به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،کیک بستنی یکی از خوشمزهترین دسرهای تابستانی است که البته در تمام فصلهای دیگر سال هم حسابی پرطرفدار است. برای درست کردن کیک بستنی هم میتوانید از انواع کیک اسفنجی کاکائویی یا ساده استفاده کنید و هم کیک شیفون یا حتی کیک یزدی و فنجانی و در مجموع هر نوع کیکی که میپسندید. انواع مختلف کیک بستنی موزی، شکلاتی، وانیلی، توت فرنگی و … مشهور و محبوب هستند.
طرز تهیه کیک بستنی مجلسی خانگی
برای درست کردن کیک بستنی خانگی ابتدا باید کیک اسفنجی با طعمهای مختلف مثلا کاکائویی یا ساده یا هر کیک دیگری که میپسندید مثلا کیک شیفون، کیک براونی یا کیک یزدی را درست کنید. برای درست کردن کیک اسفنجی ساده به این ترتیب عمل کنید:
طرز تهیه کیک اسفنجی ساده
مواد لازم:
کره: ۱۱۰ گرم یا ۱ پیمانه (کمی بیشتر برای چرب کردن قالب)
آرد همه منظوره: ۱ و نیم پیمانه
بیکینگ پودر: ۱/۲ قاشق غذاخوری
نمک: ۱/۴ قاشق چایخوری
شکر: کمی بیشتر از ۱/۲ پیمانه
تخم مرغ: ۲ عدد درشت و هم دمای محیط
عصاره وانیل: ۱/۲ قاشق غذاخوری
شیر کامل: کمی بیشتر از ۱/۲پیمانه
منظور از پیمانه در اینجا پیمانه شیرینیپزی است.
طرز تهیه:
مرحله اول
ابتدا فر را روشن کنید و روی دمای ۱۶۳ درجه سانتیگراد یا ۳۲۵ درجه فارنهایت تنظیم کنید تا گرم شود. دیوارهها و کف قالب کیک را با کره خوب چرب کنید (برای این مقدار مواد به یک قالب گرد با قطر ۲۳ سانتیمتر یا ۹ اینچی نیاز دارید که جز مشهورترین و پرکاربردترین قالبهای شیرینیپزی محسوب میشود).
کف قالب مقداری آرد بپاشید و قالب را به سطح کار بکوبید تا آردهای اضافی خارج شوند و فقط یک لایه بسیار نازک آرد در کف و دیوارههای قالب پخش شود و باقی بماند.
مرحله دوم
آرد کیک، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کنید. این ترکیب را دو بار الک کنید. در یک ظرف جداگانه کره نرم شده و شکر را با سرعت متوسط رو به بالا با همزن دستی یا برقی حدود ۳ دقیقه هم بزنید تا یک مایه یکدست و کرم رنگ و پفی تشکیل شود. تخم مرغها را یکی یکی به این ترکیب کرمی اضافه کنید و هر بار با دور تند هم بزنید تا با ترکیب مخلوط و یکدست شوند.
مرحله سوم
حالا ترکیب آرد را در سه مرحله به مایه کرمی اضافه کنید. هر بار ترکیب را در یک جهت و به آرامی هم بزنید. همزمان با آرد شیر یا خامه مخلوط شده با آب را هم اضافه کنید. ترتیب اضافه کردن آرد و شیر یا خامه باید به این صورت باشد: به ترتیب یک مرحله آرد و یک مرحله شیر تا اینکه کار با اضافه کردن آرد تمام شود. در پایان باید یک مایه کیک صاف و یکدست داشته باشید.
مرحله چهارم
مایه کیک را در قالب بریزید. میتوانید در قالب کیک کاغذ روغنی بگذارید. کیک را به مدت ۴۵ دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید تا بپزد و روی آن طلایی شود. در پایان پخت یک خلال دندان یا چنگال وسط کیک وسط کیک فرو کنید اگر مایه کیک به نوک خلال دندان چسبید وسط کیک هنوز خام است، ولی اگر نچسبید کیک پخته شده است. بعد از پخت کیک آن را از فر بیرون بیاورید و به مدت ۱۰ دقیقه صبر کنید تا کیک سرد شود.
سپس با نوک یک چاقوی تیز کیک را از لبههای قالب جدا کنید و روی سینی فلزی توری فر بگذارید تا حسابی خنک شود. کیک اسفنجی را بدون فر، در قابلمه و روی شعله ملایم گاز هم میتوانید درست کنید. در این صورت مواد مایه کیک اسفنجی ساده، شکلاتی یا وانیلی را در قابلمه بریزید و به مدت ۴۰ دقیقه روی شعله ملایم گاز بگذارید تا بپزد. در تمام طول پخت کیک درب قابلمه را برندارید که پف کیک نخوابد.
مرحله پنجم
برای درست کردن یک کیک بستنی کافی شاپی و فوری وقتی که کیک کاملا خنک شد روی کیک را با یک چاقوی تیز برش بزنید و به اصطلاح شکم کیک را با دقت و بدون اینکه به دیوارهها و کف کیک صدمه بزنید خالی کنید. برای خالی کردن کیک از قاشق استفاه کنید. میتوانید به جای این کار با یک چاقوی تیز کیک را از وسط به دو نیم دایره تقسیم کنید.
بستنی با طعم مورد علاقهتان را آماده کنید. میتوانید از بستنی بازاری استفاده کنید یا خودتان در منزل به راحتی بستنی درست کنید.
اجازه دهید بستنی فقط کمی از سردی بیفتد. بستنی را میتوانید با میوههای مورد علاقه خود مخلوط کنید. سپس بستنی را در قسمتی از کیک که خالی کردهاید بریزید. مراقب باشید بستنی خیلی نرم نشود. سپس کیک بستنی را با یک سلفون بپوشانید و به مدت ۲ ساعت در فریزر بگذارید تا خوب خودش را بگیرد. در این فاصله گاناش روی کیک بستنی را آماده کنید. گاناش کیک بستنی اختیاری است مقداری شکلات سفید یا شکلات قهوهای را با مقداری خامه صبحانه که روی حرارت داغ شده بریزید و با هم مخلوط کنید.
وقتی کیک بستنی خانگی حسابی خودش را گرفت، گاناش خنک شده را هم روی آن بریزید. سپس دوباره به مدت ۳۰ دقیقه کیک بستنی را داخل فریزر بگذارید تا سرد شود. کیک بستنی را حتی به عنوان کیک تولد در فصل تابستان هم میتوانید درست کنید.
میتوانید کیک بستنی را به صورت سادهتر هم درست کنید. روی کیک اسفنجی یا هر کیک دیگری را با بستنی بپوشانید و در فریزر بگذارید تا خودش را بگیرد و حسابی سفت شود. اگر هم میخواهید چند لایه بستنی روی پایه کیک بستنی بگذارید، هر بار که یک لایه بستنی روی کیک میکشید باید به مدت ۳۰ دقیقه آن را در فریزر بگذارید تا لایه زیرین بستنی سفت شود و لایه بعدی را اضافه کنید.
کیک بستنی را به صورت یخچالی و مثل چیز کیک هم میتوانید درست کنید. در این صورت به جای پایه کیک از پایه بیسکویتی مثل چیزکیک یخچالی استفاده کنید و به جای خامه روی آن را با بستنی و ژله یا فقط با بستنی پر کنید.
یک روش دیگر این است که یک کیک اسفنجی دو طبقه درست کنید و بستنی را بین دو قالب کیک بگذارید.
بیشتر بخوانید
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/