گفت‌وگوی خواندنی با خانمی که موفق به کسب عنوان نفر اول کنکور دکتری ۹۹ شد را از نظر می‌گذرانید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه خراسان گفت‌وگویی با «محبوبه وحدانی» که از منطقه‌ای محروم رتبه اول کنکور دکتری ۹۹ را کسب کرد انجام داده است که بخش‌های مهم آن را در ادامه می‌خوانید.

با روزی ۴ ساعت مطالعه، رتبه برتر شدم

- اول قرار بود کنکور دکتری در اسفند ۹۸ برگزار شود. من از مهرماه درس خواندن را شروع کردم. چندماه به همین روال گذاشت و دو، سه روز مانده به موعد کنکور اعلام کردند که آزمون دکتری لغو شده است. من درس را کنار گذاشتم، اما دوباره زمان جدیدی برای برگزاری کنکور دکتری اعلام کردند و من هم دوباره مطالعه را شروع کردم. تا روز آخر حداقل سه بار از لغو کنکور دکتری خبر دادند و برای همین میزان مطالعه‌ام خیلی متغیر بود. من آن موقع شاغل بودم و همزمان کار‌های پایان‌نامه مقطع ارشد را انجام می‌دادم. برای همین بعضی از روز‌ها زمان مطالعه کمی داشتم. مثلا روز‌هایی که سرکار بودم، ۳-۴ ساعت درس می‌خواندم، ولی هر روزی که تعطیل بودم حداقل ۷-۸ ساعت مطالعه می‌کردم.


بیشتربخوانید


برای کمک به بچه‌های روستا، رشته مشاوره را انتخاب کردم

- کار کردن و درس خواندن در مقاطع بالا برای یک خانم؛ این‌ها چیز‌هایی است که برای بعضی روستایی‌ها عجیب است. الان خیلی از روستا‌ها تحصیل کرده‌های زیادی دارند، اما روستای ما در جاجرم خراسان‌شمالی از نظر تحصیلی ضعیف است. من فرهنگی و مشاور مدرسه هستم. خیلی از اهالی روستا وقتی فهمیدند برای دکتری درس می‌خوانم، گفتند که تو قرار است همین شغلت یعنی معلمی را ادامه بدهی پس چرا این‌قدر درس می‌خوانی؟ ولی خود بچه‌ها انگیزه درس خواندنم بودند.

سر جلسه متوجه شدم که منابع جدید را نخواندم

- تا شب قبل از برگزاری کنکور، درس می‌خواندم. یک سری چیز‌ها را برای خودم تعیین کردم که روز قبل از کنکور مرور کنم، اما نرسیدم که بخشی از آن‌ها را بخوانم. از یک طرف استرس داشتم که اگر این مطالب ضروری را مرور نکنم چه می‌شود و از یک طرف دیگر هم نگران ساعت خواب و تاثیر بد دیر خوابیدن شب قبل از کنکور بودم.

- سرجلسه وقتی دفترچه سوالات را باز کردم، متوجه شدم یک سری از سوالات را از منابع جدید آورده‌اند که اصلا آن‌ها را نخوانده‌ام، اما با خودم می‌گفتم که کارم را انجام دادم و نتیجه‌اش دست من نیست. همین به من کمک می‌کرد که آرام بشوم. حتی وقتی از سر جلسه بیرون آمدم، فکر می‌کردم امتحانم را خراب کرده‌ام. دو، سه روز بعد کلید سوالات منتشر شد، درصدهایم را حساب و خودم را با رتبه‌های یکی، دو سال قبل دانشگاه‌مان مقایسه کردم. باورش سخت بود که درصدهایم شاید یک درصد با رتبه یک پارسال اختلاف داشت. فکر می‌کردم حداقل جزو ۵ نفر اول باشم، ولی تصور رتبه اول‌شدن برایم سخت و دور از انتظار بود.

وقتی فهمیدیم رتبه اول شدم تا یک ساعت گریه کردم!

- این روز‌ها فصل تهیه کشمش است و به همین دلیل، سر خانواده ما حسابی شلوغ شده. روز اعلام نتایج تا بعدازظهر به خاطر مشغله زیاد نمی‌دانستم که رتبه‌ها اعلام شده تا این که یکی از دوستان با همسرم تماس گرفت و پرسید که چه کار کرده‌ام؟ سریع به خانه آمدم تا از طریق سیستم، رتبه‌ام را نگاه کنم. استرس زیادی داشتم و آن لحظات برایم قابل توصیف نیست. وقتی فهمیدیم رتبه اول شدم تا یک ساعت گریه کردم! آن روز مدام کارنامه‌ام را بالا و پایین می‌کردم و می‌گفتم شاید رتبه‌ام این نباشد، شاید اشتباهی یک عدد دیگری را می‌بینم! آن موقع اصلا باورم نمی‌شد.

من اصلا آدم عجیبی نیستم

- به نظر خیلی‌ها من یک آدم خاص با استعداد و همه چیز تمام هستم. می‌ترسم در حد آن چیزی که در نظرشان هست، نباشم. شاید خنده‌دار باشد، آن قدر نوع نگاه‌ها به یک رتبه برتر کنکور تغییر می‌کند که مثلا دو، سه روز پیش، فردی پشت تلفن گفت که فکر می‌کردم نوع صحبت کردن و صدای رتبه برتر‌ها طور خاصی باشد! خیلی‌ها انتظارات عجیب و غریبی دارند، ولی من اصلا آدم عجیبی نیستم. در یک آزمون قبول شدم، فقط همین!»

می‌گویند موفقیتم به خاطر ژنتیکم است، ولی من آن را به این چیز‌ها ربط نمی‌دهم

- یک خواهر بزرگ‌تر از خودم دارم که رتبه ۱۰۶ کارشناسی دارد. پدرم ۳۰ سال در روستای ما معلم بوده و الان بازنشسته و در باغ سرگرم است. او هم جزو اولین تحصیل کرده‌های روستا بوده است. بعضی‌ها می‌گویند کسب این موفقیت‌ها توسط من به خاطر ژنتیکم است، ولی من موفقیتم را به این چیز‌ها ربط نمی‌دهم. ممکن است یک نفر با استعداد باشد، اما حس اعتماد به نفس ناشی از استعداد بالا باعث تنبلی‌اش شود و طوری آسیب ببیند که باور کردنش هم سخت است.

بعد از تحصیل در مقطع دکتری به روستا برمی‌گردم

- شرایط معلمی در شهر خیلی راحت‌تر است، ولی من هیچ‌وقت به زندگی در شهر‌های بزرگ ترغیب نشدم. شلوغی که وجود دارد، آرامشی که در شهر نیست و احساس مسئولیتی که نسبت به بچه‌های روستا دارم اجازه نمی‌دهد که روستا را ترک کنم. زندگی در شهر بزرگ کلافه‌ام می‌کند. انگار در شهر‌های بزرگ، زمان از دست در می‌رود. ما روستایی‌ها در دو، سه ساعت، فاصله چند روستا و شهرستان را طی می‌کنیم، ولی وقتی در تهران درس می‌خواندم، دو، سه ساعت برای رسیدن به خانه، خوابگاه یا دانشگاه در راه بودم. فکر نمی‌کنم در شهر بتوانم زندگی همراه با آرامشی داشته باشم. بعد از فارغ‌التحصیلی به روستا برمی‌گردم.
منبع: خراسان
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۴ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
یکی گفتهپردرش معلمه سهمیه داشته, ولی خانواده های فرهنگی فرزنداشون هیچ سهمیه ای ندارن, واقعا حرفش خنده داره ..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۳ ۱۷ شهريور ۱۳۹۹
احسنت ب این پشتکار آفرین تبریک
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۶ ۱۷ شهريور ۱۳۹۹
درمناطق محروم کشورما،استعدادهای زیادی نهفته. مردمی سختکوش و بااستعداد که بدون هیچگونه امکاناتی مثل کلاس کنکور و... باوجود مشقتها و دیگر مشغله ها درس میخونن.اینکه درس بخونی بعد خونواده همه وسایل راحتیت رو فراهم کنن و همه جوره حامی تو باشن و کیک و آب میوه ات به راه باشه وبعد قبول بشی و بری مدرک بالاتر بگیری خیلی هنر نکردیم. احسنت به این خانم روستایی و امثال ایشون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۴ ۱۷ شهريور ۱۳۹۹
کارش قابل تحسینه احسنت بر او
Iran (Islamic Republic of)
ایمان
۱۳:۲۱ ۱۷ شهريور ۱۳۹۹
این دخترای روستا خیلی زرنگن خودشو اول استخدام کرده آموزش پرورش چون اموزش و پرورش قبولیش به همین راحتی نیس با توجه به فرهنگی بودن پدرش معمولا از سهمیه استفاده می کنن حالا هم دنبال پول بیشتره که دکتری داره می گیره اسمشون روستاییه ولی از خیلی از شهری ها زرنگترن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۶ ۱۷ شهريور ۱۳۹۹
آخه فرهنگی بودن پدر و مادر مگه سهمیه ایجاد میکنه در استخدامی که همینجور برا خودت یه حرفی میزنی؟ قبل نظر نوشتن یه کم فکر کن
Iran (Islamic Republic of)
شهروند
۱۲:۲۱ ۱۷ شهريور ۱۳۹۹
اگه کنکور دکتری سخت نیست شما لطف کنید رتبه 1 بشین اونوقت تز بدین!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۷ ۱۷ شهريور ۱۳۹۹
شاخ غول نشکونده، کنکور دکتری بسیار ساده هست، چون مصاحبه تاثیرگذارتر از رتبه هست، میتونی رتبه یک باشی ولی تو دانشگاههای معتبر قبول نشی
Iran (Islamic Republic of)
نازنین
۱۲:۱۸ ۱۷ شهريور ۱۳۹۹
واقعا چقدر باید حسود و تنگ نظر باشید که این حرفا رو بزنید .حتما خودتون توی دانشگاه سنبل اباد درس خوندید و هیچ موفقیت تحصیلی و شغلی نداشتید .ان شالله خدا هدایتتون کنه که شرح صدر داشته باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۰ ۱۷ شهريور ۱۳۹۹
کار خیلی سختی انجام نداده، من سه سال پیش کمتر از دو هفته با میانگین روزی شش ساعت درس خوندم، رتبه 120 شدم، کنکور دکتری راحتترین کنکوری بود که دادم، حتی از کنکور کاردنی فنی، هر سال هم کنکور دکتری راحتتر میشه، چون نخبه ها پذیرش خارج کشور میگیرن و میرن. همچین گفته "من اصلا آدم عجیبی نیستم" که انگار خواسته تواضع نشون بده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۰ ۱۷ شهريور ۱۳۹۹
افرین به شما، اونوقت راست گفتی رتبه ات ۱۲۰ شده؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۱ ۱۶ شهريور ۱۳۹۹
عملکرد ایشون با شرایطی که دارن قابل تحسین هست...
اما خبر بد اینکه چنان اوضاع باسوادها در کشور وخیم هست که عملا دکتری خوندن حماقت بحساب میاد. من لیسانس و ارشد از دانشگاه شریف گرفتم و قید دکتری در مملکت رو زدم و دارم کار میکنم و منتظر فرصت مناسبی هستم تا برم . متاسفانه...
آخرین اخبار