احمدی گفت:دولت هنوز نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی آینده را اعلام نکرده و نهاده‌های مورد نیاز کشت گندم افزایش قیمت زیادی داشته و همه این‌ها کشاورزان را برای تصمیم‌گیری در مورد کشت گندم دچار تردید می‌کند.

نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی آینده اعلام نشده استبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جواناز کرمانشاه؛ سجاد احمدی رئیس سازمان مردم نهاد مجمع توسعه کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به افزایش چندین برابری قیمت نهاده‌های لازم برای کشت گندم، گفت : بر اساس آنالیز قیمت‌ها، نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید باید ۵۰۹۲ تومان اعلام شود تا برای کشاورزان صرفه اقتصادی داشته باشد.

او گفت : در آستانه سال زراعی جدید با آزاد شدن نرخ نهاده‌ها مثل سم و کود برای کشاورزان مواجه هستیم و همین موضوع قیمت این نهاده‌ها را نجومی بالا خواهد برد به نحوی که قیمت کود‌های پتاسه و فسفاته در مقایسه با سال گذشته چهار برابر شده است.

رئیس سازمان مردم نهاد مجمع توسعه کشاورزی استان کرمانشاه ادامه داد: قیمت دیگر نهاده‌های مورد نیاز کشت گندم شامل قیمت گندم بذری و سموم و همچنین دیگر عوامل موثر بر تولید همچون هزینه‌های کارگری هم با افزایش چشمگیر مواجه شده و همگی این‌ها بر افزایش قیمت تمام شده یک کیلوگرم گندم اثرگذار خواهد بود.

احمدی اشاره‌ای هم به زمان اعلام نرخ‌های جدید خرید تضمینی از سوی دولت داشت و افزود: بر اساس قانون قیمت‌های مرتبط با خرید تضمینی محصولات کشاورزی باید قبل از شروع فصل کاشت به اطلاع کشاورزان برسد، لذا باید تاکنون قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی برای سال زراعی جدید اعلام شده بود.

احمدی با بیان اینکه به دلیل اعلام دیرهنگام قیمت خرید تضمینی هم اکنون کشاورزان برای کشت کردن یا نکردن گندم سردرگم هستند، گفت: عدم افزایش منطقی قیمت خرید تضمینی گندم متناسب با افزایش نرخ نهاده‌ها و عوامل موثر بر تولید، می‌تواند کشاورازن را از کشت گندم دلسرد کند.

خسرو زرافشانی رئیس نظام صنفی کشاورزی شهرستان کرمانشاه نیز با بیان اینکه گندم مهم‌ترین محصول استراتژیک تولیدی در کشور است، گفت: در شرایط تحریم و افزایش قیمت ارز، اگر دولت مجبور به واردات این محصول شود، فشار زیادی به منابع ارزی کشور وارد خواهد شد.

زرافشانی ادامه داد: تمامی نهاده‌های مورد نیاز کشت گندم از بذور گرفته تا سم و کود و علف کش‌ها و هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت در مقایسه با سال گذشته چندین برابر شده، لذا برای ترغیب کشاورازن به کشت گندم نیاز است دولت با اعلام نرخ‌های منطقی کشاورزان را به کشت گندم امیدوار کند.

رئیس نظام صنفی کشاورزی شهرستان کرمانشاه ادامه داد: اگر نرخ خرید اعلام‌شده توسط دولت کفاف هزینه‌های کشت گندم را ندهد، قطعا کشاورزان از کشت گندم صرف نظر کرده و به سراغ کشت محصولات جایگزین نظیر کلزا خواهند رفت.

زرافشانی گفت: کشاورزان حساب و کتاب می‌کنند و اگر قرار باشد تولید محصولی برای آن‌ها اقتصادی نباشد، از کشت آن محصول صرف نظر می‌کنند .

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.