مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان گفت: رسانه‌ها نقش تاثیرگذاری در اطلاع‌رسانی در زمینه حفاظت از منابع طبیعی دارند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، سعدی نقشبندی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان در حاشیه بازدید از باشگاه خبرنگاران جوان مرکز سنندج در آستانه ۱۷ مرداد روز خبرنگار، با اشاره به نقش تاثیرگذار رسانه‌ها در آگاهی بخشی به جامعه گفت: خبرنگاران واصحاب رسانه با حضور به موقع خود در عرصه اطلاع رسانی، توانسته اند در پیشبرد اهداف منابع طبیعی موثر باشند.

او افزود:باشگاه خبرنگاران جوان همواره در اطلاع رسانی و پوشش اخبار منابع طبیعی همراه و همگام ما بوده و با فعالیت‌های تاثیرگذار خود فرهنگ منابع طبیعی، مشارکت و آگاهی مردم را در فعالیت‌هایی که منابع طبیعی در آن سهیم است بالا برده اند.

نقشبندی با اشاره به نقد‌های منصفانه و اطلاع‌رسانی به موقع این خبرگزاری درعملکرد دستگاه‌های مختلف بویژه منابع طبیعی افزود: بدلیل همین اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی مناسب شاهد فرهنگسازی بالایی در بین مردم استان هستیم و مشارکت مردمی در حوزه حفاظت از منابع طبیعی در حال افزایش است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان آتش سوزی را یکی از مخرب‌ترین عوامل تخریب جنگل‌ها و مراتع عنوان کرد و افزود: متاسفانه برخی کشاورزان پس از برداشت محصول گندم، جو، کاه و کلش مزارع خود را آتش می‌زنند که علاوه بر وارد کردن آسیب‌های جبران ناپذیر به ساختار بیولوژیکی خاک، موجبات خسارت به عرصه‌های طبیعی را فراهم می‌کنند و با این کار بسیاری از گونه‌های گیاهی و جانوری طعمه حریق می‌شوند.

او افزود: سوزاندن بقایای گیاهی زمین‌های زراعی پس از برداشت محصول ممنوع بوده وآتش زدن زمین‌های کشاورزی توسط کشاورز جرم محسوب می‌شود.

نقشبندی افزود:عامل بیش از ۹۰ درصدآتش سوزی ها‌ی طبیعت ناشی از خطای انسانی است، اما سهوی یا عمدی بودن بیشتر این آتش‌سوزی‌ها هنوز مشخص نیست.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان در ادامه خواستار اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در زمینه خاصیت وفواید منابع طبیعی در بین مردم شد وگفت: رسانه‌ها با ایجاد حساسیت، آگاهی بخشی و فرهنگ سازی نقش تعیین کننده‌ای در جلب و همراهی جوامع محلی با دستگاه‌ها و نهاد‌های متولی مربوط به حوزه منابع طبیعی در استان دارند.

شاهین فرهاد مدیرباشگاه خبرنگاران جوان مرکز سنندج نیز در این دیدار گفت: ارتقاء سطح آگاهی و فرهنگ عمومی در راستای مشارکت مردم در حفاظت پایدار از عرصه‌های منابع طبیعی بسیار حائز اهمیت است.

او با بیان اینکه نهادینه کردن باور و فرهنگ حراست و حمایت از منابع طبیعی نیازمند همت متولیان، آحاد مردم و رسانه‌هاست، افزود:اصحاب رسانه، منابع طبیعی وجهادکشاورزی سه ظلع فرهنگسازی به منظورجلوگیری از آسیب‌های ناشی از آتش سوزی در مراتع وجنگل‌ها هستند.

انتهای پیام/م

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.