اوبا بیان اینکه متوسط فرسایس خاک در این استان در هکتار ۱۴ متر مربع است، افزود: با اجرای طرحهای فرسایش خاک تا ۷۰ درصد آسیبهای ناشی از سیل و خطرات آن برای خاک را کاهش میدهد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی اجرای طرحهای آبخیزداری و تدوین سیاستها و راهبردهای آبخیزداری را مهمترین وظایف این سازمان دانست وادامه داد: با توجه به اینکه منابع طبیعی زیرساخت توسعه پایدار بوده و همه بخشها در این بستر فعالیت دارند باید به این موضوع توجه ویژه نشان داد.
صحرایی بیان کرد: خراسان رضوی ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار وسعت دارد که ۷۰ درصد آن شامل عرصههای منابع طبیعی بوده و از این میزان یک میلیون هکتار مساحت جنگلها، ۵.۵ میلیون هکتار بیابانی است، همچنین درصد مساحت این استان نیاز به انجام فعالیتهای آبخیزداری دارد.
او با بیان اینکه در حوزه فرسایش و سیلاب این استان از استانهای بحرانی محسوب میشود، تصریح کرد: پوشش اقدامات یگان حفاظت خراسان رضوی برای تمام عرصهها بوده که هم اکنون با کمبود امکانات انجام میشود.
بیشتر بخوانید
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه بر اساس گزارشهای کل ایران با سرعت در حال از دست دادن منابع طبیعی خود است،تاکید کرد: بخش زیادی از این چالش مربوط به عوامل انسانی است، هم اکنون کشور ما دارای بیشترین گونههای در حال انقراض بوده و مقام دوم در جهان از نظر فرسایش خاک را به خود اختصاص داده است.
صحرایی با اشاره به شاخصهای از دست رفتن منابع طبیعی در این استان، اظهار کرد: حفاظت از یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی استان در قالب قراردادهای مشارکتی بر عهده مردم گذاشته شده است.
منبع: فارس
انتهای پیام// ف.غ