علی محتشمی متخصص اطفال در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: برخی کودکان نمیتوانند به خوبی بخوابند که با راهکارهایی ساده میتوان این مشکل را برطرف کرد؛ بسیاری از نوزادان تفاوت بین شب و روز را نمیدانند از این رو توصیه میشود قدم اول کاری کنید که کودک متوجه این تفاوت شود، برای این کار اتاق کودک را در شب تاریک نگه دارید.
این متخصص اطفال با اشاره به اینکه کودک را زمان خواب نباید تنها گذاشت، گفت: زمانی که کودک را در اتاق تنها میگذارید تنها گوش به زنگ گریه او باشید و تا این زمان مرتب آن را چک نکنید، باید یاد بگیرید گریههای واقعی را از بیقراری برای خواب تشخیص دهید و فقط وقتی این گریهها بهطور کامل شدت یافت به آنها جواب دهید.
بیشتر بخوانید: چگونه خواب کودک را تنظیم کنیم؟
این متخصص اطفال گفت: زمانی که کودک متوجه حرف شما میشود، میتوانید به او بگویید که به تدریج مدت کوتاهتری در اتاق او میمانید، به جای اینکه مدت زمان بیشتری او را ترک کنید میتوانید به فرزندتان کمک کنید تا از طریق انجام کارها مانند ترک اتاق برای تهیه یک لیوان آب، پر کردن ماشین ظرفشویی و غیره تنها بودن را تمرین کند یا شما میتوانید به او بگویید که اگر آرام باشد و در تختخواب بماند، چند دقیقه دیگر برمیگردید و او را بیش از معمول بغل میکنید و میبوسید.
بیشتر بخوانید: علت "بیخوابی" در کودکان زیر 2 سال
محتشمی تشریح کرد: به کودکتان کمک کنید تا از طریق ایجاد روال عادی برای زمان خواب، این زمان را با کارهای خاصی مرتبط بداند؛ کودک خود را برای خوابیدن بغل نکنید، تکان ندهید یا به او شیر ندهید، یا از شیشه شیر یا پستانک برای روانه کردن او به عالم خواب استفاده نکنید در حالیکه این روشها در کوتاه مدت موثر هستند، اما به کودک شما میآموزد تا باید با این روشها به خواب رود نه اینکه خودش بخوابد.
وی گفت: اگر کودکتان نمیخوابد به او اجازه دهید برای فواصل زمانی طولانیتر گریه کند، گریه او در ابتدا پنج دقیقه است و تا ۱۰ دقیقه و بیشتر افزایش مییابد؛ شما میتوانید پس از هر فاصله زمانی حدود ۲ تا سه دقیقه پیش کودک باشید، از طریق صحبت کردن و شاید به پشت او زدن، به کودک اطمینان خاطر دهید.
این متخصص اطفال افزود: انواع متفاوتی از کافئین موادی تولید میکند که باعث خواب آلودگی و آرامش کودک میشود، این غذاها که به بهبود خواب کمک میکنند حاوی مادهای به نام تریپتوفان است.
بیشتر بخوانید: مهمترین دلایل "کم شدن خواب نوزاد" چیست؟
محتشمی ادامه داد: تریپتوفان یک اسید آمینه است که بدن ما برای تولید پروتئین استفاده میکند؛ تریپتوفان همچنین یک ماده شیمیایی مغناطیسی به نام سروتونین تولید میکند که از آن ملاتونین تولید میشود؛ ملاتونین برای خواب بسیار ضروری است و هورمون خواب نامیده میشود.
انتهای پیام/