به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، شاید در این روزهای کرونایی عبارت تاب آوری را شنیده باشید و یا افراد متخصص در حوزههای روانشناسی به شما توصیه کرده باشند که مهارت تاب آوری خود را افزایش دهید.
تاب آوری در لغت به معنی قدرت انطباق با شرایط پیش آمده است که اغلب در علوم اجتماعی مورد استفاده قرار میگیرد و به تازگی در حوزههای پزشکی و روانپزشکی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
سید هادی معتمدی, روانپزشک و آسیب شناس اجتماعی, در گفت و گو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان, در رابطه با مهارت تاب آوری در روزهای کرونایی اظهار کرد: تاب آوری, در معنای ساده، یعنی قدرت انعطاف و تطبیق با شرایط پیش آمده است.
وی بیان کرد: افرادی که از دوران کودکی تا بزرگسالی خود, مهارت تاب آوری را به عنوان یکی از مهم ترین مهارت ها آموخته اند و قدرت انطباق با شرایط را دارند, اغلب, افرادی هستند که در شرایط مختلف, بهتر میتوانند مقاومت کنند که در این میان میتوان به افرادی اشاره کرد که دوران جنگ را مشاهده و تحمل کرده اند و یا در زندگی خود با مشکلاتی روبرو بوده اند که از طریق مهارت تاب آوری, توانایی روبرو شدن با مشکلات و چگونگی حل آنها را دارند چرا که تاب آوری بیشتری در مقایسه با دیگر افراد دارند.
این روانپزشک اذعان کرد: تاب آوری انواع مختلفی دارد که از آن جمله میتوان به تاب آوریهای فردی، اجتماعی و خانوادگی اشاره کرد.
معتمدی تصریح کرد: افرادی که ورزشکار هستند یا از نظر بیولوژیک از خود مراقبت می کنند و دارای تغذیه مناسبی هم هستند و فعالیت و زمان استراحت و ارتباط برقرار کردن خود با دیگران را کنترل میکنند و با آداب خانه نشینی آشنایی کافی دارند و حریمها را نمیشکنند و به هیچ عنوان مزاحم همسر و فرزندان خود نمیشوند جزء افرادی با تاب آوری فردی و خانوادگی بالایی هستند.
وی گفت: افرادی که تاب آوری فردی و خانوادگی بالا یی دارند, هم از نظر بیولوژیک و هم از نظر روانشناسی میتوانند در شرایط مختلف و در مقابل سختیها تاب آوری داشته باشند و خود را با شرایط موجود وفق دهند.
این آسیب شناس اجتماعی ادامه داد: افرادی با تاب آوری اجتماعی بالا, برای پیشرفت و هزینههای خود برنامه ریزی دارند و قناعت پیشه میکنند و میتوانند خود را با درآمدها انطباق دهند و نه تنها مسافرت رفتن خود را کنترل میکنند بلکه خانه نشینی شان را با رعایت آداب و بدون ایجاد مزاحمت برای دیگر افراد منزل, پیشه خود قرار میدهند. زیرا برخی از افراد به محض خانه نشین شدن، برای دیگر افراد خانواده مزاحمت ایجاد میکنند و با دخالتهای افراطی خود باعث ناراحتی دیگر افراد میشوند که این موضوع درمورد افراد تاب آور صدق نمیکند.
معتمدی تاکید کرد: افراد میتوانند در دوران کرونایی, تاب آوری خوبی داشته باشند و علاوه بر حفظ سلامتی خود به فعالیتهای مفیدی، چون مطالعه و ورزش بپردازند تا بتوانند با توجه به شرایط موجود، محدودیتهای ناشی از کرونا را تحمل کنند که در این میان، افرادی که مهارت تاب آوری را یاد گرفته اند براحتی میتوانند تنشهای اجتماعی را کنترل کنند و کاهش دهند.
این روانپزشک در پایان خاطرنشان کرد: در این ایام، به تمامی افراد جامعه توصیه میکنیم که بی تحرک نباشند و رعایت بهداشت در آن ها به گونه ای افراطی نباشد که باعث ایجاد اختلال وسواس شود و به جای سفر کردن از تفریحهای جایگزین استفاده کنند تا بتوانند با افزایش قدرت انطباق خود، این دوران کرونایی را به خوبی پشت سر بگذرانند.
بیشتر بخوانید:
۶ راهکار کلیدی برای افزایش تاب آوری
راهکار برای افزایش تاب آوری در پساکرونا
انتهای پیام/