به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نتایج تحقیقات قبلی نشان داد که درک شخص از چگونگی گذر زمان میتواند با توجه به احساسات شخص، تعداد کارهای روزانه فرد و سایر عوامل متفاوت باشد. بااینحال، بیشتر این تحقیقات محدود به زندگی روزمره است. اقدامات مربوط به رعایت فاصله اجتماعی و فیزیکی که طی شیوع کووید-۱۹ اعمالشده است، فرصتی بینظیر فراهم میکند تا بررسی کنیم چگونه تغییرات قابلتوجه در زندگی روزانه میتواند بر درک ما از زمان تاثیر گذار باشد.
روث س. اوگدن از دانشگاه جان مورس شهر لیورپول در انگلستان، پرسشنامه آنلاین آماده کرد و از شرکتکنندگان خواست تا میزان سرعت گذر زمان را هم روزانه و هم هفتگی نسبت به حالت عادی ارزیابی کنند. پرسشنامه همچنین وضعیت احساسی افراد، ظرفیت کاری افراد و میزان رضایت از تعامل اجتماعی را مورد ارزیابی قرارداد. تجزیهوتحلیل نهایی شامل ۶۰۴ شرکتکننده در انگلستان بود که بین ۷ آوریل و ۳۰ آوریل ۲۰۲۰ به پرسشنامه پاسخ دادند.
اوگدن دریافت که بیش از ۸۰ درصد از شرکتکنندگان گذر زمان را در دوران خانهنشینی نسبت به قبل از آن سریعتر احساس کردهاند و افرادی که مسنتر بودند و رضایت کمتری نسبت به میزان تعامل اجتماعی داشتند، گذر زمان را طی روز یا هفته آهستهتر حس میکردند. گذر زمان آهستهتر در طول روز نیز با استرس بالاتر و ظرفیت کاری کمتر مرتبط بود.
این یافتهها نشان میدهد که تغییرات قابلتوجه در زندگی روزمره چه میزان بر درک ما از گذر زمان میتواند تاثیرگذار باشد. تحقیقات آینده میتواند به تاثیر عوامل خاص عمیقتر نگاه کند، مانند اینکه آیا رضایت اجتماعی بر درک زمان در زندگی عادی روزمره تاثیر میگذارد یا اهمیت آن در این مطالعه به دلیل تاثیرات اجتماعی منحصربهفرد مربوط به دوران خانهنشینی کووید-۱۹ است.
روث اوگدن اظهار کرد: ۸۰ درصد مردم در دوران خانهنشینی تغییر نسبت به گذر زمان را حس کردند. در دوران خانهنشینی که گذر زمان آهستهتر از زمان معمولی است با سن بیشتر مرتبط است و میزان رضایت از تعامل اجتماعی را کاهش میدهد.
نتایج این تحقیق در نشریه PLOS ONE منتشرشده است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/