در حالی که صعود به قله دماوند ممنوع است، کوهنوردان زیادی برای صعود به این کوه اقدام کرده اند.

به گزارش خبرنگار گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان، روز چهارشنبه پانزدهم مرداد یونس حیدری بخشدار لاریجان در نامه‌ای خطاب به رضا زارعی (رئیس فدراسیون کوهنوردی و صعود‌های ورزشی) از او خواست تا به دلیل شیوع ویروس کرونا از ورود کوهنوردان به قرارگاه‌های این فدراسیون در کوه دماوند جلوگیری شود.

هفته‌ای که این نامه ابلاغ شد مصادف بود با تعطیلات عید غدیرخم و کوهنوردان زیادی برای صعود به دماوند برنامه ریزی کرده بودند و با ممنوعیت صعود، برنامه ریزی آن‌ها برهم خورد. در این میان تعداد زیادی از آن‌ها بدون توجه به اعلام ممنوعیت بخشداری و فدراسیون کوهنوردی برای صعود به دماوند اقدام کرده اند.

پس از تجمع کوهنوردان در ارتفاعات دماوند، رئیس فدراسیون کوهنوردی در نامه‌ای خطاب به رسولی (فرماندار شهرستان آمل) نوشت: تعداد زیادی از کوهنوردان برای صعود به قله دماوند از مسیر جنوبی که توسط شهرداری و شورای شهر رینه کنترل می‌شود، اقدام کرده اند و مسئولیت هرگونه اتفاق بر عهد این فدراسیون نخواهد بود.

ممنوعیت فرمالیته صعود به دماوند/ درآمد زایی مهم‌تر از سلامتی کوهنوردان

زارعی در خصوص حضور غیر قانونی کوهنوردان در این منطقه گفت: متاسفانه سازمان‌های تحت پوشش بخشداری لاریجان نه تنها مقابل ورود افراد را نمی‌گیرند بلکه کوهنوردان را تشویق به حضور در این منطقه می‌کنند. البته این موضوع طبیعی است چرا که اکنون اوج درآمدزایی شهرداری و مردم منطقه است.

علی محمد ساریخانی مسئول پناهگاه‌های فدراسیون کوهنوردی و صعود‌های ورزشی در گفت‌وگو با خبرنگار ما در رابطه با تعطیلی پناهگاه‌های دماوند اظهار کرد: تمامی پناهگاه‌های فدراسیون در این کوه تعطیل هستند و فقط تعدادی از افرادی که مسئولیت امداد و نجات را بر‌عهده دارند و کارکنان پناهگاه‌ها در آنجا حضور دارند.

ممنوعیت فرمالیته صعود به دماوند/ درآمد زایی مهم‌تر از سلامتی کوهنوردان

او ادامه داد: متاسفانه شهرداری رینه اعتباری برای حکم بخشداری لاریجان قائل نشده و پارکینگ ضلع جنوبی که در اختیار آن‌ها است در حال ارائه خدمات به کوهنوردان است. به غیر از پارکینگ، ۴۰ خودرو پاترول وجود دارد که کوهنوردان را به گوسفند سرا (محلی در ارتفاع ۳ هزار متری کوه دماوند) می‌برد و از آنجا قاطرچی‌ها کوله پشتی کوهنوردان را به بالای کوه منتقل می‌کنند.

ساریخانی افزود: هزینه این خودرو‌ها برای ۵ نفر پیش از ممنوعیت صعود به دماوند ۲۰۰ هزار تومان بود که حالا ۲ برابر شده است. قاطرچی‌ها هم برای هر کوله پشتی بین ۵۰ تا ۱۵۰ هزار تومان دریافت می‌کنند.

ممنوعیت فرمالیته صعود به دماوند/ درآمد زایی مهم‌تر از سلامتی کوهنوردانممنوعیت فرمالیته صعود به دماوند/ درآمد زایی مهم‌تر از سلامتی کوهنوردان

او در پایان گفت: تنها بخشی که کوهنوردان اجازه صعود دارند، بخش جنوبی است.

یونس حیدری بخشدار لاریجان در گفت‌وگو با خبرنگار ما درباره صعود غیر قانونی کوهنوردان به دماوند بیان کرد: در این زمینه شورای شهر رینه تخلف کرده است. نباید در شرایط فعلی خدماتی به کوهنوردان ارائه شود. من دیروز برای نظارت در منطقه حاضر شدم و این قانون شکنی را از نزدیک دیدم. این تخلف به همراه مستندات آن، قطعا به مراجع قضایی گزارش می‌شود.

ممنوعیت فرمالیته صعود به دماوند/ درآمد زایی مهم‌تر از سلامتی کوهنوردانممنوعیت فرمالیته صعود به دماوند/ درآمد زایی مهم‌تر از سلامتی کوهنوردانممنوعیت فرمالیته صعود به دماوند/ درآمد زایی مهم‌تر از سلامتی کوهنوردان

صادقی راد رئیس شورای شهر رینه در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: حدود ۱۰ روز است که به دلیل بیماری فرزندانم در تهران هستم و وضعیت منطقه را از نزدیک بررسی نکرده ام. طبق گزارشاتی که به من رسیده تنها ۳۰ خودرو در پارکینگ جنوبی که در اختیار ما قرار دارد پارک شده و ۵۰۰ خودرو بیرون از پارکینگ و در کنار جاده پارک شده اند.

او ادامه داد: اگر قرار است ممنوعیتی باشد باید از بالای کوه به کوهنوردان خدماتی ارائه نشود. وقتی پناهگاه‌های فدراسیون کوهنوردی فعال هستند قطعا افرادی برای صعود اقدام می‌کنند.

رئیس شورای شهر رینه افزود: دماوند ۴ ورودی از بخش‌های شمالی، شرقی، غربی و جنوبی دارد. در حال حاضر کوهنوردان از هر ۴ مسیر در حال صعود به دماوند هستند، اما همه تقصیر‌ها را بر گردن شورای رینه می‌اندازند.

اکبری، کوهبان ضلع جنوبی دماوند در خصوص صعود کوهنوردان در شرایط فعلی گفت: خدمات ما در ضلع جنوبی ۹۰ درصد کاهش پیدا کرده، اما نرخ ارائه خدمات افزایشی نداشته است. پارکینگ این ضلع ۱۵۰ خودرو ظرفیت دارد، اما در حال حاضر تنها ۴۰ خودرو که پیش از ممنوعیت صعود پارک شده بودند در آن قرار دارند. ۵۰۰ خودرو در اطراف جاده پارک شده اند.

او ادامه داد: پناهگاه بارگاه سوم که مسئولیت آن بر عهده فدراسیون کوهنوردی است بسته نشده و طبق گزارشاتی که به دست ما رسیده شب گذشته تمامی تخت‌های این پناهگاه پر بوده و حتی ۷۰ نفر هم روی زمین خوابیده بودند.

کوهبان ضلع جنوبی دماوند افزود: همکاران ما در ضلع شمالی به ما خبر دادند که جمعیت صعود کننده از این ضلع بیشتر از هر سال دیگر شده است. علاوه بر این کوهنوردان از ضلع‌های شرقی و غربی هم برای صعود اقدام می‌کنند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
جاسم داغری
۱۹:۴۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
راستی این دماوند رفتنش چقدر پول می خواد؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۶:۳۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
باید مسولین یک فکر اساسی میکردن چون از خیلی قبل کوه نورد ها برنامه ریزی میکنن و در ثانی خیلی از محلی ها کل درآمد یکسالشان از این چند روز هست و با اعلام ممنوعیت ناگهانی مشکل زیاد میشه ولی حل نمیشه با چادر زدن به تعداد زیاد در بیرون پناهگاه و تهیه امکانات از طرف فدراسیون و بخشداری خیلی به حل مشکل کمک میشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۵ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
اگه این کوهنوردان خیلی مشتاق کوهنوردی هستن برن قله k2 رو فتح کنن نه دماوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۷ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
چه ربطی داره اخه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۱ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
دقیقاااا
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۱۱:۰۱ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
وقتی نمیفهمن یعنی نفهمن
حالا هی بگن تعطیل
نفهم نمیفهمه اینا قاتل هستن قاتل
آخرین اخبار