به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، همانطور که بارها و بارها از سوی متخصصان تغذیه هشدار داده شده است، رژیمهای غذایی تاثیرات بسیاری در سلامت بدن دارند و گاهی مصرف بیاندازه برخی از مواد غذایی مانند برنج میتواند عواقب جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد.
دانشمندان به تازگی دریافتند که مصرف زیاد برنج خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی را به دلیل وجود آرسنیک طبیعی افزایش میدهد. انباشت آرسنیک در این ماده غذایی باعث بیماری کبد و در نهایت مرگ افراد میشود.
برنج جزو رژیمهای غذایی مهم در سراسر جهان محسوب شده و توسط میلیونها نفر بهویژه در کشورهای در حال توسعه برای تأمین کالری مورد نیاز مصرف میشود.
آرسنیک از طریق خاک جذب برنج میشود، از این ماده شیمیایی به طور طبیعی برای آفت زدایی استفاده میشود. در همین رابطه محققان دانشگاههای منچستر و سالفورد مطالعهای که بر روی تعدادی از بیماران قلبی انجام دادند، دریافتند آن دسته از افرادی که در مصرف برنج زیاده روی کرده بودند بیشتر از سایرین در معرض مرگ قرار داشتند. دانشمندان در کنار این عامل، عوامل دیگری از قبیل چاقی، استعمال دخانیات و سن را هم مورد بررسی قرار دادند. از سوی دیگرمتخصصان نسبت به حذف کامل برنج از رژیم غذایی نیز هشدار دادند.
بیشتر بخوانید:
به گفته آنها برنج سرشار از فیبر بوده که بسیار برای بدن مفید است، اما افراد باید توجه داشته باشند برنجی را انتخاب کنند که میزان آرسنیک آن کم باشد.
انتهای پیام/