به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
اصفهان، مسعود میرمحمدصادقی مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان اصفهان گفت: از
سد زایندهرود برای
حقآبه محیط زیستی رودخانه و
تالاب گاوخونی ۱۷۶ میلیون متر مکعب آب رها میشود؛ هرچند که محیط زیست اصفهان معتقد است عدد واقعی حقآبه زیست محیطی ۳۱۷ میلیون متر مکعب است بدین سبب باید موضوع حقآبه محیط زیستی در حوزه ستادی حل شود.
او بیان کرد: این سوال مطرح است که با وجود حقآبه محیط زیستی چرا آب به تالاب نمیرسد؟ هندسه قرارگیری شبکه به نحوی است که به سختی آب به آخر شبکه میرسد و
کشاورزان اجازه پایین رفتن آب را نمیدهند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان اصفهان گفت: به دلیل نبود کار کارشناسی در دوران قبل، اکنون رودخانه زایندهرود در دو استان واقع شده و در طول تاریخ برخی برداشتها در آن اتفاق افتاده که هزینه بسیاری برای جلوگیری از این برداشتها نیاز است.
میرمحمدصادقی افزود: بهطور مثال از سد چمآسمان تا نکوآباد بهطول ۴۲ کیلومتر مقدار زیادی آب بدون کنترل برداشت میشود و ۷۹ سردهنه بهصورت سنتی در این مسیر وجود دارد؛ وجود زمینهای پست مجاور و شالیکاریها نیز در این محدوده مزید بر علت شده، اما حتی کنترل آن در سال آبی ۹۶ - ۹۷ که خشکسالی شدیدی پیش آمده بود با گشتهای زیاد و همراهی نیروی انتظامی میسر نشد.
او بیان کرد: باید این محدود کانالیزه شود و حقآبه طبیعی برای مصارف در رودخانه قرار گیرد و از طریق کانال به برداشت کنندگان برسد؛ این طرح سه سال پیش آماده شده، اما ۵۰ میلیارد تومان برای اجرای آن اعتبار نیاز است
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان اصفهان با تاکید بر اینکه باید بیش از گذشته به بخش کشاورزی پرداخته شود، تصریح کرد: آیا این چند سال بهینهسازیها در کشاورزی کشور انجام شده است؟ به نظر میآید باید با عزم ملی به این موضوع پرداخت و طرح تعادل بخشی برای آبهای زیرزمینی را با مدیریت بهتری اجرایی کرد.
انتهای پیام/ی