در این مطلب دستورالعمل تهیه پامادور خورش را به شما عزیزان آموزش داده‌ایم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، وقتی فصل تابستون میشه و گوجه‌های محلی به بازار میان، میتونین پامادور خورش گیلانی یا همون خورش گوجه رو درست کنین. این غذا رو با اسم پامادور قاتق هم می‌شناسند. این خورش خیلی خوشمزه بوده و یکی از ویژگی‌های خاصش اینه که خیلی سریع و در مدت زمان کمی آماده میشه. این خورش و غذا‌های دیگه‌ای مثل کوکو باقالی از غذا‌های گیلان هستند که تو فصل تابستان خیلی طرفدار دارن. اگه تا حالا این غذا رو درست نکردین بهتون پیشنهاد میدم حتما امتحانش کنید.

این خوشمزه رو می‌تونین با ماهی شور یا ماهی دودی و به همراه برنج میل کنید. بعضی افراد نیز پامادور خورش رو با نون می‌خورن. همچنین خوردن ترشی با این غذا خیلی می‌چسبه. چون از تخم مرغ تو این غذا استفاده میشه اون رو خیلی مقوی می‌کنه. اکثر غذا‌های شمالی با سبزیجات تهیه میشن و کمتر از گوشت استفاده میشه از این رو پروتئین غذا رو با تخم مرغ جایگزین می‌کنند.

برای روزایی که خیلی وقت برای درست کردن غذا ندارید پامادور قاتق گیلانی یک گزینه مناسب می‌تونه باشه. چون این خورش با گوجه‌های محلی درست میشه طعمش ترشه. وقتی با تخم مرغ ترکیب میشه خیلی لذیذ‌تر میشه. سعی کنید از گوجه‌های کاملا رسیده و سالم برای درست کردن این غذا استفاده کنید.

مواد لازم:
گوجه فرنگی محلی ۸ عدد
سیر ۵ حبه
تخم مرغ ۳ عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
روغن زیتون به مقدار لازم (یا هر روغن دلخواه دیگر)


بیشتربخوانید


طرز تهیه:

۱- برای درست کردن این خورش ابتدا باید گوجه‌های شسته شده را پوست بگیرید. سپس آن‌ها را خرد کنید.

۲- داخل یک ماهی تابه سیر‌های له شده را تفت دهید تا طلایی شوند. وقتی سیر‌ها سرخ شدند نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید.

۳- گوجه‌های خرد شده را به سیر‌های سرخ شده اضافه کرده و در تابه را بگذارید تا گوجه‌ها کاملا بپزند. در این بین هر از گاهی گوجه‌ها را هم زده و با پشت قاشق له کنید. بگذارید گوجه‌ها کاملا سرخ شده و غذا به روغن بیافتد. این غذا نباید آب داشته باشد و از طرفی هم نباید خیلی خشک شود.

۴- وقتی پخت گوجه‌ها به انتها رسید و کاملا جا افتاد ۳ عدد تخم مرغ را به غذا اضافه کرده و هم بزنید تا بپزند. در نهایت پامادور خورش را در ظرف مناسب سرو کرده و روی آن فلفل سیاه بپاشید.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید در توسکانی ایتالیا نیز غذایی به نام پامادورو وجود دارد. جالب‌تر اینکه در این غذا نیز ماده اصلی گوجه فرنگی و سیر است. تفاوت عمده آن با پامادور گیلانی تخم مرغ است. آن‌ها به جای تخم مرغ به هنگام سرو داخل خورش نان می‌ریزند. البته مردم استان‌های کرمانشاه و کردستان نیز مشابه همین غذا را با گوجه‌های محلی در فصل تابستان درست می‌کنند.

نکات کلیدی:

– برای اینکه گوجه‌ها راحت‌تر و زودتر پخته شوند می‌توانید آن‌ها را رنده کنید.

– می‌توانید داخل این غذا علاوه بر سیر از پیاز نیز استفاده کنید. اگر از پیاز استفاده می‌کنید در همان ابتدا آن‌ها را با سیر‌ها سرخ کنید.

– می‌توانید تخم مرغ‌ها را به گوجه‌ها اضافه نکنید و جدا آن‌ها را نیمرو کرده و روی خورش بگذرید و ظاهر غذا را شیک‌تر کنید.

– برای اینکه راحت‌تر پوست گوجه‌ها را بگیرید آن‌ها را داخل آب جوش قرار دهید. این کار باعث می‌شود پوست گوجه‌ها نرم شده و سریع‌تر جدا شود. این روش رو به طور کامل در آموزش پوست کندن گوجه فرنگی توضیح دادیم.

– دمی گوجه، دلمه گوجه فرنگی و مرغ بالزامیک با گوجه برشته از دیگر غذا‌های گوجه‌ای خوشمزه هستن که پیشنهاد میکنیم امتحانشون کنید.

منبع: ایران کوک

انتهای پیام/

برچسب ها: خانه داری ، آشپزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Germany
paniz
۱۳:۵۶ ۱۶ شهريور ۱۳۹۹
املت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۹ ۱۶ شهريور ۱۳۹۹
اره غذای ما شمالی ها هستش پامودر
Iran (Islamic Republic of)
همسفر
۲۱:۲۴ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
سلام واقعا خوشمزس
چون نخوردی نمیدونی چه فرقی با املت داره عقل کل ظاهرش یکیه اما طعمش چیز دیگه ایه
Korea (Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۲ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
این که همون املته . واقعاً که .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۷ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
اینکه املته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۳ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
واقعاکه؟؟؟!! پس اون ماهیها که گفتی چیه
Iran (Islamic Republic of)
مردم عادی
۰۵:۲۴ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
پامادور همون املت گوجه و تخم مرغه دیگه
Iran (Islamic Republic of)
آرش
۰۳:۱۷ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
گوجه به زبان روسی یعنی پامادور حتما این غذا روسیه هم هست دیگه بعد همون املته می نوشتید املت دیگه نیام الکی وقت بزارم بخونم. عقل کل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۶ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
بهت نیست بگین املت پلو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۴ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
این که املت خودنوته
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۰۰:۲۳ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
املته دیگه
Germany
ناشناس
۲۰:۳۱ ۱۴ شهريور ۱۳۹۹
اینکه املت خودمونه