به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،سعدی نقشبندی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: ساخت آبشخورهای دام در هر منطقه با توجه به ظرفیت و تعداد دام هر مرتع و با تعیین فواصل مناسب در نزدیک چشمههای دائمی در روستاهای مرتعی و واجد طرح مرتعداری انجام میشود.
او افزود: سال گذشته از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری نیز ۱۰۸ دستگاه آبشخور فلزی تامین و به صورت رایگان در اختیار بهره برداران محلی قرار گرفت.
مدیرکل منابع طبیعی کردستان با بیان اینکه کردستان در سالهای اخیر با مشکل خشکسالی نسبی و کم آبی مواجه بوده است، یادآور شد: با توجه به اهمیت اقتصادی مراتع و نقش اساسی در معیشت مردم، رونق تولید و تاثیر تغییرات اقلیمی بر روی میزان تولید آنها و در نتیجه تولید دام، نصب آبشخورهای فلزی از راهکارهای کاهش اثرات عوامل تخریب مراتع است.
نقشبندی افزود: اجرای طرح نصب آبشخورهای دام در مراتع و چراگاههای استان به منظور تامین آب شرب و سالم قابل دسترس برای دامهای دامداران منطقه، احیای چشمهها و کانیهای موجود در مراتع و همچنین توزیع مناسب دامها در مراتع جهت بهبود و احیای مراتع و جلوگیری از تخریب کمی و کیفی مراتع انجام میگیرد.
اوبا بیان اینکه تامین نشدن آب کافی، ناپایداری صنعت دامداری وابسته به مراتع و افزایش شدید تلفات دامی را موجب میشود، گفت: این مساله همچنین چرای سنگین و مخرب در اطراف منابع آب موجود در مراتع را تحمیل میکند.
مدیرکل منابع طبیعی کردستان تاکید کرد: این آبشخورها از ورق گالوانیزه ساخته شده و آب داخل آن برای استفاده دام از شرایط خوب سلامت برخوردار است.
او با اشاره به شماره تلفن گویای ۱۵۰۴ یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری افزود: مردم در صورت مشاهده هر گونه تخلف و تخریب تصرف جنگلها و مراتع، قطع درختان خودرو و آتش سوزی در عرصههای ملی میتوانند با این شماره تلفن تماس گرفته و موارد را به ماموران این اداره کل اطلاع دهند.
از مجموع ۸۱ هزار بهره بردار عرصههای منابع طبیعی در کردستان ۶۷ هزار خانوار بهره بردار بخش مراتع و ۱۴ هزار بهره بردار عرصه جنگلی کردستان هستند.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل میدهد، جنگلهای این استان که جزو جنگلهای زاگرس شمالی به حساب میآیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، تواناییهای اکوتوریستی و ارزشهای زندگی، دارای اهمیت زیادی است.
جنگلهای این استان که بخشی از جنگلهای غرب کشور را تشکیل میدهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگلهای شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/م