به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه در سی و چهارمین اجلاس شورای عالی استانها اظهار کرد: معنویت، اخلاق، عقلانیت و عدالت پایههای یک شهر سالم اسلامی هستند.
وی با بیان اینکه فلسفه تشکیل شوراها، پیشرفت امور اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شهرها و روستاها است، افزود: مردم از طریق شوراها در خدمترسانی به خود نقش ایفا میکنند.
رئیس قوه قضاییه گفت: شوراها در حفظ حقوق عامه باید بهگونهای رفتار کنند که اصلا کار به دادستانیها نرسد.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی تصریح کرد: شورا تشکیل شده تا حافظ حقوق مردم و عامل پیشرفت شهر و روستا باشد.
وی افزود: هر چه مانع پیشرفت و تضییع کننده حقوق مردم باشد خود شورا در برابر آن بایستد؛ ما نوبت آخر هستیم نه نوبت اول.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه باید راه را برای قانونمداران باز و برای متخلفان سد کنید، گفت: شوراهای با جسارت مقابلهکننده با زمینخواری و فساد حتما مورد حمایت ما هستند.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی تصریح کرد: شوراها باید دژ محکمی در مقابل نفوذ، رانت خواری و فساد باشند.
وی افزود: شوراها را در جهت مبارزه با کجیها و انحرافاتی که حقوق عامه را ضایع میکنند، همکار دستگاه قضایی میدانیم.
رئیس قوه قضاییه گفت: توسعهیافتگی ضرورت کشور است، اما پیشرفتها نباید حقوق عامه را ضایع کند و به محیط زیست آسیب وارد کند.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: شوراها و پس از آن دادستانها و مسئولان قضایی مستقر در استانها باید پناه کسانی باشند که میخواهند قانون مدار باشند و در مقابل باید در دل کسانی که میخواهند به حقوق مردم و بیتالمال دستاندازی کنند، ترس ایجاد کنند.
بیشتر بخوانید
رئیس قوه قضاییه گفت: شورای عالی استانها حق ارائه طرح به مجلس شورای اسلامی را دارد، اما در کنارش تکالیفی هم برای آن وجود دارد.
وی تصریح کرد: مسأله تغییر کاربریها که در اراضی کشاورزی صورت میگیرد مهم است، اما ما مخالف این نیستیم که افرادی با حفظ قوانین و رعایت حقوق عامه ساخت و ساز کنند، اما این ساخت و سازها نباید موجب از بین رفتن باغات شوند.
رئیس قوه قضاییه با تأکید بر اینکه باید حریم شهرها و روستاها حفظ شود، ادامه داد: دادستانیها باید پناه مردم باشند و برای کسانی که میخواهند قانون شکنی کنند باید ترس ایجاد کنند.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی تصریح کرد: اولین جایی که باید در مقابل افراد متخلف ایستادگی کند، شوراهای شهر و روستاها هستند و اگر با متخلفان برخورد نشود، در مرحله بعد نوبت دادستانها است.
وی تأکید کرد: اولین عاملی که باید حافظ منابع طبیعی و حقوق عامه باشد شوراها هستند و اگر کارشان را درست انجام دهند، دیگر نوبت به دستگاه قضایی نمیرسد.
رئیس دستگاه قضا ایجاد سامانه اعلام تخلفات شهری را حرکتی مثبت عنوان کرد و گفت: باید ساز و کارهایی درست کنید که در درون شورا نظارت نهادینه شود و اگر نیاز به اصلاح ساختار است، پیشنهادات خود را ارائه دهید.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی تصریح کرد: موضوع دیگر اصلاحات رفتاری است که باید در کنار اصلاحات ساختاری صورت پذیرد و باید راه را برای قانونمداران باز و برای متخلفان سد کنیم.
وی افزود: اگر کسی میخواهد برای خانواده و جامعهاش کسب و کار حلال کند، باید راه قانونی برای او باز باشد و کسانی که میخواهند تخلف کنند اول باید از شوراها و بعد از دادستانها بترسند.
رئیس قوه قضاییه با تأکید بر اینکه شورایی که در مقابل تخلفات ایستادگی میکند مورد حمایت نظام و دستگاه قضایی است، گفت: تخلف خریدن، هنر نیست و نباید عدهای تخلف کنند و بگویند پولش را میدهیم.
حجت الاسلام و المسملین رئیسی با تأکید بر اینکه مشکل درآمدهای شهرداری باید حل شود، اما راهش فروش تخلف نیست، تصریح کرد: برخورد با یک عضو شورای متخلف موجب تقویت شوراها، برخورد با یک شهردار متخلف موجب تقویت شهرداریها و برخورد با یک وکیل متخلف هم موجب تقویت جامعه وکلا است.
انتهای پیام/
روز یوم الله اکبر روز پیروزی بزرگ و صدق اسلام و مسلمین حق بر علیه باطل اهل کتاب تمامی اقلیتهای مذهبی بوده و هست و خواهد بود تا قیامت ادامه دارد ، روز عید سعید مباهله بر تمامی مسلمین جهان اسلام ناب محمدی ص مبارک باد این روز بزرگ و باشکوه را خداوند جل جلاله برای حضرت رسول الله ص و آل طیبین طاهرین معصومین س ع ایشان و امت واحده رسول الله ص را سنتی قرار داد نیکو که باید ساری و جاری باشد تا روز قیامت قوانین لازم الاجرایش محکم باقی و برقرار باشد همانند همان روز اول مباهله بزرگ و گرامی که توسط حضرت رسول الله ص قوانینش را بر اهل کتاب مشخص کرد که باید جزیه دهند در ماه های مشخص شده عربی در طی هر سال به ولی امر مسلمین و حاکمان کشورهای اسلامی باید این جزیه از تمامی اقلیتهای مذهبی از رهبرانشان به صورت کلی دریافت شود و امری است واجب و الزامی و دیگر قوانین محترم روز مباهله که سنت نبوی ص در این روز باشکوه بنیان گذاشته شده و هر ساله در ماهای مشخص باید این جزیه به بیت المال مسلمین با قیمت و ارزش پول رایج امروز محاسبه و ریخته یا واریز کنند اهل کتاب که همان اقلیتهای مذهبی محسوب می شوند و مسئولان و حاکمان بلادها شهرها استانهای مختلف باید در سر تا سر جهان اسلام ناب محمدی ص با همکاری قوه قضائیه پیگیری و استردادش کنند و هرگز نباید این سنت حسنه رسول الله ص فراموش شود و بگویند این سنت بزرگ و باشکوه مال زمان 1400 سال قبل بوده و بی اهمیتش کنند رهبران و حاکمان اسلامی و مسلمین و بدانید و آگاه باشید که همچنان باید ادامه داشته باشد .
والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
لبیک یا رسول الله ص لبیک یا بقیه الله الاعظم عج .
بیایید محل ما ببنید زمینی مونده که به نام خودشون و هفت جد و آبادشون نزده باشن