به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،فرامز افشانی مدیر جهاد کشاورزی تبریز در جلسه کارگروه کشاورزی شهرستان تبریز، اظهار کرد: تبریز به عنوان قطب صنعتی استان، به عنوان یکی از شهرستانهای فعال در بخش کشاورزی استان نیز جایگاه خاصی دارد.
او افزود: ۷۵ روستا در سطح این شهرستان با جمعیت بالغ بر ۱۵۰ هزار نفر وجود دارد و ۲۲ هزار نفر از جمعیت این شهرستان، بهره بردار کشاورز هستند.
او در خصوص وضعیت اراضی زیر کشت تبریز، تشریح کرد: ۱۱۰ هکتار مرتع، ۳۶۰۰ هکتار باغ و ۴۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی در تبریز وجود دارد که ۲۲ هزار هکتار اراضی دیم و ۲۲ هزار هکتار نیز اراضی آبی را شامل میشود.
مدیر جهاد کشاورزی تبریز از وجود ۸۱ واحد گلخانه به مساحت ۲۹ هکتار در تبریز خبر داد و افزود: ۲۶ واحد پرورش مرغ گوشتی، ۲۲ واحد پرورش مرغ تخمگذار، ۶۲ واحد دامی صنعتی و ۴۹۳ واحد دامی سنتی در سطح این شهرستان فعالیت میکنند.
افشانی با اشاره به تولید ۱۱۰۰ تن عسل در این شهرستان، اظهار کرد: تعداد ۸۰ هزار کلنی مدرن و نزدیک به ۴۵۰۰ کلنی بومی در سطح شهرستان تبریز عسل تولید میکنند که از این لحاظ رتبه سوم استان را داریم.
او ادامه داد: ۸۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت گندم آبی، ۴۰۰۰ هکتار سطح زیر کشت گندم دیم، ۲۰۰۰ هکتار سطح زیر کشت کلزا و ۲۰۰۰ هکتار سطح زیر کشت سبزی و صیفی در تبریز است؛ همچنین سالانه ۳۴۰۰ تن گوشت قرمز، ۳۱۴ تن گوشت سفید و ۴۸ هزار تن ذرت علوفهای در این شهرستان تولید میشود.
او با اشاره به تولید ۱۱ هزار و ۲۰۴ عدد تخم مرغ در شهرستان تبریز، گفت: تبریز دارای رتبه اول تولید تخم مرغ در استان است؛ همچنین در تولید شیر خام دارای رتبه دوم استان، با تولید ۲۷ هزار و ۸۰۰ تن گندم رتبه اول استان را دارد و با وجود ۲۲۰ واحد صنایع تبدیلی کشاورزی رتبه اول استان را به خود اختصاص داده است.
مدیر جهاد کشاورزی تبریز افزود: امسال در تولید کلزا با مشکل بادزدگی و کمبود آب مواجه بودیم که باعث شد تولید این محصول در تبریز که رتبه اول سطح زیر کشت استان را دارد، کاهش یابد و ۵۰ درصد نیاز تامین شود.
افشانی گفت: در بخش زراعت تبریز، تعاونی سبزی و صیفی کاران تکمیل شده است؛ ۳۱۷۸ تن انواع کود، ۴۵ دستگاه تراکتور، دو دستگاه کمباین و ۷۵ دستگاه ادوات دنباله رو کشاورزی در بین بهره برداران بخش زراعت توزیع شده است.
او از وجود ۲۹ هکتار گلخانه در شهرستان تبریز خبر داد و افزود: طی یک سال گذشته به ۵۲ واحد گلخانه با مساحت ۲۹ هکتار مجور احداث داده شده است.
او با بیان اینکه در بخش آب و خاک، با اعتبار پنج میلیون تومان پروژه مرمت قناتها انجام گرفته است، گفت: همچنین ۵۰۰ هکتار از مزارع تبریز مجهز به آبیاری تحت فشار بوده که امسال مقرر شده تا ۱۲۰۰ هکتار نیز به این نوع سیستم آبیاری مجهز شود.
مدیر جهاد کشاورزی تبریز از توزیع حدود ۳۷ هزار تن نهاده دامی بین دامداران خبر داد و گفت: ۳۷۰۰ راس گاو در سال گذشته اصلاح نژاد شده و در ایام کرونایی با وجود تعطیلیها برای ۴۰۰۰ بهره بردار کلاسهای ترویجی برگزار شده است.
افشانی با تاکید بر اینکه ایجاد پایانه گل و گیاه در تبریز بسیار ضروری است، متذکر شد: با احداث این پایانه تمامی تولیدات گل و گیاه در سطح استان در یک محل مشخص جمع شده و منبع مهمی برای بخش گیاهی استان خواهد بود.
او همچنین احداث شهرک گلخانهای، شهرک شیلات و بازارچه مدرن سبزی و صیفی را از اولویتهای بخش کشاورزی شهرستان تبریز شمرد و اظهار کرد: دشت تبریز با مساحت ۱۳۰ هزار هکتار ظرفیت بسیار مهمی برای پرورش سبزی و صیفی و ایجاد کشت و صنعت در استان محسوب میشود.
او ادامه داد: منطقه باسمنج اکنون به دلیل ویلاسازی و ساخت و سازهای غیرمجاز وضعیت بسیار نامناسبی دارد، از این رو باید به منطقه گردشگری تبدیل شود.
انتهای پیام/