به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، غفارزاده مدیرعامل آب منطقهای آذربایجانشرقی از تعیین تکلیف چاههای حفر شده قبل از سال ۱۳۸۵ خبر داد و گفت: حدود ۱۳ هزار حلقه چاه غیرمجاز در استان شناسایی شده که از این تعداد برای حدود پنج هزار و ۵۰۰ حلقه چاه کارشناسی شده، مجوز پروانه بهره برداری صادر شده است.
غفارزاده از مسدود کردن چاههای غیرمجاز، نصب کنتور هوشمند برای چاههای کشاورزی، اجرای روشهای نوین آبیاری و کاستن حقابه ۵۰ درصدی آب صنایع به منظور جبران کمبود آب شرب تبریز و جلوگیری از قطع آب به عنوان برخی از اقدامات این شرکت در راستای صرفه جویی در مصرف آب یاد کرد.
او با اشاره به آخرین وضعیت بارشها در استان، از کاهش ۱۴.۵ درصدی بارشها نسبت به پارسال خبر داد و افزود: امسال ۳۲۵ میلی متر بارش در استان ثبت شده که نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۴.۵ درصد کاهش نشان میدهد.
مدیرعامل آب منطقهای آذربایجان شرقی همچنین در خصوص تامین آب شرب صنایع گفت: آب شرب صنایعی که از سالهای قبل از شبکه آب تبریز تامین میشد با توجه به وضعیت بحرانی آب تبریز، قرار شد از سایر منابع تهیه شود.
غفارزاده گفت: امسال ۴۰۰ لیتر بر ثانیه آب کارخانهها را تعدیل کردیم و ۵۰ درصد آب پتروشیمی و پالایشگاهها را به آب شرب تبریز اضافه کردیم.
او با اشاره به وضعیت آبهای زیرزمینی دشتهای استان گفت: به جز چهار دشت مرند، شبستر، تبریز و تسوج که منفی هستند بقیه دشتها با همکاری کشاورزان از نظر منابع آبی زیرزمینی مثبت هستند.
او از تهیه برنامه سازگاری برای کم آبی استان با مشارکت تمام دستگاههای اجرایی از یک سال پیش خبر داد و افزود: این طرح با حضور استاندار آذربایجان شرقی در شورای عالی آب مطرح میشود و یک برنامه دراز مدت و مفید برای مصرف بهینه آب در استان است.
انتهای پیام/ک