به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، سناریوی مشکل آب شرب، این بار به پیربلوط رسید، روستایی با جمعیت بیش از دو هزار نفر که نزدیک به مرکز استان است، اکنون چند روز است که هیچ آبی ندارد و به گفته اهالی پیربلوط تنها در چند روز گذشته فقط یک تا دو ساعت در صبح و یک تا دو ساعت در عصر، آب وصل بوده است.
نکته جالب ماجرا آن است که پس از چند روز قطعی آب هنوز برخی مسئولان نمیدانند مشکل قطعی آب چیست، معنای این نکته این است که مسئولان در این زمینه تلاش کافی نکردهاند.
بیشتر بخوانید
مهدی خلجی دهیار پیربلوط گفت: موضوع قطعی آب در پیربلوط هنوز مشخص به طور قطع نیست، ممکن است مشکل از پمپ، کمی آب یا موارد دیگری باشد.
او افزود: آبی که در حال حاضر از موتور آب خارج میشود علاوه بر پیربلوط برای کاکلک نیز هست.
خلجی با بیان اینکه تعدادی کارشناس درحال بررسی دقیق علت هستند اضافه کرد: امروز دبی مخزن برای بررسی بیشتر اندازه گیری شد.
او ادامه داد: کارشناسان با اندازهگیری دبی به دنبال بررسی مسیر لولهها هستند، زیرا ممکن است لولهها دچار هواگرفتگی و یا نشتی در مسیر باشند.
خلجی گفت: بررسی دقیق دبی مشخص میکند که ایا مشکل ایجاد شده از موتور آب است یا خیر که برای برای رفع سریع مشکل آب اقدامات انجام شود.
او با بیان اینکه مکاتباتی با بخشدار انجام شده است، اظهار داشت: بخشدار مشکل آب روستای پیربلوط را به فرماندار انتقال دادند، فرماندار نیز پیگیر مشکل آب روستای پیربلوط شدند تا ظرف مدت کوتاهی تا چند روز آینده علت مشکل پیدا و رفع شود. تا زمان قطعی شدن مشکل آب بصورت سه ساعت صبح و سه ساعت بعد از ظهر جیره بندی است.
به سراغ مسئولان استانی رفتیم تا این مشکل را از آنان جویا شویم، مسئولان استانی، اما حرفهای دیگری میزنند و میگویند در روزهای گذشته فقط شش ساعت آب قطع میشد.
سهراب بهرامی معاون نظارت بر بهرهبرداری آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه چهار روستای پیربلوط، ارجنک، هرچگان و کاکلک از طریق چاه مجتمع پیربلوط آبرسانی میشوند، بیان کرد: از سال ۷۴ تا ۷۵ چاهی به نام چاه مجتمع پیربلوط در ورودی این روستا حفر شد تا آبرسانی این چهار روستا را تأمین کند و از آن جایی که ارجنک خود داری چاه آب بود از این مجموعه جدا شد و این چاه ۴۰ لیتر در ثانیه به سه روستای دیگر آبرسانی میکرد.
او با اشاره به اینکه با مواجه شدن با کم آبی در سالهای اخیر چاهی در روستای هرچگان حفر و این روستا نیز از این مجموعه جدا شد افزود: مجتمع روستای پیربلوط به دو روستای کاکلک و پیربلوط با ۱۳/۵ لیتر آب در ثانیه آبرسانی میکرد که اگر مصارف هر فرد از اهالی دو روستا ۱۵۰ لیتر در روز باشد این آب کفاف دو روستا را میدهد، اما متاسفانه مصارف آب اهالی به علت دامپروری و کشاورزی افزایش یافته است و چند روزی است که در پیربلوط با مشکل روبرو شدهایم و آبدهی چاه به دو لیتر در ثانیه رسیده است.
بهرامی اضافه کرد: تنها راه حل کوتاه مدت مقابله با کم آبی در روستای پیربلوط حفر چاه دوم از محل چاههای استراتری است که کارشناسان زمین شناسی در حال بازرسی منطقه هستند تا در صورت مساعد بودن شرایط توپوگرافی و زمین شناسی یک چاه دهانگشاد در پیربلوط حفر شود.
او ادامه داد: از آنجایی که پیربلوط در مسیر پروژه بن به بروجن قرار دارد، مشکل این روستا در دراز مدت تنها با افتتاح این پروژه حل خواهد شد.
بهرامی افزود: از ابتدای تابستان در پیربلوط با مشکل آب مواجه شده بودیم، اما قطعی آب به صورت دائمی یا در طول چند روز متوالی در این روستا وجود نداشته و تنها به منظور ذخیره شدن آب در منبع از پایان هفته گذشته تا کنون آب منبع از ساعت ۲۲ الی ۲۳ تا ۴ صبح بسته میشود تا آب در منبع ذخیره شود.
او ادامه داد: در روستای کاکلک با مدیریت و مدیریت شورا و مراقبت اهالی روستا فعلا مشکل آبی وجود ندارد، اما روستای پیربلوط به علت استفاده و مصرف بیرویه، شستشوی حیاط، قالیشویی و یا پر کردن تانکرهای آب برای استفاده از کشاورزی و آبیاری احشام چند روزی است که با مشکل آب مواجه شده است لذا مجبور هستیم شبها که مصرف آب کم است منبع آب را ببندیم تا آب در مخزن جمع شود و صبح مورد استفاده اهالی قرار گیرد.
اظهار نظر مسئولان استانی در مورد سبب قطعی آب بحثی جداست، اما اینکه میگویند آب این روستا که نزدیک مرکز استان است تنها ۶ ساعت قطع میشود با حرفهای اهالی پیربلوط در تناقض کامل است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ف