یک متخصص درد، ریلکس نشستن را موجب کمردرد دانست و اظهار کرد: وقتی بدون توجه به قوس کمر روی صندلی می‌نشینیم، عضلات ستون فقرات شل شده و کم کم تحلیل می‌رود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر سیروس امیرعلوی، با اشاره به علل کمردرد، اظهار کرد: ستون فقرات از بخش‌های مختلف شامل مهره‌های استخوانی و مفاصل و عضلات و نخاع و تاندون‌ها که محل اتصال عضلات به ستون فقرات هستند، تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه کمردرد معمولا در محل اتصال ستون فقرات به لگن و مفصل ساکروایلیاک اتقاق می‌افتد، تصریح کرد: سبک زندگی ما شامل راه رفتن و نشستن و کار کردن و... ایجاد کمردرد می‌کند.

این فلوشیپ فوق تخصصی درد، با اشاره به تبدیل تکست بک نک به موبایل نک، افزود: در گذشته افراد پشت میز می‌نشستند و ساعت‌ها مطالعه می‌کردند، اما امروزه استفاده از تلفن همراه بسیاری از درد‌های گردنی و مفصلی را به وجود می‌آورد.

امیرعلوی اضافه کرد: وقتی به صورت نرمال می‌ایستیم، حدود ۱۲ کیلوگرم وزن جمجمه و محتویات آن بر روی ستون فقرات گردن فشار وارد می‌کند و زمانی که سر را خم می‌کنیم، این وزن به صورت تصاعدی حدود شش برابر افزایش می‌یابد و فشار آن به ستون فقرات وارد می‌شود.

وی با بیان اینکه نحوه حرکت کردن ما در کمردرد خیلی مهم است، گفت: اگر از این ارگان مفصلی درست استفاده کنیم، به کمردرد دچار می‌شویم؛ البته تروما و ضربه نیز می‌تواند منجر به کمردرد شود.

این متخصص درد، پیری و کهولت را از دیگر عوامل ایجاد درد‌های مفصلی به ویژه کمردرد دانست و تصریح کرد: مفاصل و دیگر ارگان‌های بدن با افزایش سن کارایی و سلامتی اولیه خود را به ویژه در صورت استفاده نادرست از آنان از دست می‌دهند.

امیرعلوی، زندگی شهری را یک الگوی نامناسب دانست و خاطرنشان کرد: صنعتی شدن عامل شیوع کمردردهاست، زیرا به واسطه راه رفتن نادرست، نشستن نادرست، ایستادن نادرست و کار کردن نادرست فشاری بیش از حد نرمال به عضلات ستون فقرات ما وارد می‌شود و در نهایت در محل اتصال عضله به استخوان احساس درد می‌کنیم.

وی با بیان اینکه یک فیبر عضلانی دارای ۴۰۰ میلیون رشته است، عنوان کرد: بر اثر بک فشار نامناسب هزار رشته عضلاتی پاره می‌شود و خون ریزی میکروسکوپی اتفاق می‌افتد و منجر به ایجاد التهاب شده و آن نقطه را مستعد التهاب‌های شدیدتر در آینده می‌کند.

این فلوشیپ فوق تخصصی درد، بسیاری از افراد شاغل در خیاطی، آرایشگری، اداری، سفالگری و... را دچار کمردرد دانست و بیان کرد: در زمان کار کردن به ویژه نشستن باید پوزیشن (حالت) مناسب رعایت شود تا به مرور زمان دچار کمردرد نشویم. در واقع باید روی صندلی راست نشست و استفاده از پشتی برای حفظ قوس نرمال کمر الزامی است.

امیرعلوی، ریلکس نشستن را موجب کمردرد دانست و اضافه کرد: وقتی بدون توجه به قوس کمر روی صندلی می‌نشینیم، عضلات ستون فقرات شل شده و کم کم تحلیل می‌رود، اما وقتی به صورت فعال روی صندلی می‌نشینیم و از عضلات کار می‌کشیم، به مرور عضلاتی که ستون فقرات را نگه داشته اند تقویت می‌شوند.

وی ساعت‌ها پشت میز نشینی را موجب کمردرد دانست و یادآور شد: باید راست و درست بنشینیم، از یکسری نرمش‌ها و ورزش‌ها جهت تقویت عضلات استفاده کنیم و در فواصل کاری استراحت کنیم تا از درد‌های مزمن کمر پیشگیری شود.

این متخصص درد، همه دیسک‌ها را نیازمند عمل جراحی ندانست و گفت: دیسک غضروف‌های بین مهره‌های کمر است که در اثر پاره شدن و بیرون زدگی موجب تحریک عصب در ناحیه کمر می‌شود و حالت رادیکولار ایجاد می‌کند. از هر ۱۰۰ نفر حدود ۳۰ نفر دیسک کمر دارند، اما درمان‌های دارویی و فیزیوتراپی توصیه می‌شود و عمل جراحی صرفا برای موارد حاد که حالت فلجی ایجاد می‌کند، انجام می‌شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، کمردرد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.