به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امروز قصد داریم دستورالعمل تهیه کولیچه و شورمزه را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم:
شورمزه:
نخود را یک شب با زیره خیس میکنیم و چندبار آبش را عوض میکنیم. زیره نفخ نخود را از بین میبرد.
بعد پیاز داغ فراوان با زردچوبه درست میکنیم و نخود را به آن اضافه میکنیم و با آب قلم و گرد لیمو و نمک و فلفل میپزیم.
موقع سرو، آبلیمو و فلفل میزنیم.
کولیچه:
خمیر نان لواش را به تکههای کوچک تقسیم میکنیم. بعد با وردنه پهن و گرد میکنیم.
روغن را توی یک ماهیتابهی گود، داغ میکنیم.
خمیر را داخل روغن میگذاریم و بلافاصله برمیگردانیم.
وقتی که شروع به حباب زدن کرد، طرف دیگرش را سرخ کنیم زیاد سرخ نکنید، چون خشک و سفت میشود. باید خمیر را تا میتوانید نازک کنید.
میتوانید به خمیر، شکر بزنید و کولیچهی شکری درست کنید که با خامه یا ماست یا شکلات و .. خورده میشود و حکم دسر را پیدا میکند.
نکته: شورمزه همان نخودهای پخته شدست.
خمیر نان لواش:
شیر ۳پیمانه
روغن ۱پیمانه
خمیر مایه ۱ ق. غ
شکر ۱ ق. مرباخوری
نمک ۱ ق. مرباخوری
آب ولرم مصف پیمانه
طرز تهیه:
اول خمیرمایه و شکر را در نصف لیوان آب ولرم میریزیم و در محیط آشپزخونه بمدت ده دقیقه میزاریم تا عمل بیاید. (وقتی حباب روی آب آمد نشانهی عمل آمدن خمیر مایه است. جای خمیر مایه زیاد گرم نباشد تا بوی ترشیدگی نگیرد)
شیر را کمی گرم میکنیم و روغن و نمک و خمیر مایه عمل آمده را به آن اضافه میکنیم.
آرد را الک کرده و کم کم به مواد مایع اضافه میکنیم (آرد را تاجایی اضافه میکنیم که خمیر به دست نچسبد) خمیر را با کف دست خوب ورز میدهیم بمدت ده دقیقه (یا صد مرتبه خمیر را به صفحه کار بکوبید)
خمیر آماده را بمدت دو ساعت در ظرف چرب شده استراحت میدهیم تا عمل بیاید.
بعد از عمل آمدن چونههای کوچکی را میگیریم و بازهم ده دقیقه دیگر استراحت میدهیم و سپس با وردنه باز میکنیم.
بیشتر بخوانید
منبع: ashpaz bashi۱
انتهای پیام/