به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، مهدی جمالیان، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان تفت گفت: درختان کهنسال استان "میراث جاودان پایداری در کویر" هستند که به عنوان یکی از مهمترین قابلیتهای جذب گردشگران طبیعی و ترویج صنعت اکوتوریسم محسوب میشوند.
او افزود: درختان دیر زیست یزد، جز مهمترین ذخایر ژنتیکی گیاهی هستند که ارزش شناخت و حفظ این منابع از نظر ملی و تاریخ طبیعی با حفظ ابنیه تاریخی برابری میکند.
جمالیان ادامه داد: این درختان به عنوان نمادی از مقاومت و پایداری مردم کویرنشین در برابر شرایط نامساعد اقلیمی هستند که در صورت حمایت و سرمایه گذاری، جلوهای از رابطه تنگاتنگ انسان و طبیعت را به نمایش میگذارند.
رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان تفت با بیان اینکه روستای نصرآباد، در دهستان نصرآباد از روستاهای پایکوهی شهرستان تفت است، افزود: در دل این روستا، در مجاورت بافت مسکونی آن و در حاشیه رودخانه فصلی (مسیل روستا)، درخت چنار کهنسالی وجود دارد که با توجه به قطر تنه آن و نرخ رشد درختان چنار، سن این درخت ۷۵۰ تا ۸۰۰ سال برآورد شده است.
او اظهار داشت: این درخت تک پایه، از تیره چنار خاوری بوده که ارتفاع آن حدود ۱۳ متر و ارتفاع ناحیه تشکیل تاج آن ۷/۲ متر است.
جمالیان ادامه داد: قطر یقه این درخت ۳/۱۱سانتیمتر و قطر حدودی تاج آن ۳/۱۹ متر است، تاج اصلی درخت کاملا سالم و شاخههای اصلی بریده شده و در حال حاضر شاخههای کنونی همگی جوان هستند که به کمک سیم مهار شده اند، ولی تنه آن در اثر سن زیاد و آتش سوزی پوک و سوخته شده که منجر به خالی شدن آن گردیده است.
جمالیان بیان کرد: اخیرا در جلسه شورای ملی ثبت میراث طبیعی کشور، ثبت این اثر ارزشمند در فهرست میراث طبیعی ملی، مورد تایید قرار گرفته است.
انتهای پیام/و