به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، وقتی فصل تابستون میشه و گوجههای محلی به بازار میان، میتونین پامادور خورش گیلانی یا همون خورش گوجه رو درست کنین. این غذا رو با اسم پامادور قاتق هم میشناسند. این خورش خیلی خوشمزه بوده و یکی از ویژگیهای خاصش اینه که خیلی سریع و در مدت زمان کمی آماده میشه. این خورش و غذاهای دیگهای مثل کوکو باقالی از غذاهای گیلان هستند که تو فصل تابستان خیلی طرفدار دارن. اگه تا حالا این غذا رو درست نکردین بهتون پیشنهاد میدم حتما امتحانش کنید.
این خوشمزه رو میتونین با ماهی شور یا ماهی دودی و به همراه برنج میل کنید. بعضی افراد نیز پامادور خورش رو با نون میخورن. همچنین خوردن ترشی با این غذا خیلی میچسبه. چون از تخم مرغ تو این غذا استفاده میشه اون رو خیلی مقوی میکنه. اکثر غذاهای شمالی با سبزیجات تهیه میشن و کمتر از گوشت استفاده میشه از این رو پروتئین غذا رو با تخم مرغ جایگزین میکنند.
برای روزایی که خیلی وقت برای درست کردن غذا ندارید پامادور قاتق گیلانی یک گزینه مناسب میتونه باشه. چون این خورش با گوجههای محلی درست میشه طعمش ترشه. وقتی با تخم مرغ ترکیب میشه خیلی لذیذتر میشه. سعی کنید از گوجههای کاملا رسیده و سالم برای درست کردن این غذا استفاده کنید.
مواد لازم:
گوجه فرنگی محلی ۸ عدد
سیر ۵ حبه
تخم مرغ ۳ عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
روغن زیتون به مقدار لازم (یا هر روغن دلخواه دیگر)
بیشتربخوانید
طرز تهیه:
۱- برای درست کردن این خورش ابتدا باید گوجههای شسته شده را پوست بگیرید. سپس آنها را خرد کنید.
۲- داخل یک ماهی تابه سیرهای له شده را تفت دهید تا طلایی شوند. وقتی سیرها سرخ شدند نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
۳- گوجههای خرد شده را به سیرهای سرخ شده اضافه کرده و در تابه را بگذارید تا گوجهها کاملا بپزند. در این بین هر از گاهی گوجهها را هم زده و با پشت قاشق له کنید. بگذارید گوجهها کاملا سرخ شده و غذا به روغن بیافتد. این غذا نباید آب داشته باشد و از طرفی هم نباید خیلی خشک شود.
۴- وقتی پخت گوجهها به انتها رسید و کاملا جا افتاد ۳ عدد تخم مرغ را به غذا اضافه کرده و هم بزنید تا بپزند. در نهایت پامادور خورش را در ظرف مناسب سرو کرده و روی آن فلفل سیاه بپاشید.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید در توسکانی ایتالیا نیز غذایی به نام پامادورو وجود دارد. جالبتر اینکه در این غذا نیز ماده اصلی گوجه فرنگی و سیر است. تفاوت عمده آن با پامادور گیلانی تخم مرغ است. آنها به جای تخم مرغ به هنگام سرو داخل خورش نان میریزند. البته مردم استانهای کرمانشاه و کردستان نیز مشابه همین غذا را با گوجههای محلی در فصل تابستان درست میکنند.
نکات کلیدی:
– برای اینکه گوجهها راحتتر و زودتر پخته شوند میتوانید آنها را رنده کنید.
– میتوانید داخل این غذا علاوه بر سیر از پیاز نیز استفاده کنید. اگر از پیاز استفاده میکنید در همان ابتدا آنها را با سیرها سرخ کنید.
– میتوانید تخم مرغها را به گوجهها اضافه نکنید و جدا آنها را نیمرو کرده و روی خورش بگذرید و ظاهر غذا را شیکتر کنید.
– برای اینکه راحتتر پوست گوجهها را بگیرید آنها را داخل آب جوش قرار دهید. این کار باعث میشود پوست گوجهها نرم شده و سریعتر جدا شود. این روش رو به طور کامل در آموزش پوست کندن گوجه فرنگی توضیح دادیم.
– دمی گوجه، دلمه گوجه فرنگی و مرغ بالزامیک با گوجه برشته از دیگر غذاهای گوجهای خوشمزه هستن که پیشنهاد میکنیم امتحانشون کنید.
منبع: ایران کوک
انتهای پیام/
چون نخوردی نمیدونی چه فرقی با املت داره عقل کل ظاهرش یکیه اما طعمش چیز دیگه ایه