آسیب دوران کودکی یک مشکل بزرگ در همه جوامع است که شامل همه کودکان می‌شود و پیامد‌های متفاوتی دارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، لیلا رازقیان روانپزشک و رئیس بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری شیراز اظهار کرد: آسیب دوران کودکی یک مشکل بزرگ در همه جوامع است که شامل همه کودکان از هر نژاد، طبقه اجتماعی، در سنین مختلف از نوزادی تا نوجوانی می‌شود و پیامد‌های متفاوتی دارد.

او ادامه داد: آسیب‌های دوران کودکی شامل هر گونه بدرفتاری با کودک مانند غفلت از کودک، آزار جسمی و جنسی، بی توجهی در ابعاد مختلف، خشونت خانوادگی و محرومیت‌های احساسی می‌شوند.

روانپزشک و رئیس بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری شیراز تصریح کرد: کودکان به دلیل اینکه ادراک کامل و صحیح از دنیای پیرامون خود ندارند، نسبت به آسیب‌های روانی حساس‌تر هستند.

لیلا رازقیان اضافه کرد: خانواده‌های آسیب زا در هر برهه از تاریخ وجود داشته اند، خانواده ناسالم شامل خانواده‌ای است که نمی‌تواند نیاز‌های تکاملی کودک را تامین کند و برای حل مسائل و تعارض‌های خود دچار مشکل هستند.

او بیان کرد: از خصوصیات این نوع خانواده‌ها خلاء صمیمی، مرز‌های نامشخص، فدا شدن نیاز‌های فردی و مشکلات اجتماعی مانند اعتیاد و جرم است.

رئیس بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری شیراز افزود: هر خانواده در طول زندگی دچار مشکلات و بحران می‌شود و این بحران‌ها می‌تواند شامل شرایط اجتماعی، وضعیت اقتصادی نامناسب، بیماری‌ها و حوادت غیرمنتظره باشد که در چنین شرایطی کودکان به عنوان اعضای کم توان آسیب بیشتری می‌بینند.

او گفت: مطالعات بسیاری ارتباط بین آسیب دوران کودکی و افزایش رفتار‌های پرخطر و گرایش به انحرافات اجتماعی را تایید کرده اند، برای مثال بین سوء استفاده جنسی در دوران کودکی و اقدام به خودکشی در بزرگسالی ارتباط معناداری وجود دارد.

لیلا رازقیان بیان کرد: سوء استفاده جنسی شامل ایجاد جراحت عمومی به کودک زیر ۱۸ سال است و فرد بزرگسال به کودک القا می‌کند که او موجودی حقیر و بی ارزش و معیوب است.

او اظهار کرد: غفلت جسمی نیز به اعمالی اشاره دارد که نسبت به کودک از لحاظ امنیت، تحصیلات، پوشاک، سرپناه و تغذیه غفلت شود.

این روانپزشک با بیان اینکه غفلت هیجانی شامل کوتاهی در فراهم کردن نیاز‌های عاطفی کودک است، تصریح کرد: آسیب‌های دوران کودکی بر مغز در حال رشد کودک اثرات مخرب غیر قابل جبرانی می‌گذارد که این عوامل می‌تواند باعث شکل گیری نامناسب شخصیت و ناکارآمدی فرد، احساس گناه بیش از حد، اضطراب افراطی، ناتوانی در دلبستگی و عشق ورزی و رفتار‌های غیراخلاقی و خلاف قانون شود.

او اضافه کرد: بررسی آسیب‌های دوران کودکی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، چرا که اطلاعات مفیدی در اختیار متخصصان و کارشناسان قرار می‌دهد تا در صورت بروز آسیب، اقدامات حمایتی مناسبی برای پیشگیری از آسیب به کودکان انجام دهند، بنابراین توجه به این موارد امری ضروری است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار