیمارستانهای هند، دهلی نو اعلام کرد در گام نخست افراد مسن و آسیب پذیر در مقابل کرونا و نیز کادر درمانی و کسانی که در خطر بیشتری قرار دارند واکسن را دریافت خواهند کرد. دولتمردان این کشور امیدوارند با شروع واکسیناسیون عمومی در کشور بتوانند شیوع کووید ۱۹ را در جامعه کنترل و مدیریت کنند.
انتهای پیام/