به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،سیدرضا موسوی مشکینی، مدیرکل حفاظت محیط زیست قم امروز در جلسه کارگروه مدیریت گرد و غبار قم از پایان مطالعه کانونهای گرد و غبار ایران با منشاء داخلی خبر داد و گفت: بخشی از این مطالعات مربوط به استان قم است که از این پس مبنای عمل ما در استان خواهد بود.
او همچنین از نیاز استان به ده ایستگاه سنجش آلودگی هوا سخن گفت و افزود: یکی از مهمترین مکانهای استقرار این ایستگاهها باید در پردیسان در نظر گرفته شود.
محسن بهشتی، معاون عمرانی استاندار قم هم در این جلسه با اشاره به این که ۳۰۰ هزار هکتار از مساحت استان چیزی حدود یک سوم مساحت استان به کانون گرد و غبار تبدیل شده است، تصریح کرد: این مسئله نشان میدهد که در سالهای گذشته عملکردها جزیرهای بوده و مطالعات جامعی برای رفع آن صورت نگرفته است.
او افزود: در صورت بی توجهی به پیشگیری، همزمان با مقابله با گرد و غبار کانونهای جدیدی در استان شکل میگیرد.
بهشتی با انتقاد از کسانی که به دنبال ایجاد شهرهای جدید در استان هستند، گفت: این تلاشها در حالی است که توان محیطی قم برای استقرار جمعیت، بیش از این نیست و در صورت ایجاد شهرهای جدید، فرایند مهاجرت تسریع خواهد شد.
معاون عمرانی استاندار قم ادغام کارگروه آمایش سرزمین را در کارگروه امور زیربنایی از جمله آسیبهای ایجاد شده در این زمینه دانست.
بهشتی استقرار بیش از حد صنایع را نیز باعث برهم خوردن اکوسیستم برشمرد و گفت: ممکن است در برخی از آنها مسائل زیست محیطی رعایت نشده باشد.
او با بیان این که بر اساس مطالعات ۸۶ درصد گرد و غبار قم منشاء داخلی دارد، گفت: به همین جهت باید به مباحث منطقهای با استانهای همجوار توجه بیشتری شود.
انتهای پیام/ش