متخصص داروسازی سنتی گفت: زردچوبه خواص بسیار زیادی برای بدن دارد و گیاهی ضد سرطان است.

با زردچوبه بیشتر آشنا شوید!محبوبه رئیس زاده، متخصص داروسازی سنتی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، گفت: عروق الصفر در واقع نام سنتی زردچوبه (Curcuma longa) از خانواده گیاهان زنجبیل است که طبیعت گرم و خشک دارد.

او رویشگاه اصلی این گیاه چند ساله را کشور هند اعلام کرد و افزود: قسمت مورد استفاده این گیاه در واقع ریزوم گیاه است، ماده موثره اصلی گیاه ترکیب پلی فنلی به نام کورکومین که اکثر خواص دارویی زردچوبه به این ماده نسبت داده شده است.

رئیس زاده بیان داشت: وجود ترکیبات پلی فنلی در گیاه منجر به بروز خواص آنتی اکسیدانی قوی در ریزوم زردچوبه شده است و همین امر به پیشگیری از اکسیداسیون سلول‌های بدن و بروز سرطان کمک می‌کند.

او تصریح کرد: ترکیب کورکومین دارای اثرات ضد درد و ضد التهاب قوی در بدن است و در مطالعات بسیاری این اثرات در حد دارو‌های ضد التهاب شیمیایی استروئیدی و یا غیر استروئیدی ذکر شده، همچنین تحقیقات نشان داده اند که زردچوبه می‌تواند در درمان افسردگی، نوروپاتی دیابتی و همچنین پیشگیری از آلزایمر مفید باشد.

متخصص داروسازی سنتی گفت: مطالعات دیگر نشان داده اند که کورکومین می‌تواند به کاهش سطح گلوکز خون و پیشگیری از دیابت و همچنین کاهش کلسترول و مشکلات کبدی کمک کند، اثرات ذکر شده می‌توانند در کاهش وزن و افزایش متابولیسم در بدن تاثیر گذار باشند.

او افزود: علاوه بر اثرات سیستمیک زردچوبه، استفاده از آن به صورت موضعی می‌تواند به درمان آکنه، خشکی، پسوریازیس و لکه‌های پوستی کمک کند، همچنین زردچوبه به صورت موضعی در درمان سوختگی، زخم و همچنین ترک‌های پوستی موثر است.

رئیس زاده بیان داشت: در منابع طب سنتی زردچوبه را در درمان انسداد در کبد، استسقا و یرقان نافع دانسته اند و ذکر شده است که به فرم خوراکی و موضعی (کحل) روشنایی چشم را می‌افزاید و آن را تقویت می‌کند و در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌های چشمی موثر است.

او زردچوبه را مسکن درد مفاصل و ورم آن‌ها به ویژه به شکل موضعی بیان کرد و گفت: علاوه بر این به دلیل خاصیت خشک کننده و ترمیم کننده زخم آن، از قدیم بر روی زخم پس از حجامت استعمال می‌شده است و جویدن بریان کرده زردچوبه به صورت نیمگرم برای تسکین درد دندان موثر ذکر شده است.

متخصص داروسازی سنتی افرود: در هنگام خرید زردچوبه باید دقت داشت که گاهی پودر شده آن دارای ناخالصی است پس بهتر است که ریزوم زردچوبه به صورت درسته از عطاری‌ها تهیه و پس از آسیاب درون ظروف شیشه‌ای و یا چینی دربسته، دور از نور و رطوبت نگهداری شود و بهترین زمان برای مصرف زردچوبه پودر شده حدود شش ماه است.

انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.