به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، تعطیلی حدود ۷ ماهه مدارس بالاخره به سرآمد و از فردا دانش آموزان بعد از حرف و حدیثهای بسیار باید سال تحصیلی جدید و متفاوت آن هم با شرایط کرونا را تجربه کنند البته تجربهای که برای تعدادی از دانش آموزان پیشتر هم در جریان بازگشایی محدود به منظور رفع اشکال و برگزاری امتحانات نهایی امتحان شده بود.
شروع سال تحصیلی متفاوت و کرونایی امسال دیگر با آمدن مهرماه و مترادف با بازگشایی عادی مدارس نیست، آنطور که آموزش و پرورشیها تاکید دارند و ستاد ملی کرونا هم بر آن صحه گذاشته است دو هفته مانده به پایان تابستان دانش آموزان بنا بر وضعیت شهرهایشان و تراکم کلاسها سال تحصیلی را آغاز میکنند؛ آغازی که تعیین تکلیفش آنقدر با سیاستهای یک بام و دوهوا از سوی مسئولان مختلف همراه بود که همچنان خانوادهها، دانش آموزان و معلمان کم و بیش سردرگم هستند.
۲-۳ ماهی میشود که مسئولان بخشهای مختلف آموزشو پرورش شروع سال تحصیلی جدید و آموزشها را منوط به سه سناریو با توجه به وضعیت سفید، زرد و قرمز شیوع کرونا میدانند؛ موضوعی که قرار بود آموزشها را به ترتیب حضوری، نیمه حضوری و غیرحضوری ترتیب دهد و شبکه شاد و آموزش تلویزیونی و بسته های خودخوان و ... هم بر اساس همین تقسیم بندی در جریان آموزش مورد توجه قرار گرفت.
اما آنطور که از اظهارات اخیر مسئولان و در راس آن محسن حاجیمیرزایی وزیر آموزش و پرورش بر میآید اصل آموزش مبتنی بر آموزش حضوری است و هیچ روشی نمیتواند جایگزین کارکردهای مدرسه بشود؛ پس تا زمانی که ستاد ملی کرونا اعلام ممنوعیت و تعطیلی فعالیت مدارس را نداشته باشد، مدرسهها دایر و آموزشها حضوری خواهد بود البته که حضور دانشآموزان با ۲ قید رعایت حداکثری دستورالعملهای بهداشتی و حفظ فاصله گذاری اجتماعی مورد توجه قرار میگیرد.
حاجیمیرزایی در این باره تاکید دارد که دانشآموزان از روز ۱۵ شهریور در سراسر کشور با رعایت حداکثر دستورالعملهای بهداشتی در مدارس حضور پیدا میکنند و اگر تراکم مدرسه زیاد باشد این حضور در چند شیفت و با مدت زمان آموزشی ۳۵ دقیقه طی خواهد شد.
همین اعلام صریح بازگشایی مدارس پس از مدتی ابهام باز هم برای خانوادهها سوال برانگیز شد که بالاخره روز شنبه ۱۵ شهریور با وجود شیوع کرونا، فرزندشان چطور در مدرسه حضور پیدا کند.
در این مورد علی باقرزاده رئیس مرکز هماهنگی حوزه وزارتی اظهار کرد که اگر تاکنون مدرسه درباره حضور دانشآموزان برای روز اول سال تحصیلی اطلاع رسانی نداشته است، خانوادهها شنبه صبح پیش از حرکت به سمت مدرسه از طریق مسیرهای ارتباطی با مدرسه و مدیر شرایط را جویا شوند.
رفت و آمد دانش آموزان در سال تحصیلی جدید هم در کنار دغدغههای آموزشی چالشی است که خانوادهها را سخت نگران کرده است؛ آنطور نورعلی عباسپور مدیرکل دفتر انجمن و اولیا به خبرنگار آموزش و پرورش گفته تعداد دانش آموزان استفاده کننده از سرویس کاهش یافته است، اما برای همین تعداد هم برنامه داریم و اجرای فاصله گذاری اجتماعی و رعایت دستورالعملهای بهداشتی در خودرو الزامی است.
او ادامه داد: با توجه به این شرایط امسال مبلغ شهریه دریافتی بیش از ۲۰ درصد افزایش یافت چراکه تعداد دانش آموز در هر خودرو کاهش یافته است.
مدیرکل انجمن اولیا و مربیان درباره تهیه لباس فرم هم گفت که به هیچ وجه نیاز به تهیه لباس فرم جدید نیست حتی برای دانش آموزان تغییر مقطع یا کلاساولیها قید اجبار تهیه لباس وجود ندارد، اما اگر خانوادهها رضایت داشته باشند و با مدرسه هم به توافق رسیده باشند تهیه لباس جدید مشکلی ندارد.
با اعلام خبر برگزاری حضوری کلاسهای درس از سوی آموزش و پرورش که به اذعان وزیر آموزش و پرورش با هماهنگی وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا بوده است در کنار دانش آموزان و اولیایشان، برخی از نهادهای وابسته به حوزه سلامت نسبت به این تصمیم گیری گلایهمند هستند ضمن آنکه چندی پیش علیرضا زالی فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران هم نسبت به بازگشایی مدارس و عواقب بعد از آن هشدار داده بود.
دیروز هم عباس آقازاده رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی درخواست فوری صادر کرد که بخشی از متن آن به این شرح بود:
به خطر انداختن جان میلیونها دانش آموز و آموزگار و خانوادههای ایشان، و دخالت در کارشناسی تخصصی نحوه مقابله و مبارزه با بیماری از سوی مسؤلین غیرمرتبط با امور بهداشتی، میتواند در کمترین فاصله زمانی به یک فاجعه انسانی تبدیل شود؛ لذا از مسؤلین ستاد ملی مبارزه با کرونا، جدا تقاضا میکنیم ضمن اعمال قاطعیت در اجرای فرامین بهداشتی و پروتکلهای ملی مبارزه با کرونا، از احتمال بازگشایی حضوری مدارس در همه مقاطع تحصیلی و در تمام استانها و مناطق کشور، اکیدا جلوگیری کنند.
وضع و اجرای دستورالعملهای بهداشتی وجه مشترک موضوع چندگانه بازگشایی مدارس در میان مسئولان و جامعه ذینفعان است، دستورالعملی که بسیاری از جنجالهای بازگشایی مدارس به دلیل نگرانی از اجرا نشدن آن و تخصیص نیافتن اعتباراتش است اما آنطور که مهرزاد حمیدی معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش به خبرنگار آموزش و پرورش گفته بود امسال ۳۰۰ میلیارد تومان برای سرانه بهداشتی مدارس در نظر گرفته شده که ۳۰ میلیارد تومان آن هم تخصیص پیدا کرده است و با این تامین اعتبار و دستورالعملهای در نظر گرفته شده مدیران مدارس مسئول اجرای آن در مدارس هستند همچنین با توجه به برنامه ریزیهای انجام شده و آموزشهایی که برای مدیران داشتیم نگرانی بابت حسن اجرای کار نداریم.
کرونا از آن قسم بیماریهایی است که مختص به یک زمان و مکان نمیشود، حال که با پاندمی این بیماری مواجه هستیم، بهره گیری از تجارب دیگر کشورها هم میتواند تا حدی مسیر راه را به ما نشان دهد، در مورد همین بازگشایی مدارس، تجارب مشابه کشورهای دیگر نشان میدهد بازگشایی بر تعطیل ماندن این بخش ارجحیت پیدا کرده است و قریب به اتفاق کشورهای درگیر نظیر آمریکا، فرانسه، انگلیس، بلژیک و... بازگشایی را با در نظر گرفتن دستورالعملهای بهداشتی دنبال میکنند، با وجود این شرایط وضع قوانین سختگیرانه بهداشتی و نظارت بر حسن اجرای کار در بسیاری از مناطقی که ستاد کرونا بر برقراری فعالیتها متمرکز بوده و آن منطقه را تعطیل اعلام نکرده است، ضرورت پیدا میکند.
انتهای پیام/
نیم ساعت برای هر درس تو دبیرستان واقعا کمه!!!!
کلا برگزار نمشد ومجازی بود ک بهتر از این بود که نصف مدرسه نصف تلویزیون نصف هم شاد اخرشم دانش اموز درس و نمیفهمه و کیفیت آموزش میاد پایین!!!!!.....
بنظره من که اگه بچهتون مشروط هم بشه ارزش داره تا بخوایدباحرف اینا بفرستینشون تو چاه.
دیروز از دوستم پرسیدم این همون ماسکی نبود تو اول مدرسه یا همون زنگ اول پوشیده بودی؟
گفت اره من ماسکم رو با فرید عوض کردم چون باحال تر بود اونم ماسکش رو با آرین عوض کرده بود
ثانیا ، ثالثا ،خامسا ، این اصطلاح ها را در فارسی ترکیب نکن
اول: آیا هر روز در بدو ورود دانش آموزان تب سنجی می شوند؟
اگر بله کدام مدرسه توانایی خرید دستگاه را دارد؟
دوم: آیا قبل از شروع سال تحصیلی جدید تمام دانش آموزان و معلمان غربالگری می شوند تا موارد مبتلا و مشکوک جدا سازی شود؟
بیشترین سهم در مبتلا سازی را همین سرویس های عمومی دارند
سوم: آیا رانندگان سرویس مدارس از لحاظ عدم ابتلا چک می شوند؟
چهارم: کدام تضمین برای ضدعفونی هر روز دوبار سرویس مدارس وجود دارد؟
پنجم :در مناطق گرم با روشن بودن کولرو عدم تهویه هواچگونه از تکثیر ویروس در محیط کلاس جلوگیری می شود؟
ششم :اگر معلم مبتلا شدو تعدادشان دریک مدرسه زیاد شد چه کسی جایگزین معلمان مبتلا می شود؟هزینه درمان معلم و دانش آموزان را چه کسی می دهد؟
هفتم: هزینه تهیه هر روزه ماسک چند دانش آموز یک خانواده را چه کسی می دهد؟
در صورت عدم تامین ماسک مجبورن ماسک را که عمرش ۴ ساعت است ۴ روز استفاده کنند!
هشتم : آلودگی کیف کتاب قلم را چه جوری هر روز تمیز کنند؟
نهم : در شرایط پر استرس ناشی از ترس از ابتلا ،آیا دانش آموزان چیزی هم یاد می گیرند؟
دهم :آخرین پژوهش ها می گوید حتی فاصله ۲ متری بین افراد نیز ایمن نیست این فاصله در کلاس های فاقد تهویه و با وجود کولر چگونه حفظ می شود؟
یازدهم :آیا سلامت دانش آموزان اولویت است یا سواد همراه با بیماری و استرس و زجر خانواده ها که حتی موقع برگشت جرات دست زدن به بچه هم نخواهند داشت وتاثیر روانی ان بر خردسالان...
دوازدهم : آیا سرانه فعلی مدارس ، اجازه تامین مایع دستشویی را برای سرویس های بهداشتی می دهد؟
اگر هزینه هر بشکه ۴ لیتری مایع دستشویی را حداقل ۳۰ هزار تومن محاسبه کنیم ، آیا مدارس توان مالی تهیه مایع دستشویی را دارند؟
سیزدهم : جناب وزیر ! آیا برای سلامتی معلمان زیر مجموعه ات تدبیری اندیشید؟
در سایر ادارات ،کارمندان پشت شیشه و لایه ای ضخیم از لاستیک با ارباب رجوع و با فاصله اجتماعی حداقل ۱ متر صحبت می کنند؟ آیا سزاوار است که معلم را در جمع حداقل ۳۰ نفری( با حداکثر تجمع و حداقل فاصله اجتماعی )و بدون هیچ مانعی مشغول کار کنید ؟
چرا شما از وزیر علوم عبرت نمی گیرید که تدریس دانشگاهها غیرحضوری است و شما اصرار دارید که کلاس های حضوری باشند
وقتی وزیر بگویند قرمز و زرد وسفید دقیق نیست
خونه ها شخصی نیستند بلکه آپارتمانی هستند و گرفتاری یک نفر می تونه بقیه رو هم گرفتار کنه
آیا کسی میتونه تضمین کنه تواین شلوغی پروتکل های بهداشتی حتما رعایت میشه ؟؟؟؟؟؟ اونم وقتی که مدارس لنگ پول هستن و آموزش وپرورش حتی یک ظرف ۲۵۰میلی لیتری الکل یا یه ماسک به مدرسه ما که نداده حرفها زیاده اما این دیگه خیلی درده که مجبورم بگم اما ناشناس چون حرف من نیست از معلمهای دیگه ازمدیر و معاونهای دیگه بپرسین و اگه کاری ازتون برمیاد انجام بدین چون من و همکارا مثل سربازای دم توپ باید بریم جلو ومیریم ولی بعد بچه ها و خانواده ها و بعدم دوباره پرستارا و دکترها و بیمارستانها
وقتی پزشکا خطرناک میدونن کی اجازه بازگشایی داده وزیر بهداشت چرا سکوت کرده؟؟؟ چرا در قبال جون بچه ها بی توجه هستن؟؟؟ خدایا با ما دادمونو به کی برسونیم غیر از تو !
وضعیت زرد و قرمز هم معنا نداره
تا کرونا هست باید مجازی باشه
نادرست در جای صحیح خودش مطرح کنه نه جایی که همه نگران سلامتی خودشون و بچه هاشون هستن. به همین دلیل گفتم معلم نیستی. به پاسخ دوم نگاه کن میگه زیاد خوردی و خوابیدی حالا خوب شد؟!!!!