به عقیده کارشناسان، اینستاگرام به ترویج «مصرف‌گرایی» و «مدگرایی» بویژه در بین نوجوانان و جوانان منجر شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  این روزها اینستاگرام پر شده از صفحات خوش‌رنگ و لعابی که ممکن است تماشای هر کدام از آنها، ساعت‌ها وقت شما را بگیرد؛ از صفحات سلبریتی‌ها گرفته تا بلاگرهایی که در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کنند.

اینستاگرام به عنوان پرمخاطب‌ترین شبکه‌ مجازی در سراسر دنیا، تأثیر قابل توجهی بر فرهنگ جوامع داشته و به آرامی در حال تغییر سبک زندگی در بین افراد سطوح مختلف جامعه است. جلوه‌های بصری در اینستاگرام یکی از دلایل اصلی محبوبیت این شبکه اجتماعی است و روزانه اطلاعات زیادی در قالب عکس و ویدئو در این فضا مبادله می‌شود؛ از اطلاعات خصوصی افراد مشهور و عادی گرفته تا آموزش خانه‌داری، آشپزی، خودآرایی، دیزاین مو و ناخن، مدل‌های لباس و... و. فعالیت در این شبکه اجتماعی اما باعث تغییراتی در سبک زندگی جامعه امروزی شده که در این گزارش تلاش کرده‌ایم به بخش‌هایی از آن بپردازیم.

این روزها افراد زیادی با عنوان بلاگر، کسب‌وکاری برای خود راه انداخته‌اند و از طریق خدمات ریز و درشتی که به مخاطبان ارائه می‌دهند یا تبلیغات برای اسپانسرهای خرد و کلان، درآمدزایی می‌کنند. البته در کنار این بلاگرها، هستند افرادی که به واسطه داشتن حامی مالی، فعالیت خود را توسعه داده‌اند.

با یک جست‌وجوی ساده در اینترنت براحتی می‌توان با موضوعاتی که در اینستاگرام بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد، آشنا شد. در این میان «بیوتی بلاگر» ها و صفحات مد و استایل جایگاه ویژه‌ای دارند و گاهی اوقات تعداد دنبال‌کنندگان این صفحات به چند میلیون نفر هم می‌رسد.

فرقی نمی‌کند شما وارد کدام یک از این صفحات شوید؛ با یک بار کلیک روی موضوع، صفحه جست‌وجوی شما در مراحل بعدی پیشنهادهای مشابه و جذاب‌تری برای‌تان ارائه خواهد کرد و شاید کم‌کم با دیدن این صفحات شما هم به فکر تغییر مد و استایل خود بیفتید؛ استایل‌هایی که با فرهنگ ایرانی- اسلامی قرابتی ندارد و بیشتر سبک زندگی غربی از دریچه اینستاگرام را ترویج می‌کند؛ آن هم بدون هیچ‌ نظارت و پیگیری جدی! استفاده از مدل‌های بی‌حجاب با تقلید از فرهنگ اروپایی و غربی در فضای اینستاگرام چه در حوزه مد و لباس و چه در حوزه آرایش و زیبایی، این روزها دیگر عادی شده و صاحبان برندهای مختلف برای توسعه کسب‌وکار خود به این روش رو آورده‌اند؛ موضوعی که باعث جابه‌جایی نظام ارزشی در جامعه شده و بتدریج در حال تغییر فرهنگ جامعه است.

* فرار از قانون برای ولنگاری بیشتر

الهه عبدی از طراحانی است که در اینستاگرام فعالیت دارد. او تئاتر خوانده اما ۲ سالی می‌شود کار طراحی لباس انجام می‌دهد. الهه پیش از این در تهران مشغول فعالیت بود، حالا اما برای توسعه کسب‌وکارش به کاشان آمده است؛ شهری که به گفته خودش در زمینه مد پایدار موفقیت‌های زیادی برای برند او به همراه داشته است.

او این روزها با استفاده از الیاف طبیعی و رنگرزی سنتی کاشان لباس‌هایی ترکیبی از سنت ایران و افغانستان را با برند خودش تولید کرده و از طریق صفحه‌ای که در اینستاگرام دارد، به نقاط مختلف کشور ارسال می‌کند.

عبدی در گفت‌وگو با خبرنگار ما می‌گوید: «برای تولید لباس‌های سنتی از خانم‌های مهاجر افغان کمک می‌گیرم؛ به این صورت که لباس ساده‌ای را که تولید کرده‌ایم به آنها می‌دهم و آنها با سلیقه شخصی خودشان طرح رنگ را انتخاب کرده و گلدوزی می‌کنند».

این طراح لباس از مدل‌های خانم با حجاب‌های نامتعارف برای تبلیغاتش استفاده می‌کند و با انتشار عکس‌های مختلف آنها در اینستاگرام به دنبال جذب مشتری است. او فعلا فقط فروش اینترنتی دارد اما با همراهی گروهی از همکارانش یکی از تیمچه‌های قدیمی کاشان را مرمت کرده‌اند تا استودیوی محل کار و فروش حضوری هم داشته باشند و این درحالی است که وی تاکنون برای ثبت برند لباس خود اقدام نکرده است.

عبدی در این باره توضیح می‌هد: «در فضای مجازی هر چه تبلیغات بیشتر و پررنگ‌تر باشد فروش هم بالاتر می‌رود و کارها بیشتر دیده می‌شود. برند ما از اول روی پای خودش ایستاده؛ آن را ثبت نکردم، چون به نظرم ضرورتی برای این کار وجود نداشت. راستش را بخواهید نگران پروسه اداری هم بودم، چون با فعالیتی که در فضای مجازی دارم، قطعا برای ثبت برند با مشکلاتی مواجه می‌شوم».

* نابسامانی حوزه مد و لباس

فعالیت غیرقانونی در حوزه مد و لباس با برندهایی که صاحبان‌شان ناشناخته هستند در کنار عرضه پوشاک قاچاق در فضای مجازی  موضوعی است که اعتراض دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور را هم برانگیخته است.

کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور سال ۱۳۸۵ با مصوبه مجلس شورای اسلامی تشکیل شد و برای اینکه این کارگروه در ترویج فرهنگ ایرانی- اسلامی موفق عمل کند، سازمان‌ها و نهادهای مختلفی از جمله وزارت آموزش‌وپرورش، صداوسیما، وزارت صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف و... موظف شدند برای رسیدن به این هدف، همکاری‌های لازم داشته باشند.

«سیده‌مرضیه شفاپور» در این باره تأکید می‌کند: «مد و لباس حوزه‌ای است که از همه طرف مورد هجمه قرار می‌گیرد و کسی هم حمایتی از آن نمی‌کند. پوشش و لباس جزو نیازهای اصلی انسان محسوب می‌شود اما یک بعد فرهنگی هم دارد که بسیار حائز اهمیت است».

او با تأکید بر اینکه در حال حاضر نابسامانی‌های زیادی در این حوزه وجود دارد و این موضوع به فعالیت در فضای مجازی هم کشیده شده، خاطرنشان می‌کند: «افراد مختلفی به عنوان بلاگر در حوزه مد و لباس فعالیت می‌کنند که شامل طراحان لباس، مدل‌ها و... هستند.

البته من اسم اینها را بلاگر نمی‌گذارم! این افراد تاثیرگذاران فضای مجازی هستند که فارغ از اینکه مورد وثوق ما باشند یا نه، در این فضا فعالیت می‌کنند و تاثیرگذاری زیادی هم در جامعه دارند. حالا اینکه بتوانیم از ظرفیت این تاثیرگذاران فضای مجازی در چارچوب قانون بهره گرفته و از این ظرفیت در راستای توسعه و ترویج فرهنگ ایرانی- اسلامی استفاده کنیم، بستگی به توان خودمان دارد».

* درآمدهای چند ده میلیونی از فروش برهنگی!

به نظر می‌رسد اصطلاح «تأثیرگذاران» فضای مجازی مناسب‌ترین تعبیر برای فعالان این حوزه باشد، زیرا ارائه تصویری از زندگی روزمره کاربران در کنار استفاده از سبک مد و استایل‌های جدید، باعث شده انتظارات مردم از سبک زندگی خود و آنچه در زندگی به آن دسترسی دارند افزایش یابد.


بیشتربخوانید


به عقیده کارشناسان، اینستاگرام به ترویج «مصرف‌گرایی» و «مدگرایی» بویژه در بین نوجوانان و جوانان منجر شده و نسل جوان به دلیل زمان زیادی که در فضای مجازی سپری می‌کنند، بیشترین تأثیرپذیری را از سبک زندگی در اینستاگرام دارند. مردم اما از چرخه مالی‌ای که در زیر پوسته اینستاگرام برای این بلاگرها وجود دارد خبر ندارند.

مریم مدلی است که ۱۰۰هزار دنبال‌کننده و ماهانه بیش از ۱۰۰ میلیون درآمد دارد. او می‌گوید بخشی از درآمدش حاصل مدل شدن برای برندهایی است که لباس‌شان را از طریق اینستاگرام عرضه می‌کنند و بخشی دیگر نیز محصول تبلیغاتی است که می‌گیرد و منتشر می‌کند. به یکی از این بلاگرها در دایرکت پیام می‌دهم و قیمت تبلیغات را می‌پرسم: «استوری: ۱ میلیون، پست: ۲ میلیون».

آنها اما درآمدشان برای عرضه چیست؟ لباس‌ها و استایل‌های پوششی که جز هنجارشکنی و قبح‌زدایی کارکرد دیگری ندارند. غرق شدن در سبک و سیاق زندگی مجازی و تأثیر انواع اطلاعات، تصاویر و محتوای غربی هنجارشکنانه و نامتعارف، باعث شده نسل جوان از زندگی واقعی فاصله بگیرد و حالا فعالیت آزاد صفحات مد و استایل هم امکان دسترسی آسان به پوشاک و مدهای نامتعارف را فراهم کرده است؛ موضوعی که شفاپور هم به آن اشاره می‌کند و با تأکید بر مشکلات مختلفی که در حوزه مد و لباس وجود دارد، قاچاق پوشاک و هجمه‌های فرهنگی را که از این طریق به کشور وارد می‌شود، یکی از آسیب‌های بزرگ این بخش عنوان کرده و می‌گوید: «از یک طرف عرضه پوشاک قاچاق در سایت‌های اینترنتی و فضای مجازی مشکلات زیادی به وجود آورده و از طرف دیگر بسیاری از برندها و طراحان لباس فکر می‌کنند اگر تحت نظارت کارگروه ساماندهی مد و لباس قرار بگیرند دچار محدودیت می‌شوند اما وقتی داریم می‌گوییم قانونمند شوید، منظورمان ایجاد محدودیت نیست».

شفاپور تصریح می‌کند: «باید این را به خاطر داشته باشیم که فعالیت‌های حوزه مد و لباس در فضای مجازی با جدیت دنبال می‌شود و اگر برندهایی به صورت غیرقانونی فعالیت داشته باشند، دیر یا زود توسط مراجع قانونی پیگیری شده و صفحات آنها مسدود می‌شود؛ پس بهتر است صاحبان برندها و طراحان به دنبال گرفتن مجوزهای لازم باشند.

البته باید ابتدا مزایای فعالیت در بستر قانون برای فعالان این حوزه تشریح شود، برای همین به دنبال گرفتن مجوزهای لازم برای تشکیل جلسه با تأثیرگذاران این حوزه در بخش‌های مختلف هستیم. در گذشته هم در جشنواره‌های مختلف از برخی برندهایی که در فضای مجازی فعالیت غیرقانونی داشتند برای حضور در مراسم‌های رسمی دعوت کردیم و اکثر آنها بعد از حضور در فضای حقیقی به دنبال گرفتن مجوزهای لازم بودند».

این کار مزایای زیادی هم برای صاحبان برندها دارد؛ برای مثال مالکیت معنوی آثارشان ثبت شده و کد شیما دریافت می‌کنند، علاوه بر این از مالیات هم معاف شده و می‌توانند در کنار فعالیت در فضای مجازی، در فضای حقیقی و رویدادهای مهم ملی و بین‌المللی هم حضور داشته باشند.

* چرخه بزرگ اقتصادی صنعت مد و لباس

عکاسی مدلینگ یکی دیگر از موضوعاتی است که در این حوزه مورد توجه قرار گرفته و کاربران عادی در کنار فعالان این حوزه به انتشار عکس‌های مختلف می‌پردازند و به نظر می‌رسد این روزها اینستاگرام همه را به مدل تبدیل کرده است و البته برای بعضی‌ها سود خوبی هم دارد!

پژمان یکی از عکاسانی است که در زمینه عکاسی مدلینگ فعالیت دارد. او در گفت‌وگو با  خبرنگار ما می‌گوید: تعرفه عکاس‌های مدلینگ متفاوت است، از ۱۰ هزار تومان داریم تا ۱۰۰ و ۱۵۰ هزار تومان. بعضی‌ها برای صفحه شخصی‌شان عکس می‌گیرند و بعضی‌ها هم برای کسب‌وکاری که دارند. گاهی با سالن‌های زیبایی برای عکاسی از مدل‌های عروس به صورت پروژه‌ای قرارداد می‌بندیم که هزینه مدل بر عهده خودشان است.

او نمونه کارها را در صفحه شخصی اینستاگرامش که بیش از ۱۱۰ هزار دنبال‌کننده دارد هم منتشر کرده و درباره اینکه بیشتر عکس‌ها برخلاف قوانین و فرهنگ جامعه هستند، توضیح می‌دهد: «بالاخره ما هم از این راه درآمد کسب می‌کنیم، تا به حال هم مشکلی پیش نیامده و کسی هم معترض نشده است». او البته می‌گوید جزو کم‌درآمدهاست و افرادی که استودیو و امکانات خوبی دارند، درآمدهای بالایی از عکاسی مدلینگ کسب می‌کنند.

با وجود بی‌قیدی‌ که این عکاس به آن معترف است، اردیبهشت‌ماه امسال بود که معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا با تأکید بر ناهنجاری‌های برخی کاربران در فضای مجازی، اعلام کرد: «کشف حجاب در فضای مجازی به علت اینکه در زیرمجموعه ناهنجاری‌ها قرار می‌گیرد، تخلف محسوب می‌شود».

بر اساس تأکید این مقام انتظامی، در فضای مجازی هیچ تفاوتی میان افراد پرطرفدار و افرادی که فالوئرهای کمتری دارند، وجود ندارد. هر شخصی که در فضای مجازی مرتکب تخلف شود و موارد فوق را رعایت نکند به عنوان مجرم شناخته خواهد شد.

«طراح‌ها» و «مزون‌دارها»، «سرمایه‌گذاران»، «استایلیت‌ها»، «مدل‌ها»، «استودیوها و عکاس‌های مدلینگ» و حتی «مانکن‌های خیابانی» حالا یک صنعت اقتصادی یکپارچه و زنجیره‌ای پرسود را تشکیل می‌دهند که درآمد خود را از ایجاد ناهنجاری و قبح‌شکنی در جامعه کسب می‌کنند و اینستاگرام بستری است که آنها با دیده شدن در آن کار خود را توسعه می‌دهند.

منبع: روزنامه وطن امروز

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۶ ۰۹ مرداد ۱۳۹۹
هرکسی خودش حق انتخاب داره.لا اکراه فدین
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۲:۲۱ ۱۰ مرداد ۱۳۹۹
به شرطی که مغایر با احکام و اصول دین نباشه! افتاد؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۴ ۰۹ مرداد ۱۳۹۹
عکس ساشا سبحانی کمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۱ ۰۹ مرداد ۱۳۹۹
عکس حسن ریوندی کمه تو تصویر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۱ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
همه بدبختیها زیره سره نظام سرمایه داری برای مصرف هر چه بیشتر کالاهای تولید خودشون هست.
از نگهداری سگ و گربه تا همجنس بازی و لوازم و آلات و ادواتی که استفاده می کنند .برای پول بیشتر.
از مصرف مواد مخدر گرفته تا سقط جنین.
میدونید دوستان انسانیت خرج نداره.برای همین سرکوب میشه. ازش نمیشه پول درآورد
.ولی از قتل و کشتار ،همجنسبازی و زنا و مشروبات الکلی و مصرف مواد توش پول هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۴ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
این اینستا مسخره رو فیلتر کنین
کمتر از یکماه همه میان بیرون(چون مثل تلگرام نیست و برپایه مدیا هست اینترنت هزینش زیاد میوفته با فیلتر شکن)
Iran (Islamic Republic of)
Masood
۲۲:۰۹ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
اعدم کنین عالی میشه نکنین به چهارتاشون شلاق تو ملا عام بزنین ببین چی میشه آفتابه کن سرشون مثل ارازل و اوباش تو خیابون ببین چطور میشه
Canada
ناشناس
۲۲:۰۴ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
این فرصت طلب ها از حماقت بعضی
ملت سود میبرند
دنبال شون نکنید تا بیماری روانی دیده شدن و
الکی پول بدست اوردن شون معالجه شود
به این سادگی
حیف وقت گران بها و عمر کوتاه نیست که
با دنبال کردن این هزار چهرها و افتاب پرستان
هدر دهید .واقعا که
Sweden
ناشناس
۲۱:۳۵ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
البته من متوجه شدم خانمهای بیشماری از ایران در دنیای مجازی و بیشتر در فیس بوک ب عنوان متخصص تب سنتی مشتری در اروپا پیدا میکنند برای فروش چای و مواد دیگر گیاهی روی اوردن و کاسبی راه انداختن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۹ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
ایرانیا ظرفیت استفاده از هیچ چیزی رو ندارند
توی کشور ترکیه دیگه مثل سابق ویزا به ایرانی های نمیدن فقط بخاطره یه عده ایرانی بی فرهنگ که توی ترکیه دعوا و بی نظمی هرج و مرج راه انداختن ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۴ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
کریم پور که خوبه بنظرم البته خیلی وقت پیجش نرفتم ولی تا حالا چیز بدی ندیدم که عکسش اون بالاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۱ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
اینا باید اعدام بشن. البته با صندلی الکتریکی
Iran (Islamic Republic of)
به یاد شهیدان و شهید اهل قلم آوینی
۱۸:۱۱ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
با سلام وقت بخیر
لطفا در مورد این اپ جدید لایکی Likee که تحت پوشش نرم افزار عکس و پس زمینه چت داره کودکان و نوجوانان ایران (و بسیاری از نقاط جهان) رو در خطر تجاوز و سوء استفاده و ... با جذابیت های مصنوعی و بدون نظارت قرار میده !!
این هشداری است که جامعه دلسوزی در کشور اخیرا در موردش صحبت کرده اند و نیاز است قبل از اینکه فردا روزی به علت حجم گسترده کاربران کشور قادر به مسدود سازی نباشد و مسئولان وقت به علت منافع شخصی یا حزبی سعی در بالا نگه داشتن آن بر علیه منافع ملی شوند، بهتر است تا داستان تلگرام دیگری شروع نشده آنهم در سطح کودکان امروز پیشگیری شود تا فردا نارضایتی معدودی امروز جهت عدم دسترسی بهتر از اغتشاش و مشکلات جدی در آینده برای کل کشور و افراد آن است
امیدواریم این مورد را به صورت جدی در دستور کار خبرگزاری محترم قرار بدهید
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۸:۰۰ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
این ها بدن .چرا مردم فالو میکنن ؟
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۱۷:۳۸ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
بعد جالبه اینها که این کارا رو میکنن و یک جامعه رو به خطر میندازن کسی بهشون گیر نمیده،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۵ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
متاسفم برای افرادی که ارزش قاعلند برای این دلقک‌های بی هنر و خودنما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۶ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
یعنی یه خبرنگار یه مدیر سایت اینجا نیست صدای مردم رو به گوش مسولین برسونه ، خانواده ها داره از هم میپاشه ، لباس ها دارن اندام نما میشه ، اینستا رو فیلتر کنید سرجدتون فیلترش کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۹ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
بیکاری بیکاری بیکاری
و فرهنگ استفاده از اینترنت
United States of America
محمد
۱۵:۰۸ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
عزیز من فقط و فقط اعدام اقا. . .فقط
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۸ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
*عااالی عااالی عاااالی*
حتما بخونید و برای بقیه هم ارسال کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۳ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
دنیا جهان‌بخت را اعدام کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۶ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
متاسفم برای مسئولان و مردم
Iran (Islamic Republic of)
سید علی
۱۳:۴۸ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
با سلام و عرض ادب ؛ اگر دو نفر از این شیادان که با ذهم و فکر جوانان مردم بازی می کنند اعدام شوند آنگاه حساب کار دست همه خواهد آمد / از قوه محترم قضاییه انتظار پیگیری قاطع و دستور اجرای حکم بازدارنده و محکم را داریم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۴ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
ساده لوحی ،کج فهمی ، بیکاری و .... باعث ایجاد چنین فضای شده متاسفانه عده ای هم استفاده می کنند و پیروز مالی میدان میشوند
Germany
ناشناس
۲۲:۳۴ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
اقا دارن گوشی موبایل جایزه میدن
مسئولین کجا مردن ؟؟؟
فضای فرهنگی بی جان کشور هم داره با اینیستا از بین میره
خدا قوت مسئولین به درد نخور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۴ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
دوتاش اعدام کنید تا باقیه حساب کار دستشون بیاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۰ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
چه ساده حرف از اعدام میزنید
ببخشید ولی اعدام یک اسباب بازی نیست بخوای بخری
اینا کسی رو مجبور نکردن دنبالشون کنه
من یکی اخبارشون رو پیگیری نمیکنم پس چجوری میخوان روم تاثیر بزارن یا مثلا سرم کلاه بزارن فلان برند یا کالا رو بخرم
یک ذره منطق لطفا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۲ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
برای هر چیزی که اعدام نمیکنن .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۵ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
من هم موافقم
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۹:۴۹ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
به چه جرمی اعدام کنند
Iran (Islamic Republic of)
حبیب
۲۰:۲۵ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
فقط منتظر حکم شما بودند جناب قاضی القضات !
Germany
ناشناس
۲۲:۳۵ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
اعدام هم درست نمیکنه
هر چند مجازات اعدام منفور و درست نیست
پایه خراب شده
باید از اساس درست کرد
وقتی بیکاری باشه
همه میرن سمت این کارها
دارن گوشی موبایل جایزه میدن
من گوشی نمیتونم بخرم
اون وقت پزشکان دارن گوشی جایزه میدن
گوشی 20 میلیونی !!!
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۲۲:۵۳ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
چشم جناب قاضی حکم شما مورد تایید است
Iran (Islamic Republic of)
وحید
۰۲:۳۵ ۰۹ مرداد ۱۳۹۹
یعنی امر شما قطعیست جناب خیالتان راحت حتما نظر شما بررسی میشه وقابل قدر است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۳ ۱۰ مرداد ۱۳۹۹
میشه انقد حرف از اعدام نزنید. مگه الکیه. حرف الکی نزنید