به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، علیرضا آشناگر استاندار سمنان در دیدار مدیرعامل شرکت مهندسی آبفا کشور با وی در محل استانداری سمنان گفت: منابع آبی استان سمنان در بخشهای مختلف وضعیت مطلوبی ندارد و اجرای طرح انتقال آب دریای خزر به کویر مرکزی ایران چالش منابع آبی این استان را برطرف میکند.
او با اشاره به توجیهی بودن انتقال آب دریای خزر به سمنان، تصریح کرد: طرح انتقال آب دریای خزر برای تامین آب آشامیدنی و صنعت، مشکلات چالش کم آبی استان سمنان را رفع میکند.
استاندار سمنان افزود: ۵۰ میلیون مترمکعب از انتقال آب دریای خزر برای تامین آب آشامیدنی و ۱۵۰ میلیون متر مکعب آن به منظور استفاده در صنعت است.
آشناگر با اشاره به وضعیت آب در استان سمنان بیان کرد: توسعه و راهکار برونرفت از معضل خشکسالی این استان در گرو اجرای طرحهای آبرسانی از جمله طرح انتقال آب خزر است.
آشناگر تاکید کرد: وزارت نیرو طرح انتقال آب دریای خزر به استان سمنان را پیگیری کند و این طرح علاوه بر داشتن ردیف بودجه، مورد موافقت سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته است.
انتقال آب خزر نیازمند پیگیری در سطح ملی است
استاندار سمنان در ادامه ابراز داشت: طرح بزرگ انتقال آب خزر نیازمند پیگیری در سطح ملی است و اجرایی شدن آن به نفع توسعه و شکوفایی اقتصادی در سراسر استان سمنان است.
آشناگر توسعه به ویژه در بخش معدن استان سمنان را در گرو تامین آب دانست و افزود: بخش معادن استان نسبت به دیگر بخشها برای تحقق و اجرایی شدن طرح انتقال آب خزر مشتاقتر است چرا که به علت کمبود منابع آب، مواد معدنی بدون فرآوری و به صورت خام به فروش میرسد.
استاندار سمنان بیان کرد: وزارت نیرو در خصوص طرح انتقال آب در شاهرود نیز اقدامات لازم را انجام دهد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور نیز در این نشست گفت: قیمت آب مصرفی در بخش صنعت چهار برابر آب آشامیدنی است و این نشان از اهمیت آب در این بخش دارد.
حمیدرضا جانباز ادامه داد: به منظور اجرایی شدن طرح انتقال آب دریای خزر به استان سمنان باید شرکت این طرح با همکاری بخشهای مختلف از جمله صنعت و معدن در این استان تشکیل شود.
مطالعات مرحله اول طرح ملی انتقال آب خزر به فلات مرکزی کامل شده است.
طرح انتقال آب از دریای خزر به فلات مرکزی ایران در بودجه ۹۸ کشور ردیف اعتباری گرفت. این ردیف بودجه مربوط به مطالعه و اجرای انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی است که با رأی قاطع نمایندگان مجلس در سال ۹۷ تصویب شد.
هدف از اجرای این طرح تأمین بخشی از کمبود آب آشامیدنی و صنعت استان سمنان به میزان ۲۰۰ میلیون متر مکعب در سال است که در افق ۱۴۲۵ حدود ۵۰ میلیون متر مکعب برای بخش آشامیدنی و ۱۵۰ میلیون متر مکعب برای صنعت در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام / م