به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ ابراهیم دارایی باتوجه به وجود منابع آبی و اراضی تحت پوشش، پتانسیل این شهرستان به منظور توسعه ساماندهی آبیاری تحت فشار بیش از ۸۰ هزار هکتار است.
او اظهار داشت: از ابتدای امسال عملیات اجرایی سیستمهای آبیاری تحت فشار در سطح ۷۰۰ هکتار از اراضی حوزه شهرستان کرمانشاه در قالب ۸۹ طرح آغاز شده که تاکنون اجرای ۵۵ طرح در سطح ۴۴۰ هکتار به پایان رسیده و تحویل بهره برداران شده است.
او گفت: مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه قصد دارد در یک برنامه واقعی زمانبندی پنج ساله همه اراضی آبی باقیمانده حوزه شهرستان را در صورت تامین اعتبار متناسب با هزینه اجرا، مجهز به سیستمهای نوین آبیاری کند.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه گفت: بخش زیادی مصرف آب در بخش کشاورزی اتفاق میافتد، این مدیریت برنامههای متعددی را در چند سال اخیر جهت استفاده بهینه از آب در دستور کار خود قرار داده که از جمله آنها میتوان به انجام عملیات تجهیز و نوسازی اراضی، احیا و مرمت قنوات، پوشش انهار سنتی در قالب احداث کانالهای آبیاری و خطوط انتقال آب، احداث استخرهای ذخیره آب و اجرای سامانههای آبیاری تحت فشار اشاره کرد.
دارایی، صرفه جویی در مصرف آب و انرژی، افزایش بهره وری، سهولت در انجام عملیات آبیاری، امکان آبیاری مناسب اراضی شیب دار و جلوگیری از فرسایش خاک، کاهش علفهای هرز، اشتغالزایی، افزایش سطح زیر کشت و افزایش یکنواختی توزیع آب را از جمله مزایای استفاده از روشهای نوین آبیاری (تحت فشار) عنوان کرد.
او در خصوص حمایتهای سازمان جهادکشاورزی از کشاورزانی که قصد اجرایی سامانههای تحت فشار را دارند، گفت: اکنون برای اجرای هر هکتار سیستم آبیاری بارانی مبلغ ۱۰۵ میلیون ریال و آبیاری موضعی (قطره ای) ۱۷۵ میلیون ریال کمک بلاعوض در اختیار بهره برداران قرار میگیرد.
انتهای پیام/ز