به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد جهانگیری معاونت فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی اظهار کرد: با توجه به قوانین کشور و مطابق سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در برنامه پنجم و ششم توسعه، سیاستگذاری، برنامه ریزی و نظارت در حوزه سلامت در وزارت بهداشت متمرکز و بر اساس آن تولیت حوزه سلامت با وزارت بهداشت است. از طرف دیگر هر نوع مداخله در حوزه سلامت باید بر اساس مجوزهای مربوطه باشد و تمام افراد و سیستمها که میخواهند خدمت سلامت ارائه بدهند، یا خدمات سلامت را معرفی کنند باید طبق قانون واجد مجوز لازم را داشته باشند.بنابراین مجوز لازم برای موسسات توسط وزارت بهداشت و برای افراد توسط سازمان نظام پزشکی صادر میشود. در حوزه معرفی و ارائه خدمات توسط نظام پزشکی مجوزها به عنوان تبلیغ یا ... صادر میشود.
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور با تاکید بر لزوم اخذ مجوز برای فعالیت اپلیکیشن ها و پلتفرم های دیجیتال حوزه سلامت، گفت: هر نوع مداخله در حوزه سلامت باید بر اساس مجوزهای مربوطه باشد و تمام افراد و سیستمهایی که میخواهند خدمت سلامت ارائه دهند یا خدمات سلامت را معرفی میکنند، باید طبق قانون واجد مجوز لازم باشند.
بیشتر بخوانید
او افزود: اخیرا افرادی در پلتفرمها و حوزه کسب،کارهای مجازی موضوع عدم نیاز به مجوز را به سازمان مقرراتزدایی کشاندهاند و آنجا از ما خواسته شد که به جلسات این سازمان برویم. جلسه هیئت مقرراتزدایی با حضور وزیر اقتصاد و تمام دستگاههای ذیربط برگزار شد و در این جلسه ضمن تایید و تاکید بر اجرای قانون و لزوم داشتن مجوزهای لازم، ما را به این امر سفارش و مکلف کردند که در صدور مجوزها و فرآیندهای صدور تسهیل و تسریع کنیم.
جهانگیری بیان کرد: این مصوبه که توسط هیئت مقرراتزدایی اعلام شده دقیقا دال بر نیاز اخذ مجوزهای لازم است.مصوبه به این صورت شرح داده شده است؛ «سازمان نظام پزشکی مکلف است با همکاری اتحادیه کسب و کارهای مجازی و سایر ذینفعان بخش خصوصی ظرف مدت یک ماه فرآیند صدور مجوز مذکور را به نحوی تدوین کند که شرکتهای پلتفرمی ابتدا تخصص و مجوز متقاضیان خواهان تبلیغ و خدمات حوزه سلامت را احراز و سپس به صورت وب سرویس برای سازمان نظام پزشکی کل کشور ارسال نمایند.»
او افزود: این یعنی دقیقا نیاز به دریافت مجوزهای لازم است و تا به حال هم که وب سرویس نبوده است، به صورت دستی ارسال می کردند. کسانی که مدعی هستند نیاز به مجوز نیست میتوانند به همین دستورالعمل مراجعه کنند. مراجع ذیصلاح در حوزه سلامت وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی و در بخشی هم سازمان نظام پرستاری و سازمان نظام روانشناسی هستند که میتوانند در حوزه سلامت مجوز بدهند.
جهانگیری بیان کرد: اگر یک شرکت پلتفرمی که مثلاً در خانه تست کرونا میگیرد بخواهد برای این کار خود تبلیغ کند حتما باید مجوز داشته باشد. ما برای صیانت از سلامت مردم در مورد کسانی که قانونی کار میکنند روند صدور مجوز را تسریع میکنیم، ولی برای هر کار غیر قانونی هرچقدر اندازه آن شرکت بزرگ باشد ما کوتاه نمیآییم. این اقدام اخیر که اعلام میکنند سازمان مقررات زدایی اعلام کرده فعالیت آنها غیرقانونی نیست بخشی از واقعیت است و آنها باید مجوزهای لازم را از مراجع لازم بگیرند.
انتهای پیام/