رییس سازمان بسیج سازندگی از اقدامات این سازمان در آستانه چهلمین سالگرد دفاع مقدس در میان اصحاب رسانه سخن گفت.

راه اندازی اولین مرکز تخصصی اقتصادمقاومتی توسط بسیج سازندگی در چهلمین سالگرد گرامیداشت دفاع مقدسبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، یکی از اساسی ترین بسترهای جهت تحقق اقتصادمقاومتی حرکت بر محور کشاورزی و دامپروری به عنوان پیشانی اقتصاد مردمی در کشور به شمار می رود و با توجه به ظرفیت های فراوان و بسیار گسترده این بخش در سطح استان مرکزی ضرورت تقویت بیش از پیش این موضوع امری اجتناب ناپذیر محسوب می شود.

مقوله آموزش و توانمندسازی در راستای تحقق اقتصادمقاومتی یکی از ارکان اصلی جهت حرکت در بستری صحیح قلمداد می‌شود.

در همین راستا سازمان بسیج سازندگی استان مرکزی به عنوان یک دستگاه اجرایی جهت حرکت در مسیر جهش تولید و تحقق اقتصادمقاومتی، نسبت به ایجاد دهکده اقتصادمقاومتی ساوه با پایه آموزش، توانمندسازی و ایجاد اشتغال اقدام کرده است.

سازمان بسیج سازندگی به عنوان یک دستگاه مردم پایه و در خدمت مردم یکی از مهمترین سنگر‌های خدمت رسانی در عرصه‌های گوناگون محرومیت زدایی می‌باشد و فعالیت‌های شایان و قابل توجهی را انجام داده است و در هر برهه از زمان بر اساس مقتضیات کشور و نیز مبتنی بر فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در عرصه‌های سازندگی، محرومیتزدایی و بحران‌ها وارد اقدام شده است؛ لذا بسیج سازندگی استان مرکزی با اتکا به تجربیات ارزنده سالیان قبل و با استفاده از همکاری و همراهی دستگاه‌های دولتی همکار و متولی در سال جهش تولید با شکلی متفاوت و با هدف افزایش کارآمدی و ایجاد زنجیره تولید پا به عرصه اشتغالزایی گذاشت تا بتواند روح تازه‌ای در کالبد اشتغال و تولید استان جاری کند و با ارائه طرحی نو و کاربردی مشکلات پیشروی اشتغال را از میان بردارد.

در این رهگذر با کار کارشناسی و مطالعاتی صورت گرفته ریشه اصلی معضلات اشتغال و تولید استان شناسایی و برای هر یک از آن‌ها راه حل‌های موجود، بررسی و تدوین گردید.

بسیج سازندگی از سال ۹۳ به بعد و بر اساس فرامین رهبرمعظم انقلاب و سیاست‌های اقتصادمقاومتی به طور جدی وارد میدان خدمت رسانی شده است و با اعطای بیش از ۷۰ میلیارد تومان تسهیلات مستقیم، آموزش و توانمندسازی بیش از ۵۰ هزار نفر، تشکیل ۵۲۰ صندوق قرض الحسنه اشتغال زا توانسته است بیش از ۴۵۰۰ کارگاه تولیدی، خانگی و صنایع تبدیلی را با ایجاد فرصت اشتغال برای ۹۵۰۰ نفر در سطح استان عملیاتی کند.

با بررسی و آمایش صورت گرفته بیش از ۷۰ درصد این مشاغل همچنان پایدار می‌باشند و همه این اقدامات گام‌هایی استوار بوده در مسیر ترویج گفتمان اقتصادمقاومتی و نهضت جهش تولید و به اذعان بسیاری از مسئولین و کارشناسان استانی بخش قابل توجهی از بهبود فضای کسب و کار، افزایش میزان حضور جوانان در میدان کار و تولید و همچنین معرفی الگو‌های موفق اقتصادی توسط این سازمان پدید آمده است.

در نتیجه مطالعات صورت گرفته مشخص شد که برای حل مشکلات مطروحه، به سه دسته اقدامات اصلی نیاز می‌باشد که در صورت عدم اجرای هر یک از این اقدامات، رفع معضلات مورد نیزا به شکل مطلوب صورت نخواهد گرفت، این سه دسته شامل:

الف: اقدامات تقنینی (رفع مشکلات قانونی، از طریق ارائه مصادیق موانع تولید به مجلس شورای اسلامی)

ب: اقدامات تبینی (گفتمان سازی عمومی در جهت ترویج فرهنگ کار و تلاش)

ج: اقدامات ترویجی (اجرای برنامه‌ها و فعالیت‌های تولیدی به صورت علمی و تخصصی)

سازمان بسیج سازندگی با همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی، نهاد‌های حمایتی، گروه‌های جهادی تخصصی و اقشار بسیج برای هر یک از موارد صدرالاشاره برنامه‌های کاربردی لازم را تدوین و اجرا نمود.

در خصوص دسته سوم اقدامات (ترویجی) سازمان بسیج سازندگی استان مرکزی با شناسایی مجموعه‌های بلااستفاده استان برنامه ریزی لازم را جهت تبدیل آن‌ها به مراکز تولیدی و آموزش با محوریت تحقق اقتصادمقاومتی قرار داده است.

در همین راستا بسیج سازندگی استان مرکزی در چهلمین سالگرد با شکوه و مقتدرانه دفاع مقدس و با تاسی از روحیه جهاد و از خودگذشتگی که در جای جای فرهنگ ارزشمند دفاع مقدس نمود عملیاتی دارد به دنبال ایجاد ۶ دهکده اقتصادمقاومتی در شهرستان‌های ساوه، اراک، محلات، شازند، دلیجان و خنداب با رویکرد ایجاد اشتغال و توانمندسازی افراد جویای کار می‌باشد.

با توجه به اینکه سالیانه در بسیج سازندگی بیش از ۱۰ هزار نفر در قالب آموزش‌های مختلف این سازمان در سراسر استان حضور پیدا می‌کنند و از تسهیلات اهدایی بهره می‌برند جهت تقویت آموزش‌های صورت گرفته و حضور متقاضیان در بستر کاملا واقعی و عملی این دهکده اقتصادمقاومتی در عرصه‌های ۱۴ گانه واحد‌های تولیدی و صنایع تبدیلی بنا نهاده شده است.

در این دهکده ضمن تقویت بستر‌های ایجاد اشتغال در منطقه به دنبال افزایش بهره وری از پتانسیل‌های نهفته با اتکا به علوم جدید و دانش‌های نوین است.

 

انتهای پیام/



برچسب ها: دفاع مقدس ، بسیج
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.