به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، شهرام احمدی مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری، از انجام مطالعات پژوهشی برای شناسایی نقاط حادثهخیز در زیستگاههای خرس قهوهای در استان و پایش مستمر این مناطق برای جلوگیری از بروز خسارت خبرداد.
او گفت: برای حفاظت از گونه ارزشمند خرس قهوهای، مطابق بند "ط" ماده ۳۸ قانون برنامه ششم توسعه، برنامه عمل از سوی سازمان حفاظت محیط زیست تهیه و ابلاغ شده است و در چارچوب اجرای این برنامه، طرح پژوهشی با عنوان «تعیین محدوده پراکنش و تهیه نقشه زیستگاههای خرس قهوهای» با همکاری دانشگاهیان و متخصصان این حوزه درحال انجام است.
بیشتر بخوانید
احمدی اضافه کرد: خرسها بهعنوان یک گونه چتر، شاخص سلامتی اکوسیستم و گونهای کلیدی در زیستگاهها تلقی میشوند.
او ادامه داد: گونههای چتر دارای گستره خانگی وسیع و نیازهای زیستگاهی گسترده هستند و با سایر گونهها همپوشانی دارند از اینرو حفاظت از آنها برای حفاظت سایر گونه سودمند است.
احمدی در بیان اقدامات انجام شده برای حفاظت خرس قهوهای گفت: مطالعه پراکنش و تهیه نقشه زیستگاههای خرس قهوهای و نقاط حادثهخیز، اجرای برنامه آموزشی برای جوامع هدف، بررسی و ارائه راهکارهای کاهش تعارضات، استفاده از رسانههای صوتی، تصویری و چندرسانهای برای آموزش و معرفی گونه، افزایش پایش برای کاهش خطر اتلاف گونه و تهیه تجهیزات حفاظتی از جمله مهمترین اقدامات صورتگرفته تا کنون است.
او افزود: با برنامه ریزیهای صورت گرفته شده، اعزام اکیپهای گشت و کنترل در مناطق دارای تعارض شدید برای جلوگیری از بروز خسارت نیز در دستورکار قرار دارد.
خرس قهوهای در کوهستان زاگرس و مراتع مرتفع و درهها با رودخانههای دائمی و فصلی و حتی حاشیه روستاها و برخی شهرهای کوچک دیدهمیشود. گستره زیستی این گونه ارتباط مستقیمی با حاصلخیزی زیستگاه و دسترسی به منابع غذایی دارد.
انتهای پیام/ف