به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ سید مصطفی نچواک عضو معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه گفت : بر پایه نتایج طرح تحقیقاتی " بررسی تاثیر گیاه پسته کوهی بر فاکتورهای التهابی و استرس اکسیداتیو در موشهای دیابتی" که انجام شد مشخص گردید گیاه خوراکی پسته کوهی دارای اثرات آنتی اکسیدانی و کاهنده چربی خون است.
او گفت : اهمیت این یافته این است که دیابت یکی از بیماریهای متابولیکی است که عوارض مختلفی از قبیل بیماریهای قلبی عروقی، آترواسکلروز، رتینوپاتی و نفروپاتی را در شخص بیمار ایجاد میکند مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی متعددی بر روی گونههای مختلف گیاه خوراکی پسته کوهی انجام شده و اثرات مثبت آنها را بر روی فاکتورهای التهابی، آترواسکلروز، آنتی اکسیدانت، اثرات آنتی دیابتیک، آنتی تومور گزارش شده است و گونهی Pistacia atlantica kurdica یکی از گونههای گیاهان جنس پسته کوهی میباشد که مطالعات بسیار اندکی بر روی آن انجام گرفته است.
او افزود : از مهمترین یافتههای این مطالعه که با هدف بررسی تاثیر گیاه پسته کوهی بر فاکتورهای التهابی و استرس اکسیداتیو در موشهای دیابتیشده صورت گرفت این است که عصارهی هیدروالکلی پسته کوهی منجر به تغییرات سودمند درسطوح لیپیدها، لیپوپروتئینهای پلاسما، فاکتورهای التهابی و وضعیت آنتی اکسیدانی در موشهای صحرایی دیابتی شده میگردد .
انتهای پیام/د