درباره مفهوم و کاربرد تابلوهای راهنمایی و رانندگی بیشتر بدانید.

به گزارش خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، تابلو‌های راهنمایی و رانندگی یکی از علائم بسیار مهم در هنگام رانندگی هست که در این گزارش قصد داریم درباره این تابلو‌ها و نحوه کارکردشان توضیحاتی دهیم.

تابلو‌های راهنمایی و رانندگی به ۳ دسته، تابلو‌های بازدارنده یا انتظامی، تابلو‌های هشدار دهنده یا اخطاری و تابلو‌های آگاهی دهنده یا اخباری تقسیم می‌شوند.

تابلو‌های بازدارنده یا همان انتظامی بیشتر به شکل دایره‌ای با نوار قرمز رنگ در حاشیه است که نوع ممنوعیت‌ها را به وسیله علامت‌ها نشان میدهند. البته تابلو‌های بازدارنده، تابلو‌های ایست و... به خاطر اهمیت و دقت رانندگان وسایل نقلیه، به صورت هشتی با زمینه کاملا قرمز هستند.

گفتنی است؛ راس تابلو‌های رعایت حق تقدم نیز به سمت پایین هستند.

تابلو‌های هشدار دهنده یا اخطاری بیشتر به صورت مثلثی شکل با نوار‌های قرمز رنگ و زمینه سفید هستند که یک راس آن‌ها به سمت بالا و ۲ راس دیگر به سمت پایین هستند.

در داخل تابلو‌های هشدار دهنده یا اخطاری نوع خطر به وسیله علائمی خاص با رنگ مشکی نمایش داده می‌شوند.

تابلو‌های آگاهی دهنده یا اخباری نیز به تابلو‌هایی میگویند که دارای توصیه‌های عمومی هستند و در رنگ های سفید، سبز، قهوه‌ای، زرد، آبی و به شکل‌های مثلث، دایره، مستطیل، مربع و یا ۵ ضلعی به تناسب نیاز نصب می‌شوند و پیام را به صورت تصویر یا نوشته نشان می‌دهند.

گفتنی است؛ تابلو‌های آگاهی دهنده یا اخباری به ۲ دسته آگاهی دهنده دستوری و آگاهی دهنده غیر دستوری تقسیم می‌شوند.

تبعیت از تابلو‌های آگاهی دهنده دستوری الزامی است و در صورتی که رانندگان وسایل نقلیه به آن توجه نکنند، مرتکب خلاف و نقص قانون می‌شوند.

تابلو‌های آگاهی دهنده غیر دستوری نیز تابلو‌هایی هستند که رانندگان را جهت دسترسی به مسیر مورد نیاز و یا سایر احتیاجات دیگر راهنمایی میکنند.


بیشتر بخوانید؛


رنگ‌ها نیز در علائم عبور و مرور معنا و مفهوم خاصی دارند که در ادامه گزارش درباره معنا و مفهوم آن بیشتر توضیح می‌دهیم.

رنگ‌ها به ۷ دسته تقسیم می‌شوند و معنای رنگ قرمز منع کننده یا ایست، رنگ سبز حرکات مجاز و راهنمای مسیر در بزرگراه‌ها و اماکن مذهبی، رنگ آبی راهنمای خدمات، حرکت مجاز، علائم اخباری و راهنمای مسیر در بزرگراه‌ها و رنگ زرد نیز مفهوم هشدار‌های عمومی و هشدار برای انجام عملیات ساختمانی و یا تعمیر و نگهداری هست.

گفتنی است؛ رنگ نارنجی در علائم عبور و مرور به معنای راهنما برای مناطق اداری، آموزشی و خدماتی، رنگ قهوه‌ای راهنما برای مناطق تفریحی، فرهنگی و گردشگری و رنگ سیاه و سفید علامت دستوری و راهنمای مسیر در سایر راه‌ها است.

همانطور که گفته شد، اشکال نیز در علائم عبور و مرور مفهوم متفاوتی دارند که به ۹ شکل تقسیم بندی شده‌اند.

شکل ۸ گوشه صرفا برای تابلو‌های ایست، مستطیل افقی برای تابلو‌های راهنما و هشدار برای خطرات ناشی از تعمیر و نگهداری، مثلث متساوی الاضلاع نشسته بر روی یک راس برای رعایت حق تقدم و مستطیل قائم نیز برای تابلو‌های دستوری و خدمات معنا و مفهوم دارند.

گفتنی است؛ شکل مستطیل پرچمی برای علائم راه‌ها، لوزی یا همان مربع نشسته روی یک راس برای شروع و پایان حق تقدم مسیر، ۵ گوشه با نقطه راس فوقانی علائم هشدار برای مدرسه و دبیرستان، دایره علامت دستوری، بازدارنده و مثلث متساوی الاضلاع علامت هشدار دهنده برای خطر هست که معمولا کاربرد دارند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۰۷ ۱۰ مرداد ۱۳۹۹
کاشکی شکل هم داشت
آخرین اخبار