به گزارش خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، زورگیری و مزاحمتهای نوامیس برای برخی از بانوان به کابوسی تبدیل شده که حتی یک مرد هم در برخی از اماکن پایتخت جرات تردد در سیاهی شب از آن را ندارد چه برسد به زنان اهالی آن محلها که برای رفتن به منازلشان باید از این معابر تردد کنند.
بسیاری از بانوان پایتخت با چالش عبور از کوچههای محلههایشان مواجهه هستند، کوچههایی که هم تاریک هستند و هم خوف انگیز.
از طرفی عدهای اوباش نیز از این فضا و بستر استفاده کردند و با پاتوق کردن این معابر برای خود در کمین طعمههایشان برای زورگیری هستند و زمانی که فرد موردنظرشان به محل میرسد ناگهان مقابل چشمانش ظاهر میشوند و پس از آزار و اذیت آنها هر چه که دارند و ندارند غارت میکنند.
بسیاری نیز در این درگیریها مقاومت میکنند و زمانی که زورگیر مقاومت افراد را میبیند اقدام به استفاده از چاقو و قمه کرده و با تهدید افراد اقدام به اخاذی از آنها میکند و در بسیاری از مواقع نیز ضرباتی را برای نمایش قدرتشان به شهروند بی دفاع وارد میکنند.
این نقاط تاریک صرفا در مناطق جنوب شهر تهران نیست و محلههایی مانند فرحزاد، کوهسار، تجریش، سعادت آباد، دربند، ونک، پیروزی، نیروی هوایی، تهرانپارس و دیگر محلههای پایتخت با تاریکی مطلق معابر مواجه هستند.
نیروی انتظامی تا حدودی با راه اندازی گشتهای خودرویی و موتوری خود باعث برقراری امنیت در معابر شده است، اما این به تنهایی کافی نیست و باید فکری برای خاموشی محلات شود.
پیروز حناچی شهردار تهران با قبول مسئله خاموشی در برخی معابر پایتخت و زورگیریها و ایجاد آزار و اذیت توسط اوباش برای بانوان و درخواست آنها برای تعبیه روشنایی در سطح شهر، گفت: این درخواست به جا و در شهرسازی هم موضوع مهمی است.
وی افزود: فضاها نباید به گونهای طراحی شوند که غیر قابل دسترس و غیر قابل دید باشند، لذا وجود اینگونه فضاها میتوانند زمینه ساز بزه شوند.
حناچی ادامه داد: تمام تلاشمان این است که در طراحیهای حوزه قلمرو عمومی که به تازگی صورت میگیرد، دامن زدن به فضایهای ناامن شهری را نداشته باشیم و فضاهایی که زمینههای ناامنی از جنس شهرسازی را دارند از طریق ایجاد امنیت با دوربینهای مداربسته و یا با استفاده از نور نورپردازی به حداقل برسانیم.
با توجه به اظهارات شهردار تهران، تاکنون چنین اقداماتی به چشم نیامده و برای روشن شدن فضای شهری و کوتاهیهایی از سوی مسئولان شهری وجود دارد.
مسلم است که اگر فضای شهر روشن و پر نور باشد و این اماکن مملو از دوربینهای مداربسته باشد و زیر نظر پلیس پایتخت تمامی معابر کنترل و رصد شود، دیگر اوباش به خود اجازه تعرض به بانوان و دیگر آحاد جامعه را نخواهند داد و با یک نظارت صحیح و اصولی میتوانیم از وقوع بزههای اینچنینی جلوگیری کنیم.
شاید مسئولان بهانه هزینه بر بودن نصب دوربینهای مداربسته متعدد در فضای شهر را بهانه کنند، اما باید یادآور شد که امور پوچ و بیهودهای وجود دارد که اگر به جای صرف هزینه در این خصوص، برای ارتقای امنیت تلاش شود، آن وقت است که این تلاشها به جایی برنخواهد خورد.
پیشتر سردار حسین رحیمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ درباره تامین امنیت شهروندان، گفت: امنیت مردم جزء اولویتهای اولیه و خط قرمز نیروی انتظامی در داخل کشور است و در این زمینه با احدی تعارف نداریم.
وی با اشاره به اجرای طرحهای رعد، ظفر، کاشف افزود: اجرای طرحهای پلیس برای پیشگیری و کشف جرایم همواره ادامه داشته و دارد.
سردار رحیمی خاطرنشان کرد: ماموران پلیس با گشتزنیهای شبانه روزی خودرویی، موتوری و پیاده سعی در حفظ آرامش و امنیت شهری را دارند و از این رو شهروندان با مشاهده موارد مشکوک، مراتب را به ماموران پلیس گزارش دهند تا با متخلفان و متجاوزان برخورد صریح و قانونی صورت بگیرد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
و فقط حرف می زند تا اینکه بخواهد عمل کند
ولی واسه جوان ها هم کار محیا بشه
یادم نمیره سالیان نه چندان دور چقدر ایرادات برای نصب نکردن همین دوربین ها می گفتند
ولی اجرایی شد و ثمرش هم دیدیم
سلام علیکم ،
کارآگاهان زبده نیروی انتظامی می گویند ،
دوربین خوب است به شرطی که قانون تعریف و معین شده باشد .
زياد هم خرج نداره فقط كافيه آيفون نصويري بذارن يه جوري كه صورت و اندام كامل طرف بخوبي ديده بشه و هاردم بذارن كه تا چند ماه تصاوير رو نيگر داره