عدم تمدید کارتهای بازرگانی و عدم صدور این کارتها توسط اتاقهای بازرگانی از جمله موضوعاتی است که سبب شده تا فعالیت اقتصادی با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم کنند. این موضوع مشکلات مختلفی را در خصوص صادرات و واردات کالا برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده است.
همین موضوع با واکنش مختلف از سوی فعالان بخش خصوصی روبهرو بوده که از جمله آن واکنش جمال رازقی رئیس اتاق بازرگانی استان فارس بوده است و در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس این موضوع مطرح شد.
عنایت الله رحیمی استاندار فارس در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی گفت: شاید بتوان گفت تحریمهای اصلیترین عاملی است که صادرات کشور را تحت تاثیر قرار داده است.
او افزود: کشور در ورود ارز دارای مشکل است و این مشکل در قالب سیاستهای FATF میتوان جست.
استاندار فارس ادامه داد: با توجه به مشکلاتی که در اقتصاد کشور وجود دارد بخش خصوصی نباید فراموش کنند که ارز حاصل از صادرات بایستی به کشور بازگردانده شود تا زمینه تولیدات و افزایش صادرات در کشور فراهم شود.
او افزود: فعالین اقتصادی در استان فارس نیز با مشکلات متعددی مواجه اند با این حال میزان صادرات در استان کاهش نداشته است و این نشان دهنده ظرفیت و پتانسیلهای موجود در استان فارس است.
رحیمی یادآور شد: با توجه به شیوع کرونا دستگاههای اجرایی بایستی تمامی تلاش خود را در راستای جذب تسهیلات کرونا به کار بسته و زمینه فراهم کردن جذب تسهیلات بنگاههای اقتصادی را فراهم کنند تا وضعیت استان فارس در این مورد نیز بهبود یابد
جمال رازقی رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی مرکز فارس نیز در این جلسه گفت: بیش از ۸۰ کارت فعالین اقتصادی در استان فارس به دلایل مختلف تعلیق شده اند
او اضافه کرد: در استان فارس بیش از یک هزار و ۳۵۰ کارت بازرگانی وجود دارد که از این تعداد ۸۰ کارت بازرگانی به دلایل مختلف تعریف شده است و امکان فعالیتهای تجاری و صادراتی از صاحبان این کارتها گرفته شده است.
رازقی تاکید کرد: از جمله سازمانهایی که باعث شده امکان تمدید و صدور کارت بازرگانی از اتاق بازرگانی گرفته شود سازمان توسعه تجارت است این سازمان امکان و اجازه صدور کارت و همچنین تمدید کارتهای بازرگانی را از اتاقهای بازرگانی کشور سلب کرده است.
او یادآور شد: تصمیماتی که در کشور گرفته شد موجب کاهش ۴۰ درصدی صادرات در ایران شده این در حالی است که با توجه به ظرفیت استان فارس صادرات در این استان تاکنون کاهشی نداشته بلکه به لحاظ وزنی نیز افزایش یافته است.
یلدا راهدار عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی شیراز نیز در این جلسه در خصوص امنیت سرمایه گذاری در استان و کشور گفت: شاخصهای مختلفی در تامین امنیت سرمایهگذاری در کشور و استان فارس وجود دارد که از جمله این شاخصها میتوان به ثبات اقتصاد کلان، رویههای اجرایی، شفافیت، صداقت، مصونیت سرمایه و عملکرد دولت اشاره کرد.
او اضافه کرد: با توجه به شاخصهایی که گفته شد عمل کرد امنیت سرمایه گذاری در ایران به گونهای است که در میانه راه قرار دارد و میزان امنیت سرمایه گذاری بر اساس شاخصهای ارائه شده در میانگین وزنی قرار دارد.
راهدار تصریح کرد: اتاق بازرگانی نیز در پژوهشهایی که در استان فارس انجام داده به این نتیجه رسیده است که امنیت سرمایهگذاری در استان فارس نیز همچون کشور در میانگین وزنی ثبات اقتصادی قرار دارد.
انتهای پیام/