به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد میرزابیگی رئیس کل سازمان نظام پرستاری اظهار کرد: شناسایی و برخورد با شبکه جعل مدارک پرستاری با درخواست رسمی سازمان نظام پرستاری کشور انجام شد.
او افزود: در مورد خبر صدور کارت جعلی سازمان نظام پرستاری، توجه به این نکته مهم است که شبکه جعل مدارک، کارت نظام پرستاری را جعل نمیکردند بلکه در واقع مدارک دانشنامه یا لیسانس پرستاری را که مربوط به دانشگاههای علوم پزشکی مختلف بوده، جعل میکردند و با ارائه آن به برخی هیات مدیره ها، کارت عضویت نظام پرستاری به نام افراد میگرفتند.
میرزابیگی تصریح کرد: سازمان نظام پرستاری دوره پنجم که از آبان ۹۸ شروع به فعالیت کرد؛ در آذر سال ۹۸ متوجه فعالیت این شبکه جعل مدارک شد و اولین مکاتبه در این زمینه ۱۲ آذر سال ۹۸ با حراست وزارت بهداشت انجام شد و رونوشت این مکاتبه نیز به وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، قوه قضاییه و همه دستگاههای که باید مطلع میشدند ارسال شد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به نحوه شناسایی فعالیت این شبکه جاعل افزود: مشکل از آنجا مشخص شد که هویت، تاریخ و نوع مدارک صدور شماره نظام پرستاری برای برخی افراد و نیز امضاهای مدارک دانشگاهی آنها غیر معمول و دارای اشکال بود، از جمله اینکه در مواردی امضای رئیس دانشکده پرستاری مشهد با عنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در برخی مدارک دانشگاهی افراد متقاضی صدور کارت نظام پرستاری مشاهده شد.
او گفت: این تناقضها بررسی و در مواردی مدارک لیسانس پرستاری برای دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارسال و موضوع استعلام شد، این دانشکده پاسخ داد واعلام کرد که این مدارک کاملا جعلی است.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری همچنین گفت: ابتدای امر مسئولان هیئت مدیره نظام پرستاری تهران در دوره جدید متوجه فعالیت یک نفر رابط یکی از بیمارستانهای غیر دولتی شدند که رفتارهای غیر معمول داشت و برای صدور کارت نظام پرستاری برای برخی افراد اصرار و سماجت زیادی می کرد که در نهایت هیئت مدیره نظام پرستاری تهران توانست ریشههای این شبکه جعل مدرک را که به صورت سازمان یافته در تهران و کرج فعالیت میکردند کشف کند.
میرزابیگی افزود: پس از محرز شدن این تخلف؛ سازمان نظام پرستاری به عنوان شاکی به قوه قضائیه شکایت کرد و با همکاری وزارت بهداشت پرونده شکایت از این شبکه جعل مدرک تشکیل شد، یکی از شعبی که شکایت انجام شد در کرج است، بعد از شکایت سازمان نظام پرستاری پلیس کرج وارد عمل شد و توانست اعضای این شبکه جاعل را شناسایی و دستگیر کند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: این شبکه جاعل مدرک به اسم دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، برخی دانشگاههای تهران و دانشگاههای مختلف، مدارک دانشگاهی فارغ التحصیلی رشته پرستاری را جعل میکردند که با این مدارک تعدادی از آنها در برخی بیمارستانهای خصوصی نیز مشغول شده اند و در دوره قبل، از طریق برخی رابطان یکی دو بیمارستان برای گرفتن کارت نظام پرستاری نیز اقدام میکردند.
او درباره گستره فعالیت این شبکه جعل مدرک گفت: تعدادی از این مدارک که شاید بالغ بر ۵۰ مورد باشد اکنون در سازمان نظام پرستاری کشف و به مراجع قضایی ارائه شده است، نکته تاسف بارتر این است که برخی از این افراد که مدرک جعلی مثلا لیسانس پرستاری گرفته اند با این مدارک در برخی مراکز درمانی مشغول به کار شده اند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با هشدار نسبت به فعالیت افرادی با مدارک جعلی در مراکز درمانی تاکید کرد: اهمیت این موضوع در این است که بخاطر نیاز شدید بیمارستانها به پرستار؛ درصورت عدم دقت، به راحتی این امکان وجود دارد که افرادی بدون صلاحیت و بدون تحصیلات لازم با مدرک و لیسانس جعلی در مراکز خصوصی و غیر دولتی مشغول به کار شوند.
میرزابیگی گفت: البته درکرج سر شبکه این باند جاعل و ۱۱ نفر از همکاران آنها در پی شکایت سازمان نظام پرستاری شناسایی و دستگیر شدند، اما در تهران هم امیدوارم زودتر اعمال قانون شود.
او تاکید کرد: مساله مهمتر از عضویت این افراد در سازمان نظام پرستاری این است که چون عضویت پرستاران در سازمان نظام پرستاری هنوز اجباری نیست، ممکن است افرادی با این مدارک جعلی بدون اینکه سازمان نظام پرستاری متوجه شود، در یک مرکز درمانی یا مراقبتی مشغول به کار شوند و سلامت مردم را به خطر بیندازند.
میرزابیگی ادامه داد: سازمان نظام پرستاری با پیگیری قانونی این موضوع از طریق مراجع ذی صلاح در وزارت بهداشت و نهادهای امنیتی و قضایی در ماههای گذشته برای جلوگیری از تشویش خاطر مردم و اذهان عمومی این مساله را در رسانهها مطرح نکرد، اما از زمان کشف این موضوع؛ ضمن ریشه یابی این شبکه جاعل؛ از همان زمان با همکاری دفتر مرکزی حراست، معاونت آموزش و مرکز فن آوری اطلاعات وزارت بهداشت، شبکه رسمی و مطمئن استعلام مدارک را برای صدور کارت عضویت نظام پرستاری تشکیل داد و از اواخر سال گذشته تاکنون هیچ کارت نظام پرستاری با مدرک جعلی صادر نشده است.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: در واقع از اواخر سال گذشته با دسترسی واحد عضویت سازمان نظام پرستاری به امکان استعلام و بررسی اصل بودن مدارک دانشگاهی با همکاری وزارت بهداشت، به صورت دو جانبه صحت و سقم مدارک بین سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت کنترل میشود.
او با تاکید بر انجام چند اقدام سازمان نظام پرستاری پس از شناسایی جعل مدارک پرستاری خاطر نشان کرد: این سازمان پس از اینکه از فعالیت این شبکه جاعل مطلع شد، از متخلفان شکایت کرد و به مراجع قانونی موضوع را گزارش داد و علاوه بر همکاری با وزارت بهداشت برای شناسایی عوامل این شبکه، کارگروهی را با همکاری وزارت بهداشت تشکیل داد تا جلوی تکرار این تخلف گرفته شود و با استعلام مدارک از معاونت آموزشی وزارت بهداشت زمینه تکرار صدور کارت نظام پرستاری با مدارک جعلی تقریبا از بین رفت.
میرزابیگی اضافه کرد: از زمان کشف این تخلف و ترمیم مسیر شناسایی هویت مدارک، سازمان نظام پرستاری مدارک افراد متقاضی عضویت را از دانشگاه مربوطه استعلام میکند.
بیشتر بخوانید
او گفت: توصیه سازمان نظام پرستاری به مراکز بهداشتی و درمانی این است که هر کس با مدرک پرستاری برای استخدام و اشتغال مراجعه کرد، حتما مدرک آنها از سازمان نظام پرستاری یا دانشگاه مربوطه استعلام شود، سازمان نظام پرستاری دقت لازم را برای بررسی مدارک دانشگاهی انجام میدهد، اما لازم است که مراکز بهداشتی و درمانی دولتی و غیر دولتی نیز در این مورد حساس باشند و دقتهای لازم را انجام دهند.
انتهای پیام/