معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت : علائم هموفیلی شامل خونریزی بیش از حد و کبودی آسان است که تاریخچه پزشکی و آزمایش خون کلید تشخیص هموفیلی است.

به گزارش  خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ،  افشین دلشاد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی  گفت : هموفیلی یک اختلال ژنتیکی نادر است که خون به طور طبیعی لخته نمی‌شود، زیرا خون فاقد فاکتور‌های انعقادی است و علائم و نشانه‌های هموفیلی بسته به سطح فاکتور‌های انعقادی، متفاوت است.

او با بیان اینکه علائم هموفیلی شامل خونریزی بیش از حد و کبودی آسان است، گفت: این خونریزی می‌تواند داخلی یا خارجی باشد؛ اگر سطح فاکتور‌های انعقادی کاهش خفیف داشته باشد، ممکن است تنها بعد از عمل جراحی یا ضربه، خونریزی ایجاد شود، ولی اگر فرد دچار کمبود شدید فاکتور‌های انعقادی باشد خود به خود خونریزی ایجاد می‌شود.


بیشتر بخوانید 


دلشاد در خصوص نشانه‌ها و علائم خونریزی خود به خودی بیان کرد: این خونریزی شامل خونریزی غیر قابل توضیح و بیش از حد در اثر بریدگی یا آسیب، یا بعد از عمل جراحی یا دندانپزشکی و خونریزی غیر معمول پس از واکسیناسیون است همچنین فرد دارای کبودی‌های متعدد بزرگ یا عمیق، درد، تورم یا خشکی مفاصل و درد هنگام حرکت مفاصل، وجود خون در ادرار یا مدفوع و خونریزی از بینی بدون علت شناخته شده است.

دلشاد بزرگترین عامل خطر برای هموفیلی را وجود این بیماری در یکی از اعضای خانواده عنوان کرد و گفت: در افراد مبتلا به هموفیلی یا دارای سابقه‌ی خانوادگی هموفیلی، می‌توان در دوران بارداری، هموفیلی در جنین را پس از هفته‌ی ۱۰ حاملگی تشخیص داد که چنین آزمایش‌هایی خطراتی را برای جنین ایجاد می‌کند بنابراین در مورد آن‌ها با پزشک خود صحبت کنید.

او  ادامه داد: آزمایش خون می‌تواند اطلاعاتی در مورد اینکه چقدر طول می‌کشد تا خون لخته شود، سطح و نوع فاکتور‌های انعقادی و کمبود فاکتور‌های انعقادی در دسترس پزشک قرار دهد بنابراین نتایج آزمایش خون می‌تواند نوع هموفیلی و شدت آن را شناسایی کند.

او شایع‌ترین نوع هموفیلی را نوع ارثی آن دانست و افزود: این نوع هموفیلی به دلیل نقص در یکی از ژن‌های فاکتور‌های انعقادی روی کروموزوم X ایجاد می‌شود.

دلشاد بیان داشت: اکثر زنان دارای ژن معیوب، صرفا حامل هستند و علائم یا نشانه‌های هموفیلی را تجربه نمی‌کنند و در صورت کاهش قابل توجه فاکتور‌های انعقادی می‌توانند علائم خونریزی را تجربه کنند با این حال حدود ۳۰ درصد از افراد مبتلا به هموفیلی هیچ گونه سابقه خانوادگی این اختلال را ندارند.

او  عنوان کرد: هموفیلی اکتسابی، نوع نادر هموفیلی است که به علت حمله سیستم ایمنی بدن به عوامل لخته کننده خون در شرایطی مانند بارداری، بیماری خود ایمنی، سرطان و مولتیپل اسکلروزیس رخ می‌دهد.

انتهای پیام/ه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.