به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، علی ساربان معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در این سال زراعی چهار هزار تن
گل محمدی از باغ های زیرکشت این گل در استان تولید و برداشت شد.
او افزود: این میزان برداشت گل محمدی از هزار و ۷۵۰ هکتار زمین در این استان برداشت شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: از این میزان برداشت محصول شامل گل و گلبرگ گل محمدی حدود ۵۰ درصد تبدیل به گلاب شده و ۵۰ درصد دیگر به شکل غنچه و گلبرگ خشک شده است.
ساربان بیان کرد: سطح زیرکشت و تولید گل محمدی در این استان سالانه ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش مییابد.
او با بیان اینکه میانگین برداشت گل از هر هکتار معادل ۲ تن و ۴۰۰ کیلوگرم است، تصریح کرد: افزایش کشت گل محمدی در صورت برخورداری از ابزار و دستگاههای فرآوری و
گلابگیری به باغداران توصیه میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تاکید کرد: باغداران باید امکان فرآوری گل را داشته باشند، زیرا در صورتی که صرفا به کارخانجات فرآوری و گلابگیری متکی شوند در زمان اوج تولید شاهد کاهش قیمت شده و متضرر خواهند شد.
ساربان اظهار کرد: توصه کارشناسان این است که باغداران گل محمدی دستکم دستگاه سنتی
تولید گلاب را داشته باشند تا بتوانند محصول را تبدیل به گلاب کنند یا اینکه گلبرگ و غنچه را خشک کنند تا ارزش افزوده بیشتری نصیبشان شود.
انتهای پیام//ف.ش