یک روانشناس گفت: شاید انتظار‌های یکی از زوجین در زندگی مشترک برآورده نشده که باعث بی میلی یکی از زوجین به ادامه زندگی شده است.

یاسر مهدویان روانشناس و مشاور ازدواج در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره چگونگی رفتار با همسری که مایل به ادامه زندکی نیست، اظهار کرد: زمان‌هایی در زندگی مشترک پیش می‌آید که یکی از طرفین، ظاهرا طوری رفتار می‌کند که نمی‌خواهد زندگی مشترک را ادامه دهد، در این موقعیت باید به دنبال ریشه و دلیل چنین رفتاری باشیم.

این روانشناس بیان کرد: شاید اتفاق‌هایی که در زندگی مشترک رخ داده است، باعث چنین تصمیمی شده، یا شاید انتظار‌های او در زندگی مشترک برآورده نمی‌شود، ممکن است به این نتیجه رسیده باشد که انتخاب اشتباهی کرده است و ادامه زندگی میسر نیست و حتی احتمال دارد، از ابتدای ازدواج، آمادگی کامل برای شروع یک زندگی مشترک را نداشته است.

وی با اشاره به اینکه با کمی تفکر عمیق می‌توان ریشه این رفتار را شناسایی کرد و نسبت به آن تصمیم گرفت، ادامه داد: گاهی مواقع با ریشه یابی علت این تصمیم متوجه خواهیم شد که رفتار‌های ما باعث آن شده است، پس می‌توانیم با تغییر در نوع برخوردهایمان و با کسب مهارت در زمینه رفتار با همسرمان، این مشکل را برطرف کنیم.

مهدویان تصریح کرد: اگر علت این تصمیم، ربطی به نوع رفتار‌های ما ندارد، بهتر است کمی تامل کنیم و در نظر داشته باشیم، که اگر قرار باشد زندگی مشترک به اجبار ادامه یابد، آسیب آن خیلی بیشتر از یک جدایی است. البته قطعا تشخیص علت این رفتار کار آسانی نیست و باید یک مشاور خبره در این زمینه به ما کمک کند، چه بسیار خانواده‌هایی که در یک قدمی جدایی بوده اند و با مراجعه به یک مشاور دلسوز و راهنمایی گرفتن از او، زندگی شان رنگ و بوی تازه‌ای گرفته و توانسته اند در کنار یکدیگر به شادی زندگی کنند.

این روانشناس افزود: هیچگاه نباید به علم خودمان اکتفا کنیم و با یک تصمیم سرسری و عجولانه با آینده خود بازی کنیم، اشتباه‌ترین کار در این زمان به کار گرفتن توصیه‌های دوست، آشنا و اطرافیانی است که در این زمینه تخصصی ندارند. اما اگر همسری که نمی‌خواهد به زندگی مشترک ادامه دهد راضی نشد که به مشاور مراجعه کند چه باید بکنیم؟

وی گفت: همانطور که می‌دانید، قبل از اینکه حکم طلاق در دادگاه خانواده داده شود، یک یا چند جلسه مشاوره قبل از طلاق باید به صورت اجباری انجام می‌شود. شما می‌توانید به همسرتان پیشنهاد دهید، قبل از آنکه کار به دادگاه خانواده کشیده شود، بهتر است با مراجعه به یک مشاور، مشکلاتمان را مطرح کنیم.

مهدویان خاطرنشان کرد: بازهم تاکید می‌کنیم، محبت یکطرفه و یا به اجبار در یک زندگی مشترک قرار گرفتن، آسیبی به مراتب بیشتر از جدایی دارد. پس بهتر است تمام جوانب امر در نظر گرفته شود و بعد از آن تصمیمی برای ادامه و یا جدایی در زندگی مشترک بگیریم.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار