به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تقریبا تمام سلولهای موجود در بدن یک ساعت درونی دارند و ساعت موجود در مغز ساعتهای موجود در بافتهای محیطی را تنظیم میکند. نتایج پژوهشهای محققان آمریکایی نشان میدهد بروز اشکال در این سیستم با اختلال در متابولیسم همراه است. آنان معتقدند علاوه بر این که چرخه روز و شب ریتمهای رفتاری مانند خواب را کنترل میکنند، مصرف غذا هم یک عامل مهم در تنظیم ساعتهای محیطی است. به عنوان مثال شام دیر هنگام باعث افزایش احتمال ابتلا به چاقی و دیابت میشود. ادامه مطلب را در این باره مطالعه کنید:
چند پیشنهاد
متاسفانه امروزه در دنیای پرمشغله، افراد برای نخوردن غذا در ساعات معین بهانههای گوناگونی دارند. یکی از عوامل ایجاد بینظمی در الگوی منظم غذایی، درگیریهای شغلی افراد است. اما میتوان با برنامه ریزی دقیق هر روز در زمان مشخص وعده غذایی را میل کرد.
صبحانه، حدود ساعت ۸ صبح
خوردن صبحانه نیم تا یک ساعت پس از بیدار شدن از خواب مهم است. صبحانه یکی از وعدههای غذایی مهم است، زیرا پس از ۷ تا ۸ ساعت خواب و دریافت نکردن مواد غذایی توسط بدن، قند خون را تنظیم میکند. علاوه بر تنظیم قند خون، وعده صبحانه به افزایش انرژی شما کمک میکند.
ناهار، حدود ساعت ۱۲ ظهر
خوردن وعدههای غذایی کمحجم، اما با فاصله زمانی کم بهتر از وعدههای غذایی حجیم با فواصل زمانی زیاد است. حذف وعده ناهار به معنای محروم کردن بدن از مواد مغذی ضروری و انرژی لازم برای انجام دادن فعالیتهاست.
از آنجا که معمولاً ساعتی که وعده ناهار باید صرف شود، پرمشغلهترین ساعت روز محسوب میشود، لازم است که شما برای صرف این وعده در ساعت معین برنامهریزی دقیقی داشته باشید.
بیشتر بخوانید
شام، حدود ساعت ۱۹
وعده شام باید ۲ تا ۳ ساعت پس از میانوعده صرف شود. محتویات این وعده شبیه وعده ناهار است، اما باید از گزینههای کمکالریتر و به اصطلاح سبکتری استفاده کنید. برنج قهوهای، نان سبوسدار، گوشت کمچرب، ماهی و سبزیها برای شام مناسب هستند.
یک رژیم همیشگی
اگر شما خودتان را طوری عادت بدهید که در زمان معین وعده غذایی را میل کنید در واقع به جای گرفتن رژیمهای سخت و طاقت فرسا برای لاغر شدن رژیم ساده زمانی گرفته اید و حتی مجبور نمیشوید بعضی غذاها را حذف کنید.
بسیاری از افراد برای لاغر شدن همیشه در حال شمردن کالری غذاهایشان هستند، اما نمیدانند که زمان غذا خوردن مهمتر از محتوای غذایی است که میخوریم.
همان طور که میدانید مقدار غذا و محتوای غذایی در تغییرات وزن بسیار موثر است، اما ساعت غذا خوردن نیز تاثیر زیادی بر وضعیت بدن، دریافت کالری و مواد مغذی دارد.
زمان مناسب خوردن میان وعده
خوردن میان وعده در رژیمهای غذایی بسیار موثر است و متخصصان تغذیه بسیار بر آن تاکید دارند، زیرا سبب جلوگیری از خوردن زیاد مواد غذایی در وعدههای ناهار و شام میشود. اگر قبل از ناهار احساس گرسنگی میکنید خوردن میان وعدههای سالم مانند کلم بروکلی همراه با هویج یا ماست کم چرب، برشهای سیب همراه با کره بادام زمینی در ساعت ۱۰ صبح و ۴ بعد از ظهر میتواند انتخاب مفیدی باشد. مواد غذایی که نیاز به جویدن زیاد دارند در احساس سیری طولانی مدت شما تاثیر میگذارند و بهترین مواد غذایی برای میان وعده هستند.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/