به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای آمریکا میگوید هر انسان بالغ ۱۸ تا ۶۰ ساله نیازمند خوابیدن ۷ ساعت یا بیشتر در شبانه روز است. نداشتن خواب کافی در شبانه روز میتواند با بسیاری از بیماریهای مزمن مانند دیابت نوع ۲، بیماری قلبی، چاقی و افسردگی در ارتباط باشد.
کم خوابی میتواند سلامت جامعه را به مخاطره بیاندازد همچنین تحقیقات نشان میدهد کم خوابی یکی از عوامل اصلی تصادفات و سوانح کاری است که سالانه باعث کشته و زخمی شدن انسانهای زیادی میشود.
با این حال، برخی انسانها کمتر از این میزان میخوابند، ولی همیشه سالم و سرحال هستند، در حالی که برخی انسانها در صورتی که کمتر از ۸ ساعت بخوابند پیوسته از خستگی و خواب آلودگی رنج میبرند. مطالعات جدید نشان میدهد لزوماً همه انسانها نیازمند ۸ ساعت خواب در شبانه روز نیستند.
تحقیقات نورولوژیستهای دانشگاه کالیفرنیا نشان دهنده تفاوتها میان خواب انسانها ریشه در مسائل وراثتی افراد و نیز ریتم شبانه بدن آنها دارد. به بیان دیگر، ساعت بدن افراد با یکدیگر متفاوت است و به دلیل همین تفاوت برخی انسانها کمتر از دیگران میخوابند و سلامتشان به مخاطره نمیافتد.
بیشتر بخوانید
محققان در تحقیقات خود به ژنهای نادری که حاصل جهش ژنتیکی است برخورد کرده اند که ارتباط مستقیمی با کم خوابی طبیعی دارد. افرادی که دارای این ژنها هستند میتوانند در شبانه روز تنها ۴ تا ۶ ساعت بخوابند. سال گذشته نیز دانشمندان موفق به شناسایی یک ژن دیگر در ارتباط با کم خوابی شده بودند. این موضوع نشان میدهد کم خوابی طبیعی ریشه در مسائل ژنتیکی دارد.
در همین رابطه دانشمندان از یک مادر و دختر که هر دو دارای خواب کم در شبانه روز بودند آزمایش خون گرفتند و رفتارهای آنها را مورد مطالعه قرار دادند. بررسیها نشان داد کم خوابی طبیعی در این افراد بیشتر ژنتیکی است و منجر به خوشبینی، تحمل بیشتر در مقابل درد و افزایش طول عمر میشود.
انتهای پیام/