به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از العربیه، دادگاه لاهه ظهر امروز (سهشنبه) جلسه قرائت حکم ترور رفیق حریری، نخست وزیر اسبق لبنان را با یک دقیقه سکوت به احترام قربانیان انفجار بندر بیروت آغاز کرد.
قاضی دادگاه اعلام کرد: دو و نیم تن مواد منفجره در خودرویی بود که رفیق حریری در آن قرار داشت. این دادگاه همچنین اعلام کرد: ترور حریری عملیاتی تروریستی بوده که برای اهداف سیاسی انجام شده است.
قاضی دادگاه لاهه با اذعان به اینکه هیچ مدرکی مبنی بر دست داشتن دولت سوریه و حزب الله لبنان در ترور حریری وجود ندارد، ادعا کرد ۵ فرد متهم در ترور رفیق حریری از افراد حزب الله هستند.
دادگاه ویژه ترور رفیق حریری در ابتدا اعلام کرد مصطفی بدرالدین، سلیم عیاش، حسین عنیسی، اسد صبرا و حسن حبیب مرعی متهمان ترور نخست وزیر اسبق لبنان هستند.
قاضی دادگاه همچنین تأکید کرد هیچ مدرکی دال بر دخالت رهبری حزبالله در این ترور وجود ندارد و سید حسن نصرالله و رفیق حریری روابط خوبی با یکدیگر داشتهاند.
او بر اهمیت ارتباطهای انجام شده در کشف مسئله ترور تاکید کرد و گفت: متن این تماسها به کشف گروهکی که پشت پرده این ترور بودند منجر شد. زمان فاصله میان دو تماس ۱۵ دقیقه بوده است. پیگرد آمد و شدهای حریری نشان میدهد که او تحت نظر بوده و این انفجار اتفاقی نبوده است.
دادگاه مذکور افزود: مواد با قابلیت انفجار بسیار بالا در این عملیات استفاده شده و کارشناسان تاکید میکنند که فضای کم خیابان بر شدت انفجار افزوده است. بی شک یک فرد انتحاری این ترور را انجام داده و جسد این فرد قابل شناسایی نبوده است.
دادگاه بینالمللی کیفری (لاهه) در قرائت رأی نهایی پرونده ترور رفیق حریری، نخستوزیر پیشین لبنان اعلام کرد: سلیم عیاش در ترور رفیق حریری مشارکت داشته، اما هیچ مدرکی دال بر مشارکت (شهید) مصطفی بدرالدین، حسین عنیسی، اسد صبرا و حسن حبیب در ترور رفیق حریری وجود ندارد.
به زودی حکم تبرئه عنیسی، صبرا، و مرعی صادر میشود. یک ماه فرصت وجود دارد تا به متن حکم اعتراض و یا درخواست تجدید نظر داده شود.»
دادگاه لاهه پیش از این شهید مصطفی بدرالدین، سلیم عیاش، حسین عنیسی، اسد صبرا و حسن حبیب مرعی را به عنوان متهمان اصلی پرونده ترور رفیق حریری اعلام کرده بود.
در جریان بمب گذاری در ۱۴ فوریه سال ۲۰۰۵ در بیروت رفیق حریری، نخست وزیر اسبق لبنان به همراه ۲۱ فرد دیگر جان باختند و پس از آن ۴ فرد را به اتهام انجام این عملیات دستگیر کردند. بر اثر این حادثه سازمان ملل تحقیقاتی پیرامون قتل او تحت عنوان دادگاه ویژه برای لبنان آغاز کرد.
سعد حریری، فرزند رفیق حریری پس از صدور حکم دادگاه لاهه، بر قصاص عاملان ترور رفیق حریری، نخست وزیر اسبق لبنان تأکید کرد.
او با ایراد سخنانی از لاهه هلند گفت: ما حکم دادگاه را میپذیریم و خواهان تحقق عدالت هستیم و از حق خون (قربانیان) نخواهیم گذشت.
او همچنین گفت: زمان بکارگیری جنایت در سیاست به پایان رسیده؛ از این رو هر جنایت سیاسی بهایی دارد که باید پرداخت شود.
انتهای پیام/
_نوع موشک بکار رفته در ترور رفیق حریری با انفجار آتشی با دمایه 2000 هزار درجه به مدت یکصدم ثانیه بوده
_بمب سبب متلاشی شدن جسد میشه اما جسد رفیق حریری سالم بوده ولی مقداری سوختگی داشته
_دوم اساسا جادادن دو و نیم تن تی ان تی در ماشین سدان بنز مضحکه
_سوما گیریم تی ان تی بوده ؛ درصورتی ماشین بعد از انفجار 9 متر به بالا پرت شده ولی اگر تی ان تی بوده ماشین بصورت درجا متلاشی میشد نه اینکه 9 متر بره بالا